Easter décor: Πώς θα κάνεις την πιο stylish πασχαλινή διακόσμηση στο σπίτι σου

Easter décor: Πώς θα κάνεις την πιο stylish πασχαλινή διακόσμηση στο σπίτι σου | tlife.gr

Δύο είναι οι μεγάλες γιορτές στη διάρκεια του χρόνου, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα Χριστούγεννα που φέρνουν μαζί τους και μια σειρά από πολύχρωμους, φωτεινούς και εντυπωσιακούς στολισμούς του σπιτιού, το Πάσχα δεν έχει μια σαφή διακοσμητική γραμμή. Φυσικά, και αυτή η περίοδος διαθέτει πολύ χαρακτηριστικές πρακτικές, όπως τα βαμμένα αυγά, τα παραδοσιακά κουλούρια και τα αφράτα τσουρέκια που πολύ συχνά στολίζουν και το χώρο μας, αλλά και σύμβολα, όπως ο λαγός και οι κότες, ωστόσο, δεν θα βρεις ποτέ δέντρα και στολίδια και φωτάκια. Και εδώ που τα λέμε, δεν τα χρειάζεται κιόλας όλα αυτά! Γιατί το Πάσχα έχει με το… μέρος του την άνοιξη, την ανθισμένη φύση και τα έντονα χρώματα και δεν χρειάζεται να “δανειστεί” λάμψη από αλλού! Παρ’ όλα αυτά, μπορεί να σου δημιουργηθεί η επιθυμία να δώσεις μια δόση… πασχαλιάς στο σπίτι και τη διακόσμησή σου, που θα σε βοηθήσουν να μπεις πιο εύκολα στο πνεύμα των γιορτών.

Όταν σκέφτεσαι την πασχαλινή διακόσμηση, στο μυαλό σου έρχονται οι… τεράστιοι κούνελοι, οι περίεργες χαλκομανίες πάνω σε μισοβαμμένα αυγά, οι χάρτινες γιρλάντες, τα κίτρινα κοτοπουλάκια, το ψιλοκομμένο γκοφρέ χαρτί και διάφορα άλλα cheesy στοιχεία που μπορεί κατά καιρούς να έχεις αντικρίσει. Όχι, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πανικοβάλλεσαι, γιατί ευτυχώς δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις τίποτα από τα παραπάνω! Αντιθέτως, μπορείς να διαμορφώσεις το σπίτι με την πιο λαμπερή και χαρούμενη πασχαλινή διάθεση, χωρίς καθόλου “χτυπητά” στοιχεία. Γιατί, όπως είπαμε, το Πάσχα σημαίνει άνοιξη και η άνοιξη είναι ο καλύτερος σύμμαχος της διακόσμησης!

Αν, λοιπόν, ψάχνεις τους πιο ευφάνταστους τρόπους να διακοσμήσεις το σπίτι σου αυτό το Πάσχα, χωρίς να είναι… πασχαλινό, πάρε μερικές ιδέες παρακάτω!

Τα… κρεμαστά αυγά

Είτε τα φτιάξεις μόνη σου από πλαστικά αυγά, είτε προμηθευτείς έτοιμα, πάντως τα στολίδια σε σχήμα αυγού είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές ιδέες! Μπορείς να τα συνδυάσεις και με κάποια άκρως ανοιξιάτικα κλαδιά, όπως είναι της αμυγδαλιάς ή της κερασιάς, και να έχεις το πιο ατμοσφαιρικό και γιορτινό αποτέλεσμα, χωρίς να απομακρύνεται καθόλου από το στυλ σου!

Τα αυγά σε… display

Μιας και ο τρόπος που βάφουμε πλέον τα αυγά μας δεν είναι ο παραδοσιακός, αλλά επιλέγουμε εναλλακτικές μεθόδους με πολύ πιο ενδιαφέροντα χρωματικά αποτελέσματα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα πασχαλινά αυγά και ως stylish διακοσμητικό στοιχείο! Τοποθετώντας μερικά σε έναν stylish δίσκο και συνοδεύοντάς το με αυγά ορτυκιού ή και ορισμένα εντυπωσιακά φτερά, τότε θα έχουμε το maximum αισθητικό αποτέλεσμα!

Τα χάρτινα αυγά

Όπως και στην περίπτωση των πλαστικών αυγών, έτσι και τα χάρτινα μπορούν να κρεμαστούν από κλαδιά ή ακόμη και στις κουρτίνες ή το τζάκι! Μάλιστα, μπορείς να τα βρεις στο εμπόριο ή να τα φτιάξεις από χοντρό χαρτί σε διάφορες ευφάνταστες αποχρώσεις, ενώ το αποτέλεσμα που δίνουν είναι ιδιαιτέρως minimal και στιλάτο!

Τα οδικά “πτηνά”

Ok, τα κίτρινα χνουδωτά κοτοπουλάκια και οι “αφράτες” κοτούλες είναι μέσα στα παραδοσιακά πασχαλινά σύμβολα, αλλά σίγουρα μπορείς να τα εναλλάξεις με κάτι πολύ πιο σύγχρονο και στιλάτο, όπως είναι τα διακοσμητικά πουλιά σε διάφορες αποχρώσεις, τα οποία θα στερεώσεις και πάλι πάνω στα κλαδιά μιας αμυγδαλιάς ή κερασιάς που θα βάλεις στο σαλόνι!

Οι minimal λαγοί

Πού είναι η φουντωτή ουρίτσα και η ροζ μυτούλα; Ευτυχώς δεν είναι απαραίτητα για να δώσεις στο σπίτι σου πασχαλινή όψη! Το ίδιο (και καλύτερο) αποτέλεσμα θα έχεις αν επιλέξεις ένα λευκό κεραμικό ή πορσελάνινο διακοσμητικό σε σχήμα λαγού, το οποίο θα ενσωματώσεις στην ήδη αφαιρετική διακόσμησή σου με μοναδική μαεστρία!

READ more