Θέλεις να προσθέσεις πράσινο στο μπάνιο σου; 5 φυτά εσωτερικού χώρου που μοιάζουν ιδανικά

Αν μπορείς να σκεφτείς μια διακοσμητική τάση που να είχε μεγαλύτερο αντίκτυπο στα σπίτια όλων μας και δεν είναι τα φυτά εσωτερικού χώρου, τότε θα σε παραδεχτώ! Ωστόσο, μιας και μάλλον δεν θα καταφέρεις να βρεις κάτι πιο… σαρωτικό στο interior design και με τόσο μεγάλη επιρροή στην καθημερινότητά μας, ας αφήσουμε την κουβέντα εδώ κι ας παραδεχτούμε πως δεν έχει υπάρξει κάτι πιο επιδραστικό στην διακόσμηση!

Το trend που υπαγορεύει, όμως, την χρήση των φυτών εσωτερικού χώρου ως την απόλυτη λύση ανανέωσης και καλαισθησίας, βασίζεται και σε πιο βαθιά θετικά αποτελέσματα που προσφέρει η ζωντανή βλάστηση, όπως είναι η δυνατότητα των φυτών να καθαρίζουν την ατμόσφαιρα, η ικανότητά τους να μας φτιάχνουν την διάθεση και να μειώνουν το στρες, αλλά και τα οφέλη που έχουν γενικότερα στην ψυχική κατάσταση του ατόμου! Επειδή, λοιπόν, τα φυτά εσωτερικού χώρου πάνε… παντού (και όχι αδικαιολόγητα), δεν θα μπορούσαν να λείπουν και από το μπάνιο σου, έτσι δεν είναι!

Η αλήθεια είναι πως όταν μιλάμε για διακόσμηση μπάνιου, τα πράγματα δυσκολεύουν, αφού για να πετύχει κανείς την απόλυτη αίσθηση πολυτέλειας και χαλάρωσης, όπως την φαντασιωνόμαστε στα σπα, θα χρειαστεί να ξοδέψει μια περιουσία. Η απάντηση, όμως, έρχεται από κάτι πολύ πιο απλό -και σίγουρα περισσότερο οικονομικό!

Βλέπεις, τοποθετώντας φυτά στο μπάνιο σου θα καταφέρεις να δημιουργήσεις την κατάλληλη tropical ατμόσφαιρα που όλοι αγαπάμε τον τελευταίο καιρό, ενώ παράλληλα θα του δώσεις το touch of elegance, την αρχοντιά και την κομψότητα που σίγουρα έχεις ανάγκη! Επιπλέον, τα φυτά εσωτερικού χώρου (όπως είναι γνωστό) μπορούν να ευδοκιμήσουν με ιδιαίτερη επιτυχία σε χώρους με υγρασία, μιας και την έχουν ανάγκη για την επιβίωσή τους! Την ίδια στιγμή, θα σου “δώσουν” πίσω τον καθαρό αέρα (χωρίς ρύπους από χημικά) που σίγουρα χρειάζεσαι στο μπάνιο!

Γι’ αυτό, λοιπόν, παρακάτω μπορείς να δεις τα 5 φυτά εσωτερικού χώρου που θα κάνουν το μπάνιο σου υπέροχο, ενώ παράλληλα θα τους προσφέρεις και το κατάλληλο “σπίτι” για να αναπτυχθούν!

Φτέρη

Η φτέρη κάνει εκπληκτική δουλειά στην απομάκρυνση των ανεπιθύμητων ρύπων από την ατμόσφαιρα. Στα πλεονεκτήματά της, πέρα από τον “εξωτικό” αέρα που φέρνει σε κάθε χώρο, είναι και η ελάχιστη φροντίδα που χρειάζεται, καθώς και η ανθεκτικότητά της, που την κάνει… αιωνόβια! Επίσης, οι φτέρες μπορούν να ευδοκιμήσουν σε ένα χώρο, όπως το μπάνιο, που δεν τις αγγίζει απευθείας το φυσικό φως, ενώ λατρεύουν την υγρασία!

Αερόφυτα

Τα αερόφυτα μοιάζουν ιδανική επιλογή για το μπάνιο, μιας και το μέγεθός τους, αλλά και η ανάγκη τους για περιβάλλον με υγρασία, τα κάνουν να ενσωματώνονται με μοναδικό τρόπο στο χώρο. Ο εξωτικός χαρακτήρας τους θα δώσει αίσθηση φρεσκάδας και πολυτέλειας στο χώρο, ενώ η διαχείρισή τους είναι ιδιαίτερα εύκολη, αφού το μόνο που χρειάζονται είναι να βυθιστούν σε νερό για μισή ώρα μια φορά στις 7-10 ημέρες.

Δράκαινα

Η δράκαινα είναι το τροπικό φυτό που έχεις λατρέψει, αφού μοιάζει με μικρογραφία ενός φοίνικα -που είναι το απόλυτο tropical trend στο μυαλό όλων μας! Μπορείς να τη συναντάς σε πλατύφυλλη ή πιρουνιαστή μορφή, αλλά και σε διάφορες αποχρώσεις του πράσινου. Το φανταστικό με τη δράκαινα είναι πως όχι απλά δεν θέλει άμεση επαφή με το φυσικό φως, αλλά μπορεί να αναπτυχθεί και σε μέρη χωρίς ιδιαίτερο φως. Τέλος, δεν χρειάζεται ιδιαίτερα συχνό πότισμα, που σημαίνει ότι δεν κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να ξεραθεί!

Πόθος

Αυτός ο τύπος κισσού είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για το μπάνιο, αφού “αγαπά” την υγρασία ιδιαιτέρως πολύ! Επιπλέον, η τάση του να αναπτύσσεται προς τα κάτω σημαίνει πως μπορείς να το κρεμάσεις από την οροφή, δίνοντας ακόμη πιο tropical αίσθηση στο μπάνιο σου! Τέλος, οι ανάγκες του πόθου σε νερό περιορίζονται σε ένα πότισμα την εβδομάδα.

Βρομελία

Μάλλον δεν σου “λέει” κάτι το όνομά της, αλλά σίγουρα αναγνωρίζεις τη μορφή της! Η εξωτική όψη της, που θυμίζει κακτοειδή και παχύφυτα, οφείλεται στη νοτιοαμερικανική καταγωγή της και το ιδιαίτερο στοιχείο της είναι οι ξεχωριστοί χρωματικοί συνδυασμοί της και φυσικά οι καθαριστικές δυνατότητές της! Φυσικά, αντέχουν σε περιβάλλον με λιγότερο φως και περισσότερη υγρασία!

Read More

And More