Φτιάξε μόνη σου ένα εντυπωσιακό διακοσμητικό τοίχου για τα Χριστούγεννα!

Φτιάξε μόνη σου ένα εντυπωσιακό διακοσμητικό τοίχου για τα Χριστούγεννα! | tlife.gr

Προσωπικά, τα τελευταία έξι χρόνια έχω πολύ συγκεκριμένο στολισμό στο σπίτι. Βλέπεις, κάποια στιγμή που “γύρισε” το κεφάλι μου, ξεφορτώθηκα όλα τα παλιά στολίδια του δέντρου και τα ανανέωσα με καινούρια, minimal και περισσότερο κοντά στην αισθητική μου. Έκτοτε, το μόνο που κάνω είναι να προσθέτω μικρά στολιδάκια στην συλλογή μου κάθε χρόνο, όπως ένα σετ μπάλες ή άλλα κρεμαστά για το δέντρο ή μια γιορτινή φιγούρα για την τραπεζαρία και το coffee table. Με αυτό τον τρόπο, καταφέρνω να διατηρώ ενιαία την αισθητική του χώρου μου, ακόμη και τα Χριστούγεννα, ενώ ταυτόχρονα δεν… ξοδεύω τεράστια ποσά στην διακόσμηση της σεζόν. Φέτος, όμως, έχω αποφασίσει να το ρίξω στο DIY και γι’ αυτό μοιράζομαι μαζί σου μερικές από τις πιο “boho meets nordic” ιδέες που βρίσκω για να σου δείξω πως δεν θέλει κόπο, χρόνο και χρήμα για το ιδανικό christmassy décor, αλλά θέλει απλώς τρόπο! Σήμερα, λοιπόν, θα δούμε παρέα πώς φτιάχνεται ένα χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό τοίχου, που θα μπορούσες όμως να κρατήσεις στον χώρο σου ακόμη και μετά τις γιορτές!

Δες, λοιπόν, παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείς:

◊ φυσικά ή τεχνητά κλωνάρια από πεύκο

◊ νήμα πλεξίματος της επιλογής σου

◊ κλαδί δέντρου ή ξύλινη καβίλια

…και τι πρέπει να κάνεις:

♦ Κόψε ένα κομμάτι νήμα, το οποίο θα χρησιμοποιήσεις για το κρέμαστα του διακοσμητικού από το καρφί του.

♦ Έπειτα, δέσε αυτό το κομμάτι δεξιά και αριστερά στο κλαδί ή την καβίλια που χρησιμοποιείς, ώστε να σχηματιστεί ένα τόξο.

♦ Στην συνέχεια, κόψε διάφορα κομμάτια νήματος, σε όποιο μήκος θέλεις και σε εξυπηρετεί.

♦ Δέσε με μια θηλιά την μία άκρη κάθε νήματος γύρω από το κλαδί ή την καβίλια και στο δεύτερο άκρο του δέσε το κλωνάρι με το φύλλωμα πεύκου.

Το διακοσμητικό σου είναι έτοιμο και το μόνο που χρειάζεται είναι να περάσεις ένα καρφί στον τοίχο σου, για να το κρεμάσεις! Φυσικά, μπορείς να το διατηρήσεις καθ’ όλη την διάρκεια του χειμώνα και όχι μόνο για τις γιορτές!

READ more