Houseplants: Τέσσερα έξυπνα μυστικά που θα σε κάνουν την καλύτερη… φυτομαμά!

Μπορεί τα φυτά εσωτερικού χώρου να είναι το αγαπημένο σου πράγμα σε όλο τον κόσμο και να συγκινείσαι κάθε φορά που βλέπεις ένα σπίτι με εντυπωσιακό greenery στο εσωτερικό του. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει απαραίτητα πως είσαι και απολύτως ικανή να διαχειριστείς την ιδιαίτερη φροντίδα που χρειάζονται. Ευτυχώς, όμως, αυτή η φυσική και stylish προσθήκη που μπορείς να κάνεις στον προσωπικό χώρο σου, συνοδεύεται και από μια σειρά έξυπνων tips που θα σε βοηθήσουν να τα διατηρήσεις ζωντανά, δυνατά και πρασινωπά!

Το μόνο που χρειάζεται είναι να ρίξεις μια ματιά παρακάτω για να μάθεις τα πιο εύκολα μυστικά, που θα σε βοηθήσουν να έχεις πάντοτε περιποιημένα και ευχαριστημένα τα φυτά σου!

Πότιζε με… παγάκια

Πολλές φορές, μπορεί να μην είσαι σίγουρη κάθε πότε και πόση ποσότητα νερού χρειάζονται τα φυτά σου. Ταυτόχρονα, η πιο συχνή αιτία “θανάτου” των φυτών εσωτερικού χώρου είναι το υπερβολικό πότισμα -ναι, υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια ανάμεσά μας για το επαρκές πότισμα των φυτών μας. Αντί, λοιπόν, να αγχώνεσαι και να αναρωτιέσαι, προτίμησε τα παγάκια και όχι το ποτιστήρι! Γιατί καθώς τα παγάκια θα λιώνουν και θα μετατρέπονται σε νερό, το χώμα θα απορροφά την κατάλληλη ποσότητα νερού, χωρίς να “πνίγει” τις ρίζες.

Δημιούργησε υγρασία

Φυσικά και κανείς δεν αγαπάει την υγρασία στο σπίτι του, αλλά τα φυτά εσωτερικού χώρου ανήκουν συνήθως σε τροπικά είδη, επομένως χρειάζονται ένα υγρό περιβάλλον για να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν. Γι’ αυτό και μπορείς να κάνεις ένα ελεγχόμενο κόλπο, που δεν θα επηρεάσει καθόλου τον χώρο σου, αλλά θα παρέχει την επιθυμητή υγρασία στα φυτά σου. Απλά τοποθέτησε στον χώρο ένα πιατάκι με νερό. Καθώς αυτό θα εξατμίζεται με τον καιρό, θα δημιουργεί τους υδρατμούς που χρειάζονται τα φυτά! Τέλειο;

Χρησιμοποίησε “αυτόματο” πότισμα

Μισό λεπτό, δεν εννοώ να εγκαταστήσεις ολόκληρο σύστημα αυτόματου ποτίσματος, σαν εκείνο που έχεις στο μπαλκόνι, την ταράτσα και την αυλή σου. Μπορείς, όμως, να χρησιμοποιήσεις έναν πιο DIY τρόπο που λειτουργεί με την λογική πως το φυτό σου θα αντλεί νερό, όποτε το χρειάζεται. Πώς; Με τους ειδικούς κώνους που εφάπτονται σε μπουκάλια νερού και έπειτα βυθίζονται στο χώμα της γλάστρας. Έτσι, οι ρίζες θα τραβούν νερό από τις οπές του κώνου, όποτε έχουν ανάγκη κι εσύ θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Φτιάξε… παρεούλες

Όπως και εμείς, έτσι και τα φυτά μας είναι κοινωνικά όντα. Εντάξει, όχι ακριβώς, αλλά τουλάχιστον επιβιώνουν καλύτερα σε μεγάλες… αγέλες! Βλέπεις, την υγρασία που έχουν ανάγκη, μπορούν να την εξοικονομήσουν από τους “φίλους” τους, δηλαδή τα υπόλοιπα φυτά! Αυτό συμβαίνει, καθώς στην διαδικασία της διαπνοής, τα φυτά εκλύουν ατμούς από το νερό που εξατμίζεται. Και έτσι, ωφελούν τα υπόλοιπα φυτά που βρίσκονται κοντά τους!

Read More

And More