Γεμίστε την κουζίνα σας με θετική ενέργεια χρησιμοποιώντας απλές τεχνικές Feng Shui

Η κουζίνα είναι η καρδιά του κάθε σπιτικού! Είτε πρόκειται για την μικρή και cozy κουζίνα ενός φοιτητικού σπιτιού είτε για την, πάντα γεμάτη φασαρία, κουζίνα μιας οικογένειας, είναι το δωμάτιο – “κέντρο ελέγχου”! Εκεί θα πιούμε τον πρώτο, συνήθως βιαστικό, καφέ της ημέρας, εκεί θα ξετυλίξουμε το ταλέντο μας δοκιμάζοντας νέες συνταγές ζαχαροπλαστικής ή θα πούμε τα νέα μας με τη συγκάτοικό μας μαγειρεύοντας το βράδυ.

Για τους λόγους αυτούς λοιπόν και τόσους ακόμα, συγκεντρώσαμε μια λίστα με συμβουλές για μικρά και απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να κρατάμε την κουζίνα μας πάντα γεμάτη θετική ενέργεια! Πώς; Χρησιμοποιώντας τις μεθόδους Feng Shui, μιας παραδοσιακής Κινέζικης φιλοσοφίας, οι εφαρμογές της οποίας φτάνουν μέχρι και σήμερα! Ειδικά, μετά το Πάσχα που όλοι “ξεχάσαμε” τις καλές, καθημερινές μας συνήθειες, οι συμβουλές για την επαναφορά και διατήρηση της καλής ενέργειας της κουζίνας μας είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητες!

Φως, περισσότερο φως: Το έντονο φως είναι πολύ σημαντικό για τη διατήρηση της καλής ενέργειας της κουζίνας σύμφωνα με το Feng Shui! Βάζουμε ανοιχτόχρωμες κουρτίνες, κρατάμε τα παντζούρια ανοιχτά ενώ διαλέγουμε πάντα μια λάμπα υψηλής ισχύος.

Αγαπάμε τα στοιχεία της φύσης: Τι σημαίνει αυτό; Ότι, προκειμένου να υπάρχει μια θετική ροή ενέργειας στο χώρο, πρέπει να έχουμε τα στοιχεία της φύσης με το μέρος μας. Γη, νερό, φωτιά, ξύλο και μέταλλο αν συνδυαστούν αρμονικά θα κάνουν θαύματα. Ξύλινες κουτάλες, μεταλλικές κατσαρόλες και πάντα ένα γλαστράκι με ένα ζωντανό φυτό είναι ό,τι χρειάζεται.

Κουζίνα με… τα κίτρινα: Οι Κινέζοι υποστηρίζουν ότι το κίτρινο χρώμα είναι ιδανικό για την κουζίνα γιατί δίνει λάμψη στο χώρο. Εναλλακτικά, επιλέγουμε γαλαζοπράσινους χρωματισμούς με πορτοκαλί, καφέ και κίτρινες πινελιές.

Λέμε όχι στο χάος: Οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι πιο έντονοι από ποτέ με αποτέλεσμα η ακαταστασία να κάνει την εμφάνισή της συχνά. Πρέπει, όμως, να αντιστεκόμαστε! Πετάμε ό,τι δεν χρειαζόμαστε και φροντίζουμε να διατηρούμε τους πάγκους καθαρούς από κάθε λογής αντικείμενα. Πολύ σημαντικό είναι να έχουμε ένα καθαρό νεροχύτη! Αυτό είναι και το πιο εύκολο να γίνει. Με AVA φυσικά.

Χρησιμοποιούμε AVA λοιπόν για να καθαρίζουμε τα πιάτα μας και, σύμφωνα με το Feng Shui, και την ενέργεια της κουζίνας μας. Η νέα του σύνθεση το κάνει πιο αποτελεσματικό, ακόμα και με κρύο νερό, ενώ ξεβγάζεται εύκολα και δεν αφήνει κατάλοιπα. Έτσι, τα πιάτα μας διατηρούνται αστραφτερά και καθαρά σε κάθε πλύσιμο! Έχοντας τη δυνατότητα να διαλέξουμε ανάμεσα σε δυο σειρές, το AVA Perle (με χαμομήλι, χαμομήλι & λεμόνι και με χαμομήλι & σύμπλεγμα βιταμινών) και το AVA Action (με λευκό ξύδι, με λευκό ξύδι & πράσινο μήλο και με λευκό ξύδι & lime) θα βρούμε αυτό που ταιριάζει σε εμάς και την κουζίνα μας! Η νέα συσκευασία με αντλία βοηθά στον έλεγχο της ποσότητας που χρησιμοποιούμε και κάνει το πλύσιμο των πιάτων παιχνίδι! Και τώρα που το θέμα της ακαταστασίας της κουζίνας λύνεται σε χρόνο-μηδέν ήρθε η ώρα να αναδείξουμε τον διακοσμητή που κρύβουμε μέσα μας και να φροντίσουμε για τα υπόλοιπα!

Ετικέτες

Read More

And More