Φάκελος “Μπάνιο”: Πώς να δημιουργήσεις έξτρα αποθηκευτικό χώρο στο μπάνιο σου με τα πιο stylish έπιπλα

Ξέρεις πόσο σημαντικό είναι να έχεις ένα stylish και ταυτόχρονα λειτουργικό μπάνιο, ειδικά στην περίπτωση που το στερείσαι. Δυστυχώς, είναι πολύ συχνό φαινόμενο τα σπίτια να μην διαθέτουν την απαραίτητη χωροταξία και χωρητικότητα σε δωμάτια, όπως το μπάνιο και η κουζίνα, και συνήθως καλείσαι η ίδια να βρεις τρόπους να τα “ενδυναμώσεις”! Εξίσου αλήθεια είναι, όμως, το γεγονός πως αυτοί ίσως να είναι και οι πιο παρεξηγημένοι και ταυτόχρονα κομβικοί χώροι του interior design, καθώς εκεί “μετράει” η μαεστρία σου στον… αυτοσχεδιασμό και οι ικανότητές σου στη διακόσμηση.

Για όλες τις φορές που το μπάνιο σου δεν σε έβγαλε ασπροπρόσωπη, ούτε στην καθημερινότητά σου, ούτε όταν καλείς κόσμο στο χώρο σου και οι επισκέπτες έρχονται αντιμέτωποι με ένα ατακτοποίητο μπάνιο, που διαθέτει μόνο τα απολύτως απαραίτητα και χωρίς κάποια ιδιαίτερη αισθητική ματιά, έχει έρθει η στιγμή να… πάρεις το αίμα σου πίσω! Βλέπεις, δεν χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο για να καταφέρεις να κάνεις ένα μπάνιο λειτουργικό και την ίδια στιγμή στιλάτο και με άψογο design. Αρκεί να ακολουθήσεις τα βήματα που είναι πάντοτε απαραίτητα στη διακόσμηση: καταμέτρηση των αναγκών, υπολογισμός της έκτασης και αναζήτηση των στοιχείων που θα κάνουν το χώρο να “λάμψει” -πάντα σύμφωνα με την προσωπική αισθητική σου!

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πως όταν το βασικό ζητούμενο είναι να αυξήσεις τον αποθηκευτικό χώρο ενός περιορισμένου σε έκταση δωματίου, η εφευρετικότητά σου θα πρέπει οπωσδήποτε να παίξει σημαντικό ρόλο και την ίδια στιγμή οι “έξυπνες” λύσεις να πάρουν τη θέση τους στο χώρο. Για αυτό και σήμερα σου έχω συγκεντρώσει μερικές ιδέες που θα κάνουν το μπάνιο σου να μοιάζει με “ναό” του interior design, μέσα από έπιπλα που θα… απογειώσουν την εικόνα του και θα σου προσφέρουν τις αποθηκευτικές λύσεις που χρειάζεσαι!

Ρίξε μια ματιά παρακάτω για να δεις πώς θα κάνεις το μπάνιο σου να “λάμψει” με τα πιο ξεχωριστά έπιπλα!


Διακοσμητική σκαλιέρα

Τον τελευταίο καιρό θα έχεις προσέξει πως είναι όλο και πιο έντονη η παρουσία της διακοσμητικής σκάλας στη διακόσμηση του σπιτιού. Και στην περίπτωση του μπάνιου, όμως, μπορεί να λειτουργήσει ως ένα statement item με άκρως βοηθητική χρήση!

Τροχήλατο μπαρ

Μία όχι τόσο “παραδοσιακή” λύση, που δίνει όμως το απαραίτητο touch of elegance που χρειάζεται κάθε χώρος. Πέρα, όμως, από το διακοσμητικό και στιλάτο ρόλο του, το μπαρ προσφέρει αρκετό χώρο για να αποθηκεύσεις πετσέτες και καλλυντικά προϊόντα, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να φιλοξενήσεις όλα τα διακοσμητικά props σου, όπως κεριά, ανθοδοχεία και αρωματικά μπάνιου!

Βιτρίνα

Και οι βιτρίνες έχουν επανέλθει στο προσκήνιο, χωρίς να τις ακολουθεί αυτή η… παλιομοδίτικη φήμη που είχαν στο παρελθόν! Μία σύγχρονη σχεδιαστικά βιτρίνα μπορεί να είναι μία από τις καλύτερες λύσεις για το μπάνιο σου, μιας και χωρίς να απασχολεί πολύ χώρο, μπορεί να αποθηκεύσει τα αντικείμενα του μπάνιου, προστατεύοντάς τα από τη σκόνη και την υγρασία.

Ψηλή συρταριέρα

Για εκείνες τις περιπτώσεις που το μπάνιο είναι ελαφρώς (ή και αρκετά) περιορισμένο σε χωρητικότητα, μία από τις καλύτερες επιλογές είναι να επεκταθείς προς… τον ουρανό. Ένα στενό και ψηλό έπιπλο, όπως η συρταριέρα είναι ιδανική λύση για αποθήκευση, χωρίς να στερηθείς το λειτουργικό χώρο.

Τρόλεϊ

Μπορεί να μην έχεις συνηθίσει να τα βλέπεις σε μπάνιο και να θεωρείς πως ανήκουν αποκλειστικά στην κουζίνα, αλλά η αλήθεια είναι πως μετά την άνοδο των μετοχών του βιομηχανικού στυλ, τα τρόλεϊ πάνε… παντού! Και στο μπάνιο είναι μια εύκολη λύση για να μετακινείς τα “υπάρχοντά” σου ανά πάσα στιγμή και προς πάσα κατεύθυνση!

Read More

And More