Έξυπνες λύσεις για να ανανεώσεις το χώρο σου

Έξυπνες λύσεις για να ανανεώσεις το χώρο σου | tlife.gr

Κι όμως μερικές φορές δεν χρειάζεται να ξοδέψεις καν για να αλλάξεις την εικόνα του σπιτιού σου. Μπορείς απλά να εκμεταλλευθείς κάποια πράγματα που έχεις κρυμμένα και αχρησιμοποίητα. Κάποιες άλλες μπορείς απλά να ξοδέψεις ελάχιστα και να δώσεις έναν αέρα ανανέωσης που έχεις ανάγκη στο σπίτι σου. Δεν χρειάζεται να κάνεις ανακαίνιση, ούτε να αλλάξεις διακόσμηση.

H διακοσμήτρια Αγγελική Τσακίρη θα μας δώσει κάποιες έξυπνες λύσεις για ανανεώσουμε το σαλόνι, την τραπεζαρία αλλά και την κρεβατοκάμαρα…

Η Άνοιξη οδεύει προς το τέλος της και όλοι θέλουμε να βάλουμε έστω λίγες πινελιές ανανέωσης στο σπίτι μας. Οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι αλλά υπάρχουν έξυπνες λύσεις που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και που σίγουρα θα κερδίσουν τις εντυπώσεις!

ΣΑΛΟΝΙ

-Ένα καινούριο ριχτάρι ριγμένο απλά στον καναπέ σε έντονα χρώματα ή μοτίβα θα δώσει διαφορετικό στιλ στο χώρο.

-«Παίζοντας» με 2-3 διακοσμητικά μαξιλάρια σε διάφορα χρώματα και σχέδια θα δημιουργήσουν ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα που θα σας φτιάξει την διάθεση.

ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ

-Αν δεν μπορούμε να μπούμε στη διαδικασία να αλλάζουμε ταπετσαρία στις καρέκλες, μπορούμε να τις ντύσουμε με λωρίδες υφάσματος δεμένες στο πλάι με πρωτότυπους τρόπους όπως σχοινί, σπάγγο, κορδέλες, μαγνητάκια και ό, τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

-Μπορούμε επίσης να μην χρησιμοποιήσουμε το ίδιο ύφασμα σε όλες τις καρέκλες δημιουργώντας ευφάνταστους συνδιασμούς.

ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ – ΠΑΙΔΙΚΟ

-Και στο χώρο της κρεβατοκάμαρας καθώς και του παιδικού δωματίου μπορούμε να «παίξουμε» με τα διακοσμητικά μαξιλάρια σε διάφορα υφάσματα και σχήματα όπως καραμέλες, ορθογώνια, τετράγωνα, που θα δώσουν μια νότα ανανέωσης στο χώρο.

-Τοποθετώντας κρεβατόγυρο στο κρεβάτι δίνουμε ένα ιδιαίτερο στιλ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι απαραίτητα ρομαντικό. Ανάλογα το ύφασμα που θα επιλέξουμε θα δώσουμε και το ανάλογο ύφος στην κρεβατοκάμαρα και στο παιδικό δωμάτιο.

-Ένα ατίστοιχο αποτέλεσμα θα έχουμε επιλέγοντας να τοποθετήσουμε ουρανό πάνω από το κρεβάτι. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει τη συνηθισμένη εικόνα που έχουμε για τους ουρανούς. Θα μπορούσαν να είναι και λεπτές μαντήλες. Έτσι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ρομαντική δαντέλα, μονόχρωμες γάζες ακόμα και μικρά μοτίβα.

-Εκτός από τα κουβερλί που κυκλοφορούν στην αγορά μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας από κομμάτια υφασμάτων που σίγουρα θα έχετε κάπου παρατημένα στο σπίτι. Μη φοβηθείτε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να τολμήσετε ακόμα και τους πιο ασυνήθιστους συνδυασμούς.Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!

READ more