Εύκολα και οικονομικά tips για να αλλάξεις το decor του σπιτιού σου

 

Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου είναι εδώ. Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που σηματοδοτεί τη λήξη του καλοκαιριού και την έναρξη της νέας σεζόν. Είναι, επίσης ο μήνας, όπου είναι απαραίτητη μια αλλαγή στην διακόσμηση του σπιτιού μας.

Το σπίτι μας είναι πολλά παραπάνω από ένας χώρος. Είναι το μέρος, όπου περνάμε τις περισσότερες ώρες μας, εκεί που μπορούμε να είμαστε ελεύθερα ο εαυτός μας. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να συμβαδίζει με το προσωπικό μας στιλ. Για να το πετύχουμε αυτό, δεν είναι ανάγκη να ξοδέψουμε μία μικρή περιουσία. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη φαντασία, οι παρακάτω συμβουλέςκαι ίσως ένα-δυο καινούργια έπιπλα.

Η πιο απλή αλλαγή που μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις χρώμα στους τοίχους. Αν θέλεις κάτι ακόμα πιο τολμηρό, μπορείς να βάψεις έναν τοίχο με ρίγες ή να επιλέξεις μια εντυπωσιακή ταπετσαρία. Σημαντικό είναι να θυμάσαι ότι κάθε δωμάτιο μπορεί να υποστηρίξει και αντίστοιχα ένα έντονο χρώμα. Για παράδειγμα, δεν θα σου προτείναμε να βάλεις κόκκινο στην κρεβατοκάμαρα. Χρειάζεσαι κάτι πιο χαλαρωτικό, που να μην χτυπάει στο μάτι.

 

Μπορείς επίσης να ανανεώσεις τον χώρο σου αλλάζοντας τη διάταξη των επίπλων. Μετακίνησε τον καναπέ στην άλλη πλευρά, βάλε την πολυθρόνα στη γωνία και άλλαξε θέση στο φωτιστικό του δαπέδου. Έτσι, έχεις ήδη μεταμορφώσει ολόκληρο το δωμάτιο, χωρίς κανένα απολύτως έξοδο. Αν το budget σου στο επιτρέπει μπορείς να αγοράσεις ένα βασικό κομμάτι επίπλου, όπως ένα μοδάτο τραπεζάκι ή μια signatureπολυθρόνα. Από εκεί και πέρα μένουν μόνο οι μικρές πινελιές: άλλαξε το χρώμα στις κουρτίνες σου (επίλεξε λευκές αν το σαλόνι είναι πολύ «φορτωμένο» και χρωματιστές αν είναι minimal), τοποθέτησε εσωτερικά φυτά στις γωνίες και ανανέωσε τα ριχτάρια και τα μαξιλάρια σου.

Δεν χρειάζεται να δαπανήσεις μία ολόκληρη περιουσία για να διακοσμήσεις τους τοίχους σου. Δημιούργησε γρήγορα και πολύ οικονομικά ένα gallery wall, δηλαδή έναν τοίχο γεμάτο με φωτογραφίες ή πίνακες. Πρόκειται για μία ανανέωση, η οποία θα σου θυμίζει όλες τις ευχάριστες στιγμές και τα ταξίδια σου.

 

Δώσε αέρα φρεσκάδας και ανανέωσης στο σπίτι σου, χρησιμοποιώντας αρωματικά κεριά. Εκτός του ότι θα κάνουν το σπίτι σου να μυρίζει φοβερά, αποτελούν και μια διακριτική και όμορφη προσθήκη στο decor του χώρου. Τόσο εύκολα και με σχετικά μηδαμινό κόστος!

Είναι πραγματικά εκπληκτικό τι διαφορά μπορούν να δώσουν στον χώρο σου νέες βρύσες, retroμικροσυσκευές και χαριτωμένα χρηστικά αντικείμενα. Οι επιλογές που έχεις σε αυτή την περίπτωση είναι ατελείωτες και προσιτές. Μπορείς για παράδειγμα να προσθέσεις κεραμικά πόμολα με σχέδια στις πόρτες ή τα έπιπλά σου αντί για τις απλές βασικές επιλογές.

 

Τα χαλιά έχουν μια ιδιαίτερη ικανότητα να προσθέτουν ζεστασιά και ευκρίνεια στους χώρους στους οποίους βρίσκονται. Έτσι, αν θέλεις να ανανεώσεις τον χώρο σου, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να τοποθετήσεις στο σαλόνι σου ένα καινούργιο χαλί.

Το κρεβάτι είναι ουσιαστικά το κεντρικό στοιχείο της κρεβατοκάμαράς σου. Επομένως, αν θέλεις να δώσεις περισσότερη ένταση στο σχεδιασμό του υπνοδωματίου σου, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι το να αποκτήσεις ένα σετ με καινούργια σεντόνια ή μια νέα θήκη για το πάπλωμά σου.

Τα φυτά δεν προσφέρουν μόνο ανανέωση στο σπίτι σου, αλλά είναι πηγή ζωντάνιας και θετικής ενέργειας. Επίλεξε φυτά εσωτερικού χώρου χωρίς πολλές ανάγκες, τα οποία έχουν μεγάλη ανθεκτικότητα και δεν χρειάζονται συχνά μεταφυτεύσεις ή φροντίδα. Απόφυγε τα πλαστικά φυτά καθώς ξεχωρίζουν από μακριά και το αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο από αυτό που επιθυμούσες.

 

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο αλλάζει ένας χώρος με τον σωστό φωτισμό. Άλλαξε τις λάμπες σου και προσπάθησε να έχεις διάφορους φωτισμούς, δηλαδή επιδαπέδιους, επιτραπέζιους και όχι μόνο οροφής. Επίσης, το ντιμαρισμένο φως δίνει μια μαγική ρομαντική εικόνα στο χώρο και αλλάζει εντελώς την ατμόσφαιρα.

Τέλος, δώσε στυλ με ωραία και απλά διακοσμητικά, που ταιριάζουν στο γούστο σου. Μια παλιά γραφομηχανή ή vintage ταμπέλες ξύλινες ή μεταλλικές καταστημάτων θα δώσουν μια προσωπική πινελιά στον χώρο σου. Να θυμάσαι ότι το κάθε αντικείμενο μπορεί να μεταμορφωθεί στο τελειότερο διακοσμητικό. Ψάξε και σκέψου! Τίποτα δεν είναι για πέταμα. Ανακύκλωσε και δημιούργησε!

Read More

And More