Διακόσμηση: Πώς να κρεμάσεις τα πιάτα σου στον τοίχο! Βήμα-βήμα η διαδικασία!

Ήταν κάποτε στα νησιώτικα αρχοντικά που οι κυράδες κρεμούσαν τα καλά σερβίτσια στον τοίχο ως ένδειξη αρχοντιάς, διακόσμησης και αίγλης. Ακόμα και σήμερα συναντάμε πολλά σπίτια που έχουν σίγουρα κάποιο πιάτο κρεμασμένο στον τοίχο, είτε είναι παλιό είτε όχι. Τα κρεμασμένα πιάτα επανέρχονται ως τάση και δεν χρειάζεται να είναι παλιά ή παραδοσιακά. Ήδη ξέρεις ότι τα πολλά καδράκια είναι της μόδας, οπότε η εναλλακτική σου είναι τα πιάτα! Μπορείς να κάνεις απίστευτους συνδυασμούς σε πιάτα, από μεγέθη, χρώματα και σχήματα.
Στο σημερινό μας post θα σου δείξουμε πώς να κρεμάσεις τα πιάτα σου στον τοίχο. Θα χρειαστείς ηλεκτρικά εργαλεία όμως μπορείς να το κάνεις και χωρίς αυτά, με πιο απλά εργαλεία όπως ένα σφυρί και ένα κατσαβίδι.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ

  • Πιάτα σε διάφορα σχήματα και χρώματα ή μονόχρωμα
  • Ισχυρή κόλλα
  • Κρεμαστάρια για κάδρα
  • Βίδες (ή καρφιά αν θα χρησιμοποιήσεις σφυρί)
  • Ένα δραπανοκατσάβιδο (ή ένα σφυρί)
  • Έναν χαράκτη Dremel ή εξάρτημα dremel για το δραπανοκατσάβιδό σου

ΒΗΜΑ 1ο

Βάλε τα κρεμαστάρια στο πίσω μέρος των πιάτων σου και με ένα μαρκαδόρο μάρκαρε τα σημεία που πατάει το κρεμαστάρι. Με το Dremel ξύσε λίγο τα σημεία που μάρκαρες για να πιάσει καλύτερα η κόλλα. Βάλε κόλλα στο σημείο που έξυσες και τοποθέτησε το κρεμαστάρι σου. Άφησέ το να στεγνώσει τουλάχιστον 30 λεπτά. Μετά δοκίμασε να δεις εάν κόλλησε καλά.

ΒΗΜΑ 2ο

Μάρκαρε τα σημεία στον τοίχο που θα βάλεις τα πιάτα και βίδωσε την πρώτη βίδα με το δραπανοκατσάβιδο (ή τα καρφιά με το σφυρί). Δοκίμασε με ένα πιάτο και βεβαιώσου ότι το καρφί δεν είναι πολύ έξω.


Αφού έχεις βάλει το πρώτο καρφί, δες σε τι σχηματισμό θα βάλεις τα υπόλοιπα πιάτα. Υπολόγισε την απαραίτητη απόσταση που πρέπει να έχουν τα πιάτα σου το ένα από το άλλο. Κάνε τα “πειράματά” σου προτού καρφώσεις ώστε να είσαι απολύτως σίγουρη για τη θέση των πιάτων σου ώστε να μη δημιουργήσεις περιττές τρύπες.


Βεβαιώσουν ότι τα πιάτα σου στέκονται σωστά και σταθερά.

Η σύνθεσή σου είναι έτοιμη και υπέροχη!

Photos: Homedit

Read More

And More