Guests to impress: 5 στοιχεία του χώρου που θα κάνουν εντύπωση στους καλεσμένους σου

Guests to impress: 5 στοιχεία του χώρου που θα κάνουν εντύπωση στους καλεσμένους σου | tlife.gr

Οι ημέρες των γιορτών χαρακτηρίζονται από πολλά πράγματα, αλλά ένα από τα πιο σημαντικά είναι τα dinner parties, τα μικρότερα σουαρέ και τα ρεβεγιόν που ο καθένας μας φιλοξενεί στο σπίτι του! Με λίγα λόγια, το σπίτι γίνεται η βάση για τις πιο χαρούμενες οικογενειακές στιγμές, παρέα με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Επειδή, λοιπόν, θα χρειαστεί να παίξεις τον ρόλο της οικογένειας αρκετές φορές, με αποκορύφωμα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δούμε πώς θα εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου! Βλέπεις, μπορεί το δείπνο και οι μαγειρικές ικανότητές σου να είναι στο προσκήνιο, αλλά το ίδιο ισχύει για την εικόνα του σπιτιού σου! Είναι αρκετά φροντισμένη; Πώς πιστεύεις ότι θα φανεί στους επισκέπτες αυτών των γιορτινών ημερών;

Επειδή, λοιπόν, σύμφωνα με παλαιότερη βρετανική έρευνα, χρειάζονται μόλις 26 δευτερόλεπτα για να διαμορφώσει κανείς άποψη (ναι, να μας κρίνει ή και κατακρίνει, εννοώ!) για τον προσωπικό χώρο μας, παρακάτω σου έχω συγκεντρώσει τα πέντε κυριότερα στοιχεία που εκτιμά ένας καλεσμένος μπαίνοντας στο σπίτι! Έτσι, θα προετοιμαστείς κατάλληλα για το NYE ρεβεγιόν!

Rule #1: Ένα σωστά στημένο φουαγιέ

Η είσοδος του σπιτιού είναι το πρώτο πράγμα που αντικρίζει όποιος μπαίνει στο σπίτι, επομένως οφείλουμε να την έχουμε τουλάχιστον τακτοποιημένη! Το “κάτι παραπάνω”, όμως, θα το κερδίσουμε στις εντυπώσεις αν έχουμε φροντίσει να φτιάξουμε ένα στιλάτο φουαγιέ! Το σημαντικό είναι να έχουμε ένα ήπιο οπτικά, neutral χρωματικά και φιλόξενο ως αίσθηση φουαγιέ. Ένας καθρέφτης, η σωστή κρεμάστρα και ένα stylish poster θα μας βοηθήσουν σε αυτό το task!

 

Rule #2: Το elegant άρωμα

Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι δεν έχουν καν σκεφτεί πώς μπορεί να μυρίζει το σπίτι τους. Ειδικά στην περίπτωση των καπνιστών, τα πράγματα μπορούν να πάρουν άσχημη… τροπή! Και όμως, οι καλεσμένοι μας εκτιμούν ένα καλό, φινετσάτο και φιλόξενο άρωμα! Γι’ αυτό και τα αρωματικά κεριά είναι must κανόνας, όταν υποδεχόμαστε κόσμο στο σπίτι, ώστε να δημιουργήσουμε την σωστή ατμόσφαιρα! Μάλιστα, η βανίλια και η κανέλα είναι τα πιο δημοφιλή αυτές τις ημέρες!

 

Rule #3: Ο τακτοποιημένος χώρος

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τους οικοδεσπότες που δεν φροντίζουν να τακτοποιήσουν τον χώρο τους. Αν με ρωτάς, αυτός είναι ο κυριότερος κανόνας! Όταν πλησιάζει η ώρα να καταφτάσουν οι καλεσμένοι μας, μαζεύουμε κουβερτάκια και μαξιλάρια ύπνου από τον καναπέ, εξαφανίζουμε όλη… την χαρτούρα (ληγμένοι λογαριασμοί, παλιά περιοδικά και αποδείξεις), μεταφέρουμε χρησιμοποιημένα ποτήρια, κούπες και πιάτα στην κουζίνα και επαναφέρουμε τα διακοσμητικά μας στην αρχική θέση τους. Plus info: με μερικά ψάθινα καλάθια καίρια τοποθετημένα σε διάφορα σημεία του σπιτιού, μπορούμε να τακτοποιήσουμε τον χώρο σε χρόνο dt!

 

Rule #4: Το λευκό χρώμα

Ok, η έρευνα λέει ότι οι λευκοί και υπόλευκοι τοίχοι είναι οι πιο ικανοί να κάνουν τον προσωπικό χώρο μας φιλόξενο και εκτιμώνται περισσότερο από τους καλεσμένους μας. Επειδή, όμως, το βάψιμο του σπιτιού για ένα ρεβεγιόν δεν είναι ανάμεσα στα άμεσα σχέδια κανενός μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε την αντίστοιχη ατμόσφαιρα καθαριότητας, ηρεμίας και φινέτσας με τον σωστό φωτισμό! Βλέπεις, ένας καλά και επαρκώς φωτισμένος χώρος είναι απαραίτητο συστατικό της επιτυχίας!

 

Rule #5: Η φιλόξενη αίσθηση

Φτάνουμε στο τελευταίο και πιο προσωπικό στοιχείο που κλέβει τις εντυπώσεις: την ικανότητά μας να γινόμαστε φιλόξενοι. Από τα πανωφόρια που θα παραλάβουμε στην είσοδο, την προσφορά ενός welcome drink και μερικών ορεκτικών, την συμμετοχή στις συζητήσεις και την ευχάριστη παρουσία μας, έως τις καθαρές πετσέτες στο μπάνιο και το δωράκι που θα προσφέρουμε στο τέλος της βραδιάς, όλα παίζουν σημαντικό ρόλο στον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι άλλοι την επίσκεψη στον χώρο μας!

READ more