Φτιάξε το πιο tropical και spooky διακοσμητικό για το φετινό Halloween!

Φτιάξε το πιο tropical και spooky διακοσμητικό για το φετινό Halloween! | tlife.gr

Θα πω την λέξη που ξεκινάει από “Χ”, η οποία θα σου υπενθυμίσει πως με το που σήμανε το τέλος του καλοκαιριού ήταν η πρώτη σκέψη στο μυαλό σου και η γιορτή για την οποία ανυπομονείς! Παρ’ όλα αυτά, θα χρειαστεί να περιμένεις λιγάκι παραπάνω μέχρι την στιγμή που θα αρχίσεις να διαβάζεις για την (drum roll, please) χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Βλέπεις, ο λόγος που σου μιλάω για τα Χριστούγεννα είναι για να σου θυμίσω ένα αρκετά παράξενο trend που συναντήσαμε πέρυσι, δηλαδή τους χριστουγεννιάτικους ανανάδες, που σε αρκετές περιπτώσεις αντικατέστησαν τα έλατα! Φέτος, πάντως, ο ανανάς κάνει comeback στην χειμερινή διακόσμηση, αλλά ενόψει μιας άλλης γιορτής, εκείνης του Halloween! Θα αναρωτιέσαι τώρα πώς “κολλάει” ο ανανάς στην γιορτή των φαντασμάτων. Και πολύ καλά κάνεις, αλλά θα σου δώσω μια διαφορετική διάσταση… σκέψου τον ανανά ως κολοκύθα και θα μπεις αμέσως στο concept! Βέβαια, σε αυτό το σημείο μάλλον πρέπει να σου αποκαλύψω πως δεν πρόκειται για κάποιο νέο trend, αλλά για μια on-going τάση που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους στο πέρασμά της, μιας και έχει επικρατήσει στο Halloween décor τα τελευταία δύο χρόνια!

Αν, λοιπόν, θέλεις κι εσύ στο φετινό Halloween να σκαλίσεις ανανάδες, αντί για κολοκύθες, και να δημιουργήσεις ζοφερούς Jack-o’-lanterns, δηλαδή φαναράκια, ρίξε μια ματιά παρακάτω!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

◊ 1 ανανάς

◊ 1 κουτάλι

◊ απορροφητικό χαρτί κουζίνας

◊ 1 κοφτερό μαχαίρι

◊ 1 κεράκι ρεσό ή ηλεκτρικό ρεσό με μπαταρία

Τι πρέπει να κάνεις:

♦ Κόψε το φυλλώδες κοτσάνι του ανανά, περίπου 2,5 εκατοστά κάτω από την κορυφή του.

♦ Με το μαχαίρι κόψε προσεκτικά το εσωτερικό του φρούτου, αφαιρώντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα του πυρήνα του, χωρίς να καταστραφεί η φλούδα του.

♦ Έπειτα, με το κουτάλι άρχισε να αφαιρείς όλο το ζουμερό εσωτερικό (μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε κάποιον χυμό ή να το απολαύσεις όπως είναι).

♦ Με μπόλικο απορροφητικό χαρτί σκούπισε το εσωτερικό του ανανά, προσπαθώντας να το αφήσεις όσο πιο στεγνό γίνεται.

♦ Ξαναπιάσε το μαχαίρι και σκάλισε στην πρόσοψη του ανανά το πρόσωπο του Jack-o’-lantern, όπως θα έκανες και σε μια κολοκύθα.

♦ Τέλος, άναψε το ρεσό (κανονικό ή ηλεκτρικό) και τοποθέτησέ το στην βάση του εσωτερικού του ανανά.

♦ Κλείσε με το φυλλώδες καπάκι.

Έτοιμο το πιο tropical και spooky διακοσμητικό για το Halloween!

READ more