Cheap Shot: Τέσσερα fail στην διακόσμηση που κάνουν το σπίτι να μοιάζει φθηνό

Ποια είναι τα ζητούμενα από τον προσωπικό χώρο μας; Να είναι άνετος, χαλαρωτικός, στιλάτος, οικείος και όπως περιγράφεται… προσωπικός. Ταυτόχρονα, θέλουμε να είναι και χρηστικός, λειτουργικός και να μην θυμίζει… φοιτητική εστία! Έλα, όμως, που είναι πολύ εύκολο να διαμορφώνουμε το σπίτι μας εντελώς λάθος και να το κάνουμε να μοιάζει φθηνό, αυθαίρετο και σε πλήρη αταξία. Και όμως, τα λάθη που κάνουμε στην διακόσμησή μας είναι τόσο κοινά και συχνά, που τελικά είναι πολύ εύκολο να διακρίνεις τι πήγε στραβά και καταλήξαμε με έναν χώρο κακοβαλμένο.

Γι’ αυτό και παρακάτω σου συγκέντρωσα τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όλοι, αλλά και τον τρόπο που διορθώνονται για να μοιάζει το σπίτι περισσότερο… lux!

Fail #1: Δεν υπολογίζουμε τις διαστάσεις

Σπάνια ξεκινά κανείς να διακοσμήσει εξαρχής έναν άδειο χώρο. Αυτό σημαίνει πως με τον καιρό προσθέτουμε συνεχώς νέα αντικείμενα. Και εκεί γίνεται το πιο συχνό λάθος: δεν δίνουμε σημασία στις διαστάσεις τους. Γι’ αυτό και όταν ετοιμάζεσαι να αγοράσεις ένα καινούριο έπιπλο, πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή στο μέγεθος και το ύψος των αντικειμένων που ήδη διαθέτεις.

Fail #2: Αγοράζουμε μαζική τέχνη

Ένα από τα στοιχεία που μπορεί να χτυπήσει πολύ λάθος στο μάτι είναι ένα poster που όλοι έχουμε ξαναδεί σε καταστήματα μαζικής παραγωγής και κατανάλωσης. Επειδή, όμως, δεν έχουμε όλοι την ευχέρεια να αγοράσουμε κάποιο αυθεντικό κομμάτι, μπορούμε να επενδύσουμε σε κάτι custom made, όπως ένα γραφιστικό poster ή σε ένα καλό κάδρο!

Fail #3: Δεν κρεμάμε σωστά τις κουρτίνες

Μια κουρτίνα πιο κοντή από το παράθυρο ή που σέρνεται στο πάτωμα κατευθείαν κάνει τον χώρο πιο φθηνό. Το ίδιο ισχύει και για την τοποθέτηση του κουρτινόξυλου: όταν το βιδώνεις πολύ κοντά στο ύψος του παραθύρου, τότε μειώνεις το συνολικό ύψος του δωματίου. Φροντίζουμε, λοιπόν, να βάζουμε το κουρτινόξυλο περίπου 30cm πάνω από το παράθυρο και με περιθώριο στα τουλάχιστον 15cm δεξιά και αριστερά από αυτό.

Fail #4: Έχουμε κακό (και φθηνό) φωτισμό

Άλλο ένα λάθος που κάνουμε ως ενοικιαστές είναι να μην αλλάζουμε τα υπάρχοντα φωτιστικά ή και να μην κρεμάμε καθόλου όταν το σπίτι δεν διαθέτει. Και αυτό είναι ένα σφάλμα που απευθείας “ρίχνει” το στυλ του χώρου. Επειδή, λοιπόν, ο φωτισμός είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του interior, φροντίζουμε να τοποθετήσουμε stylish και αρκετά φωτιστικά, ώστε να γίνει ο χώρος πιο φωτεινός και εκλεπτυσμένος.

Read More

And More