Πώς θα κάνεις την πιο stylish πασχαλινή διακόσμηση στο σπίτι σου

Ένα διαφορετικό Πάσχα φέτος. Μένουμε σπίτι, προσπαθούμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τη δυσκολία και τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε, και φέτος ίσως περισσότερο από ποτέ, μια έστω και μικρή διακόσμηση χρειάζεται, για να φτιάξει λίγο η διάθεσή μας.

Το Πάσχα έχει με το… μέρος του την άνοιξη, την ανθισμένη φύση και τα έντονα χρώματα. Έχει τα αυγά, τους κούνελους και τα κοτοπουλάκια. Τα τελευταία, ακροβατούν μεταξύ κιτς και υπερβολής, οπότε σήμερα θα κάνουμε κάτι πιο “προσγειωμένο”. Κάτι που θα δώσει στο σπίτι την πασχαλινή διάθεση, διατηρώντας το ύφος σε κομψούς τόνους.

Τα… κρεμαστά αυγά

Είτε τα φτιάξεις μόνη σου από πλαστικά αυγά, είτε προμηθευτείς έτοιμα, τα στολίδια σε σχήμα αυγού είναι μία από τις πιο όμορφες ιδέες! Μπορείς να τα συνδυάσεις και με κάποια άκρως ανοιξιάτικα κλαδιά, όπως είναι της αμυγδαλιάς ή της κερασιάς, και να έχεις το πιο ατμοσφαιρικό και γιορτινό αποτέλεσμα, χωρίς να απομακρύνεται καθόλου από το στυλ σου!

 

Τα αυγά σε… display

Μιας και ο τρόπος που βάφουμε πλέον τα αυγά μας δεν είναι ο παραδοσιακός, αλλά επιλέγουμε εναλλακτικές μεθόδους με πολύ πιο ενδιαφέροντα χρωματικά αποτελέσματα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα πασχαλινά αυγά και ως stylish διακοσμητικό στοιχείο! Τοποθετώντας μερικά σε έναν stylish δίσκο και συνοδεύοντάς το με αυγά ορτυκιού ή και ορισμένα εντυπωσιακά φτερά, τότε θα έχουμε το maximum αισθητικό αποτέλεσμα!

 

Τα χάρτινα αυγά

Όπως και στην περίπτωση των πλαστικών αυγών, έτσι και τα χάρτινα μπορούν να κρεμαστούν από κλαδιά ή ακόμη και στις κουρτίνες ή το τζάκι! Μάλιστα, μπορείς να τα βρεις στο εμπόριο ή να τα φτιάξεις από χοντρό χαρτί σε διάφορες ευφάνταστες αποχρώσεις, ενώ το αποτέλεσμα που δίνουν είναι ιδιαιτέρως minimal και στιλάτο!

 

Τα οδικά “πτηνά”

Ok, τα κίτρινα χνουδωτά κοτοπουλάκια και οι “αφράτες” κοτούλες είναι μέσα στα παραδοσιακά πασχαλινά σύμβολα, αλλά σίγουρα μπορείς να τα εναλλάξεις με κάτι πολύ πιο σύγχρονο και στιλάτο, όπως είναι τα διακοσμητικά πουλιά σε διάφορες αποχρώσεις, τα οποία θα στερεώσεις και πάλι πάνω στα κλαδιά μιας αμυγδαλιάς ή κερασιάς που θα βάλεις στο σαλόνι!

 

Οι minimal λαγοί

Πού είναι η φουντωτή ουρίτσα και η ροζ μυτούλα; Ευτυχώς δεν είναι απαραίτητα για να δώσεις στο σπίτι σου πασχαλινή όψη! Το ίδιο (και καλύτερο) αποτέλεσμα θα έχεις αν επιλέξεις ένα λευκό κεραμικό ή πορσελάνινο διακοσμητικό σε σχήμα λαγού, το οποίο θα ενσωματώσεις στην ήδη αφαιρετική διακόσμησή σου με μοναδική μαεστρία!

 

Φυσικά,  μην ξεχάσεις τα λουλούδια. Να μοσχοβολίσει το σπίτι άνοιξη, να φτιάξει και η διάθεσή μας! Οι πασχαλιές θα δώσουν στο χώρο, ακριβώς αυτό που  χρειάζεσαι. Αλλά στη φετινή περίπτωση, ό,τι βρεις και σε βολεύει.

Read More

And More