Coolness overload: Πέντε απλά βήματα για να διακοσμήσεις το πιο cool σπίτι που μπορείς

Όλοι όσοι αγαπάμε την διακόσμηση έχουμε ένα βασικό μέλημα στο σπίτι μας: θέλουμε μεν να είναι χαλαρωτικό, λειτουργικό και cozy, αλλά ταυτόχρονα επιθυμούμε διακαώς να είναι και cool! Γιατί, ας μην γελιόμαστε, όλοι θέλουμε να είμαστε… like the cool kids! Τι είναι, όμως, το coolness και ειδικά στην περίπτωση του προσωπικού χώρου μας; Εντάξει, είναι μια αξία και άρα ένα αρκετά άυλο στοιχείο, αλλά μιλάει για την αίσθηση άνετου, ανεπιτήδευτου και απολύτως έμφυτου στυλ. Κι ενώ λίγοι άνθρωποι μπορούν να μεταφέρουν το προσωπικό cool vibe τους στον χώρο τους, ωστόσο όταν μιλάμε για interior design, με λίγη προσπάθεια μπορούμε να το πετύχουμε χωρίς πολύ κόπο! Βασικά συστατικά της επιτυχίας είναι τα υλικά, οι μικρότερες λεπτομέρειες, τα φινιρίσματα και η κυρίως η τόλμη και οι θαρραλέες επιλογές!

Θέλεις να μάθεις πώς να διοχετεύσεις όλα τα παραπάνω στοιχεία στο σπίτι σου; Ρίξε μια ματιά παρακάτω σε πέντε συμβουλές των interior designers!

Δημιουργούμε χώρο για τους καλεσμένους μας

Τα “cool” σπίτια είναι εκείνα που τα ζούμε και τα απολαμβάνουμε με καλή παρέα. Επομένως, για να αποκτήσει ένα σπίτι το απαραίτητο coolness πρέπει να είναι έτοιμο να υποδεχθεί και να βολέψει κόσμο! Είτε πρόκειται για μια τραπεζαρία με minimal χαρακτήρα, αλλά καλή διάταξη και αρκετά καθίσματα, είτε για το σαλόνι που είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να καθίσει μερικούς φίλους, πάντως ο χώρος πρέπει να είναι και να δείχνει φιλόξενος!

Συνδυάζουμε παλιά και νέα στοιχεία

Ένα σπίτι που φτιάχτηκε εξολοκλήρου από το IKEA δεν είναι cool. Μην παρεξηγηθώ, το αγαπώ και έχω άπειρα πράγματα στο σπίτι μου από εκεί, αλλά δεν είναι όλα τα υπάρχοντά μου… σουηδικά. Αντιθέτως, έχω φροντίσει να μπλέξω ένα καινούριο coffee table με έναν vintage καναπέ στο σαλόνι. Το ίδιο ισχύει και στο υπνοδωμάτιο, όπου το καινούριο κρεβάτι συνδυάζεται με δύο vintage κομοδίνα, αλλά και στο μπάνιο όπου η απλίκα είναι καινούρια και ο καθρέφτης παλιός. Am I cool or what?

Χρησιμοποιούμε σύγχρονη τέχνη

Άλλο ένα στοιχείο των αβίαστα cool ανθρώπων είναι το ταλέντο τους να αναγνωρίσουν την καλή τέχνη, μιας και έχουν τόσο καλή αντίληψη της αισθητικής. Για να κάνουμε, λοιπόν, τον χώρο μας όσο πιο cool γίνεται, τότε πρέπει να ξεχάσουμε τα προκάτ poster και να εντοπίσουμε μερικά αντίγραφα και prints που χαρακτηρίζονται από σχετική μοναδικότητα.

Δεν φοβόμαστε τα έντονα στοιχεία

Οι too cool for school άνθρωποι είναι τολμηροί και δεν τρομάζουν από τις έντονες αντιθέσεις ή τις bold διακοσμήσεις. Θα βάψουν το μπάνιο τους ροζ της τσιχλόφουσκας για να το συνδυάσουν με το πράσινο πλακάκι του δαπέδου, θα βάλουν κάδρα ακόμη και εκεί και θα στρώσουν μια μικρή μπουχάρα στο πάτωμα και στο τέλος θα γίνει αριστούργημα! Γιατί έτσι!

Κρύβουμε τα καλώδια των συσκευών

 

Έλα, ας το παραδεχτούμε: τα καλώδια απλά δεν είναι cool! Δεν χρειάζεται να είσαι ψυχαναγκαστικός για να σε ενοχλήσει η ύπαρξή τους στο κατά τα άλλα άψογα διακοσμημένο σαλόνι σου! Επομένως, ανακαλύπτουμε όλη την εφευρετικότητά μας και βρίσκουμε τρόπους να καταχωνιάσουμε αυτά τα ανεκδιήγητα καλώδια της τηλεόρασης, των φωτιστικών, του laptop και ούτω καθεξής!

Read More

And More