Φουαγιέ… ρεκτιφιέ! Πέντε tips για να διορθώσεις την εικόνα του φουαγιέ σου με βάση το feng shui

Ανοίγεις την πόρτα και μπαίνεις στο σπίτι. Αν το πρώτο πράγμα που αντικρίζεις είναι τρία ζευγάρια παπούτσια ατάκτως ερριμμένα, οκτώ κουβαριασμένα παλτό πάνω σε μια καρέκλα, 10 γυαλιά ηλίου πεταμένα σε μια γωνιά, γράμματα, λογαριασμοί, κλειδιά, φορτιστές, αποδείξεις, περιοδικά και άλλα εντελώς άσχετα αντικείμενα στην είσοδό σου, τότε τα πράγματα δεν πάνε καλά. Διότι, το φουαγιέ είναι η βιτρίνα του σπιτιού σου, το πρώτο πράγμα που βλέπει ένας επισκέπτης και η πρώτη εντύπωση που σχηματίζει για εσένα. Είναι, όμως, και η πρώτη διάθεση που μεταδίδει το σπίτι σου σε εσένα την ίδια! Γι’ αυτό και -λυπάμαι που στο λέω- θα πρέπει να απομακρύνεις όλα τα παραπάνω στοιχεία από τον χώρο, αλλά και να του κάνεις extreme makeover, ώστε να αλλάξει η ενέργειά του! Ευτυχώς για σένα, σήμερα θα δούμε πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε μερικούς κανόνες του feng shui στο φουαγιέ, ώστε να αποκτήσει το δωμάτιο την εικόνα και την αύρα καλωσορίσματος που χρειάζεται!

Ρίξε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω και χρησιμοποίησε τα tips που θα ανανεώσουν την εικόνα και την ενέργεια του φουαγιέ σου!

Tip #1: Απομάκρυνε την ακαταστασία

Είπαμε παραπάνω πως ο μη οργανωμένος χώρος προκαλεί “φασαρία” και σύγχυση, επομένως χρειάζεται να τακτοποιήσεις όσα αντικείμενα χρειάζεσαι στο φουαγιέ. Οι κρεμάστρες, η παπουτσοθήκη και μια επιφάνεια, όπως κονσόλα, side table ή ράφι είναι απαραίτητα αξεσουάρ για την οργάνωση του χώρου. Έπειτα, πρέπει να στοχεύσεις σε άλλες αποθηκευτικές λύσεις για τα μικρότερα αντικείμενα, όπως είναι ένα ψάθινο καλάθι για την αλληλογραφία, τα περιοδικά και τους λογαριασμούς σου.

Tip #2: Φέρε το έξω… μέσα

Μια ωραία, οργανική συνέχεια στο φουαγιέ είναι τα φυσικά στοιχεία που ενώνουν τον χώρο με το εξωτερικό περιβάλλον. Και εδώ μπαίνουν τα φυτά, που ούτως ή άλλως λατρεύουμε στο interior design! Προσοχή, όμως, γιατί τα φυτά με μυτερές άκρες και φύλλα μπορεί να αποδειχτούν αφιλόξενα. Γι’ αυτό και είναι προτιμότερο να επιλέξεις “στρογγυλεμένα” φυτά, όπως η κράσσουλα, η πιλέα, ο φίκος και ο φίκος λυράτα.

Tip #3: Δώσε σημασία στο φως

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για κάθε χώρο, ο καλός και επαρκής φωτισμός είναι απαραίτητος για την καλή διάθεσή σου. Επομένως, φρόντισε το φουαγιέ να είναι σωστά φωτισμένος από διάφορες πηγές, όπως το φωτιστικό οροφής, ένα επιτραπέζιο και ένα επιδαπέδιο φωτιστικό ή κρυφές ταινίες LED και απλίκες. Επιπλέον, αν υπάρχουν παράθυρα, τότε μην ξεχνάς να τα ανοίγεις για να εισέρχεται το φυσικό φως στον χώρο, αλλά και να αερίζεται επαρκώς!

Tip #4: Χρησιμοποίησε σωστά τον καθρέφτη

Όλες θέλουμε ένα καθρέφτη στο φουαγιέ μας, ώστε να γίνει το τελικό touch up λίγο πριν φύγουμε από το σπίτι. Επιπλέον, ο καθρέφτης έχει την μαγική ικανότητα να μεγαλώνει τον χώρο, χάρη στις αντανακλάσεις του. Εκείνο, όμως, που δεν ήξερες είναι πως ο καθρέφτης δεν πρέπει να “κοιτάζει” την εξώπορτα, καθώς μπλοκάρει την ενέργεια. Προτίμησε, λοιπόν, να τον κρεμάσεις στον τοίχο της πόρτας ή σε εκείνον που είναι κάθετος!

Tip #5: Διατήρησε την πόρτα σε καλή κατάσταση

Η είσοδος και έξοδος στο και από το σπίτι θα πρέπει να γίνεται με εύκολη ροή. Επομένως, αν η πόρτα σου κολλάει, βρίσκει στο δάπεδο, δεν κλείνει εύκολα ή κλειδώνει και ξεκλειδώνει δύσκολα, τότε θα πρέπει να την επισκευάσεις το συντομότερο δυνατό!

Read More

And More