Holiday blues… and pinks: Οι πιο stylish χρωματικοί συνδυασμοί για να ανανεώσεις το χώρο σου!

Χωρίς να θέλω καθόλου να σε αγχώσω, μιας και εγώ καθόλου δεν θα ήθελα να μου συμβεί κάτι τέτοιο αυτές τις ημέρες, ωστόσο οι γιορτές κάποια στιγμή θα τελειώσουν, τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά θα γίνουν μια ευχάριστη ανάμνηση και η ζωή αναπόφευκτα θα ξαναπάρει τους σταθερούς και γνώριμους ρυθμούς της. Εκείνη, λοιπόν, τη δύσκολη στιγμή που θα συνειδητοποιήσεις πως η εορταστική περίοδος έλαβε τέλος και το δέντρο θα πρέπει να ξαναμπεί στο κουτί του και πίσω στην αποθήκη, θα χρειαστείς μια… χείρα βοηθείας! Γι’ αυτό, λοιπόν, θα σου τη δώσω από τώρα! Βλέπεις, κάθε χρόνο, όταν ξεστολίζουμε το σπίτι και διώχνουμε τα εκατομμύρια λαμπιόνια από το σαλόνι, πάντα έρχεται μια μικρή μελαγχολία και νιώθουμε πως ο χώρος αδειάζει. Και όμως, ναι, μερικές γιορτινές ημέρες είναι ικανές να μας δημιουργήσουν αυτό το κενό! Μήπως, λοιπόν, να σκεφτείς από τώρα με ποιο τρόπο θα ανανεώσεις τη διακόσμησή σου μετά τα Χριστούγεννα;

Ξέρω, πολλοί επιλέγουν να διατηρήσουν δυο-τρία στοιχεία σταθερά, όπως μερικά φωτάκια σε κάποιο σημείο ως διακοσμητικά, ίσως λίγο γκι σε κάποιο βάζο ή αρωματικά κεριά, κουκουνάρια και κλαδιά πεύκου σε κομβικά σημεία του σπιτιού. Και ενώ όλα τα παραπάνω είναι πολύ καλές λύσεις και σίγουρα θα τις προτιμήσουμε, ορισμένοι από εμάς έχουμε ανάγκη από πιο δραστικές κινήσεις! Άλλωστε, η καινούρια χρονιά θα έχει ξεκινήσει να μετρά (αντίστροφα) και η επιθυμία μας για γενική ανανέωση και επίτευξη νέων στόχων και προσδοκιών θα είναι ιδιαίτερα έντονη και η ανάγκη να πετύχουμε όλα τα παραπάνω θα μοιάζει… επιτακτική! Έτσι, λοιπόν, και η διακόσμησή μας θα ακολουθήσει το ρεύμα της ψυχολογίας μας και η μεταμόρφωση του χώρου μας θα είναι λογική κι επόμενη! Και ξέρεις ποια είναι η μεγαλύτερη αλλαγή που μπορείς να κάνεις στο σπίτι; Φυσικά, η χρωματική! Βλέπεις, τίποτα δεν μπορεί να κάνει τόσο μεγάλη διαφορά, όσο οι νέες αποχρώσεις και οι καινούριες υφές που μπορείς να ενσωματώσεις στο interior design σου!

Για αυτό το λόγο, λοιπόν, σου συγκέντρωσα μερικούς από τους πιο δυναμικούς και stylish συνδυασμούς χρωμάτων που μπορείς να δοκιμάσεις το (καθόλου πια μακρινό) 2018! Ρίξε μια ματιά παρακάτω και πάρε ιδέες!

 

Πορτοκαλί και οι… πολλές αποχρώσεις του βεραμάν

Αχ, αυτό το βεραμάν! Ή aqua ή seafoam green ή mint ή πετρόλ ή γαλαζοπράσινο ή πρασινο-μπλε ή όπως αλλιώς θέλεις να αποκαλέσεις τις πολλές διαφορετικές εκδοχές και τονικότητές του! Είναι μία από τις πιο “δυνατές” επιλογές για τους εσωτερικούς χώρους τα τελευταία χρόνια και η αλήθεια είναι πως το έχουμε δει πλάι σε πολλές διαφορετικές αποχρώσεις! Με το πορτοκαλί, όμως, το είχες φανταστεί ποτέ; Και όμως, ο συνδυασμός τους δίνει απίθανη δυναμική στο χώρο και “μαλακώνει” την αντίθεση μέσα από τις pop αναφορές του!

Σομόν και λαδί

Μέσα στο 2017 είδαμε το millenial pink να συνδυάζεται άψογα με το βαθύ hunter’s green ή και το πετρόλ! Και τώρα ήρθε η στιγμή να “αγκαλιάσουμε” την παστέλ εκδοχή τους, μιας και το σομόν (ή και ροδακινί) έρχεται να διαδεχθεί το… φανταχτερό ροζ, ενώ το ζωντανό λαδί αντικαθιστά το “βαρύ” και πιο σκοτεινό βαθύ πράσινο ή το πράσινο με βάση το μπλε. Και κάπως έτσι, έχουμε στα χέρια μας έναν από τους πιο dreamy χρωματικούς συνδυασμούς!

Ροζ και μοβ

Ναι, αν νόμιζες πως θα ξεφορτωνόσουν το millenial pink τόσο εύκολα, κορόιδευες τον εαυτό σου! Και γιατί, δηλαδή, να το ξεφορτωθείς, όταν ως απόχρωση είναι μία από τις πιο συγκλονιστικές ανακαλύψεις του 2017; Τώρα, λοιπόν, ήρθε η ώρα να του δώσουμε ακόμη πιο 80s χροιά (αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό, δηλαδή), συνδυάζοντάς το με το μοβ! Ένα βαθύ, ματ και ζωντανό μοβ! Υπέροχο!

Blue marine και μουσταρδί

Το ξέρω, δεν είναι κάτι που δεν είχες σκεφτεί ή που δεν έχεις ξαναδεί, αλλά σίγουρα είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές! Οι εντελώς αντίθετες βάσεις τους, αλλά και οι απολύτως αντιδιαμετρικές κατευθύνσεις τους, δημιουργούν μια εξαιρετική εναλλαγή συναισθημάτων, ικανή να ανανεώσει με τον πιο αναπάντεχο τρόπο της διακόσμησή σου!

Read More

And More