Έχεις μέντα στο σπίτι σου;

Τα φυτά είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις αγαπημένες μας προσθήκες στους χώρους και την διακόσμηση! Όσο περισσότερο ο καιρός “ανοίγει”, τόσο πιο έντονη είναι η επιθυμία μας να πρασινίσουμε το σπίτι με μερικά εκλεκτά και εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου. Πέρα, όμως, από τα καλλωπιστικά ή τα φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα, υπάρχει και μια ευρεία γκάμα βοτάνων που μπορούμε να συμπεριλάβουμε στη διακόσμηση. Στην κουζίνα αρχικά, αφού πέρα από τον αισθητικό ρόλο τους, τα βότανα πάντα χρησιμεύουν για το μεθυστικό άρωμα και την γεμάτη γεύση τους! Ανάμεσά τους συναντάμε ένα από τα πιο “καλόβολα” αρωματικά φυτά, την μέντα, που θα γίνει η νέα αγαπημένη μας!

Βλέπεις, η μέντα δεν είναι απλά… εύκολη υπόθεση, αλλά ένα φυτό που αναπτύσσεται με μεγάλη ταχύτητα, χάρη στο εντυπωσιακό ριζικό σύστημά της! Αυτό σημαίνει πως με λίγο φως και νεράκι μπορεί να κάνει θαύματα! Το μόνο που θα χρειαστεί να έχεις κατά νου, όταν αποκτήσεις την πρώτη μέντα σου, είναι να την τοποθετήσεις σε σημείο που να απολαμβάνει λίγο φως το πρωί και λίγη σκιά το απόγευμα, ενώ την ίδια στιγμή δεν πρέπει το περιβάλλον της να είναι ιδιαιτέρως θερμό, ώστε να μην στεγνώνει!

Το αυτονόητο είναι να την έχεις σε γλαστράκια στην κουζίνα σου και να μοσχοβολήσει το τόπος. Επίσης, άμεσα θα μπορείς να χρησιμοποιείς τα φυλλαράκια της για να εμπλουτίζεις τα φαγητά, τις φρουτοσαλάτες και τα δροσερά cocktails σου.

Από εκεί και πέρα όμως, αυτοσχεδίασε. Θα μπορούσες να την ενσωματώσεις στο υπνοδωμάτιο, αρκεί να τηρεί τις παραπάνω προϋποθέσεις. Στο καθιστικό σου. Βάλε την σε όμορφα γλαστράκια που ταιριάζουν στο ύφος του σπιτιού σου και τοποθέτησε την πράσινη αυτή αγαπημένη μυρωδιά και γεύση, όπου θέλεις.

Read More

And More