Flower Bouquet: Πέντε tips για να φτιάξεις το πιο εντυπωσιακό μπουκέτο λουλουδιών

Flower Bouquet: Πέντε tips για να φτιάξεις το πιο εντυπωσιακό μπουκέτο λουλουδιών | tlife.gr

Η άνοιξη είναι η κατεξοχήν εποχή των λουλουδιών. Βασικά, είναι η περίοδος που η φύση ανθίζει και η βλάστηση… οργιάζει! Και επειδή εδώ στο Tlife, και συγκεκριμένα στην στήλη Deco, τρέφουμε ιδιαίτερη αγάπη στα φυτά και δη εκείνα που ομορφαίνουν τους εσωτερικούς χώρους μας, ήρθε η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για την διακόσμηση των βάζων μας με λουλούδια! Θα μου πεις “πώς μπορεί να πάει στραβά κάτι τέτοιο;”, για να σου απαντήσω πως υπάρχουν άπειροι τρόποι να… καταστρέψουμε ένα φαινομενικά χαριτωμένο μπουκέτο με λουλούδια, είτε λόγω της κακής τοποθέτησής του στο χώρο, είτε λόγω πρόωρης σήψης που θα του επιφέρουμε ή εξαιτίας της λανθασμένης επιλογής λουλουδιών για τον χώρο μας!

Αρχικά να πούμε, πως η κάθε εποχή έχει και τα δικά της άνθη. Κάποια ευδοκιμούν τον χειμώνα, άλλα το καλοκαίρι και άλλα την άνοιξη. Από την άλλη, η άνοιξη είναι εκείνη με τα περισσότερα είδη και άρα τις περισσότερες επιλογές. Έπειτα, τίθεται και θέμα αισθητικής, αλλά και προτιμήσεων. Προσωπικά, για παράδειγμα, δεν συμπαθώ καθόλου τα (τετριμμένα) κόκκινα τριαντάφυλλα, αλλά λατρεύω την (τερατώδη) στρελίτσια. Γούστα είναι αυτά, λοιπόν. Τέλος, υπάρχουν και οι τάσεις που συχνά μας καθοδηγούν (ή μας παρασύρουν) στην επιλογή των λουλουδιών για το σπίτι. Συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια έχουν μεγάλη απήχηση οι νεραγκούλες και ο ευκάλυπτος. Καταλαβαίνει, λοιπόν, ότι η επιλογή και η τοποθέτηση των λουλουδιών σε ένα βάζο δεν είναι απλή υπόθεση!

Γι’ αυτό και παρακάτω σου έχω συγκεντρώσει μερικά βασικά βήματα για την φροντίδα των λουλουδιών και την σωστή τοποθέτησή τους στα ανθοδοχεία σου, ώστε να ζήσουν για όσο το δυνατόν περισσότερο!

Tip #1: Καθάρισε τα κλωνάρια των λουλουδιών

Ανάλογα με το ύψος του βάζου σου, θα χρειαστεί αρχικά να κόψεις τα κλωνάρια (κοτσάνια) στο ανάλογο μήκος. Έπειτα, θα πρέπει να τα καθαρίσεις από μικρότερα φύλλα που βρίσκονται πιο χαμηλά στον κορμό, αλλά και από τα εκάστοτε αγκάθια που μπορεί να υπάρχουν. Αυτό το καθάρισμα θα πρέπει να γίνεται στο τμήμα του κλωναριού, το οποίο θα βρίσκεται μέσα στο νερό. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρηθεί το νερό καθαρό για περισσότερο καιρό και άρα τα λουλούδια θα ζήσουν περισσότερο.

Tip #2: Σπάσε τις άκρες των κλωναριών

Πριν τοποθετήσεις τα λουλούδια σου στο βάζο, αλλά αφού τα έχεις κόψει στο επιθυμητό μήκος και έχεις καθαρίσει τους κορμούς τους από αγκάθια και φυλλαράκια, με ένα βαρύ αντικείμενο ή το χερούλι του ψαλιδιού κηπουρικής χτύπησε τις άκρες των κοτσανιών. Σπάζοντας το τελείωμά τους και διαχωρίζοντας ελαφρώς τις ίνες των κλωναριών, θα βοηθήσεις το λουλούδι να απορροφήσει περισσότερο νερό και άρα να ζήσει για περισσότερο καιρό.

Tip #3: Σταθεροποίησε το μπουκέτο σου

Ok, ο πιο προφανής τρόπος για να κρατήσεις τα λουλούδια σου στην θέση τους όταν τα βάζεις στο βάζο είναι να τα δέσεις με ένα λαστιχάκι, ώστε να διατηρήσουν την αρχική σύνθεση που επέλεξες για το μπουκέτο σου. Ανάλογα, όμως, με το είδος του βάζο σου, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να το καταφέρεις. Αν το ανθοδοχείο είναι ψηλό και πλατύ, τότε μπορείς με αδιάβροχη ταινία να δημιουργήσεις ένα πλέγμα στο στόμιό του και έτσι να “ομαδοποιήσεις” ανά τρύπα του πλέγματος τα άνθη σου.

Tip #4: Φρόντισε το νερό τους

Πολλοί κάνουμε το λάθος να βάζουμε νερό στο βάζο με τα λουλούδια και έπειτα να μην ασχολούμαστε ξανά μαζί τους. Στην πραγματικότητα, χρειάζεται να προσθέτουμε φρέσκο νερό σε καθημερινή βάση, ώστε να αναπληρώνεται αυτό που έχουν “πιει” τα λουλούδια. Επίσης, πρέπει να αλλάζουμε το νερό κάθε δύο με τρεις ημέρες.

Tip #5: Ρίξε ένα κέρμα στο νερό

Και όμως, ρίχνοντας ένα από τα “κόκκινα” κέρματα (1 λεπτό, 2 λεπτά και 5 λεπτά) στο βάζο με το νερό θα δημιουργηθεί μια απαραίτητη αντίδραση. Ο χαλκός θα οξειδώσει το νερό και έτσι θα αποτραπεί η ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων. Με αυτό τον τρόπο, το νερό θα παραμείνει καθαρό και τα λουλούδια φρέσκα για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα!

READ more