Festive garlands: Οκτώ εναλλακτικές ιδέες για γιρλάντες που μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου!

It’s that time of the year again! Ανοίγουμε τα κουτιά και τις τσάντες με τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, ξεσκονίζουμε τα τεχνητά δέντρα μας και ετοιμαζόμαστε να δώσουμε στο σπίτι την πιο γιορτινή διάθεση! Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και σιγά-σιγά όλοι το παίρνουμε απόφαση, που σημαίνει κατ’ επέκταση ότι… ΘΑ ΣΤΟΛΙΣΟΥΜΕ! Ok, δεν θέλω να σε τρομάξω, αν δεν νιώθεις έτοιμη μπορείς να αφήσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο για λίγο αργότερα ή και για τον επόμενο χρόνο. Γιατί, όμως, να μην προσπαθήσεις να δώσεις στον χώρο σου μια περισσότερο εύθυμη και γιορτινή διάθεση, ακόμη και με διακριτικό τρόπο, χρησιμοποιώντας μερικές γιρλάντες; Αν είσαι παιδί των 90s, κατά πάσα πιθανότητα μόλις γούρλωσες τα μάτια σου, γιατί θυμήθηκες εκείνες τις τροφαντές, κακοφτιαγμένες πράσινες, χρυσές και ασημένιες γιρλάντες που μαδούσαν και που η μαμά σου επέμενε να κρεμάει κάθε χρόνο πάνω από το τζάκι ή γύρω από το δέντρο, όταν ήσουν μικρή! Συμφωνώ πως εκείνες οι γιρλάντες ανήκαν περισσότερο στις Απόκριες και λιγότερο στα Χριστούγεννα. Γι’ αυτό και σήμερα θα σου μιλήσω για όλες εκείνες τις εναλλακτικές, stylish και “φρέσκες” επιλογές που έχεις τώρα!

Ρίξε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω για να δεις οκτώ από τις πιο ενδιαφέρουσες και στιλάτες γιρλάντες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις φέτος για το γιορτινό interior design!

Κουκουνάρια

Μερικά κουκουνάρια που θα μαζέψεις από το κοντινότερο πάρκο ή άλσος μπορούν να γίνουν η πιο ατμοσφαιρική γιρλάντα για τα Χριστούγεννα, αλλά και για όλο τον χειμώνα! Μάλιστα, μπορείς να αρωματίσεις τα κουκουνάρια με αυτό τον τρόπο που θα βρεις εδώ, για ακόμη πιο christmassy αίσθηση!

Πευκοβελόνες

Εκεί που πήγες για τα κουκουνάρια, θα πρόσεξες ότι υπάρχουν και πεύκα προφανώς. Άλλωστε, το ένα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το άλλο! Μπορείς, λοιπόν, να κόψεις μερικά κλωναράκια και έπειτα να τα δέσεις με λίγο σπάγκο για να στολίσεις το σπίτι σου αυτές τις γιορτές!

Πομ πον

Μπορείς να τα αγοράσεις έτοιμα ή να τα φτιάξεις μόνη σου με λίγο νήμα! Μία γιρλάντα, πάντως, με φουντωτά πομ πον και μερικά κουδουνάκια θα έχουν τέλειο αποτέλεσμα στην χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σου!

Κουδουνάκια

Μπορείς να εφοδιαστείς μερικά μικρά κουδουνάκια από ένα κατάστημα με είδη χόμπι και έπειτα να τα περάσεις σε ένα κομμάτι σπάγκο. Τι πιο απλό και εύκολο για την γιορτινή γιρλάντα σου;

Carte postale

Όπως είδες και εδώ, οι ευχετήριες κάρτες είναι μέσα στις μεγαλύτερες τάσεις της φετινής σεζόν, όταν μιλάμε για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση! Και συγκεκριμένα, οι γιρλάντες από carte postale είναι ένα must-have αξεσουάρ για το σπίτι!

Χάρτινα στολίδια

Είτε αποφασίσεις να τα φτιάξεις μόνη σου από ενισχυμένο χαρτόνι (αυτό για τις μετακομίσεις λέω!), είτε προμηθευτείς χάρτινα διακοσμητικά στολίδια του εμπορίου, πάντως η λύση είναι μία: κρέμασέ τα από μια κλωστή και θα έχεις την τέλεια γιρλάντα!

Ξύλινα στολίδια

Εδώ μπορεί να ανεβαίνει λιγάκι το budget, αλλά το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει και θα παραμείνει για χρόνια μαζί σου -άρα θα κάνεις απόσβεση! Μερικά ξύλινα στολίδια και ξύλινες χάντρες που θα βρεις σε καταστήματα με είδη χόμπι είναι αρκετά για να δημιουργήσεις μόνη σου την πιο εντυπωσιακή γιρλάντα!

DIY φουντίτσες

Λίγες ημέρες πριν, σου εξήγησα εδώ πώς να φτιάξεις τα πιο stylish στολίδια για το δέντρο σου! Ξέχασα, όμως, να σου τονίσω πως πέρα από το δέντρο μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτές τις φουντίτσες και για να φτιάξεις μια stylish γιρλάντα! Τα μόνα extra υλικά που θα χρειαστείς είναι σπάγκος και μερικά φυσικά κλαδιά από έλατο ή πεύκο!

Read More

And More