Ιδέες για να αλλάξεις το υπνοδωμάτιό σου!

Ένα από τα σημαντικότερα δωμάτια του σπιτιού σου είναι η κρεβατοκάμαρα. Το ιδανικό υπνοδωμάτιο πρέπει να ταιριάζει στο στιλ και το γούστο σου και να αναδεικνύει την προσωπικότητά σου. Είτε βρίσκεσαι στο δικό σου σπίτι, είτε μένεις με τους γονείς σου, το υπνοδωμάτιό σου είναι ο προσωπικός σου χώρος.

Άλλωστε, το design και η διάρθρωση του δωματίου σου μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία σου. Πολύ σημαντικό, αν σκεφτείς πως είναι ο πρώτος χώρος που βλέπεις με το που ανοίγεις τα μάτια σου κάθε πρωί.
Το TLIFE βρήκε κάποιες έξυπνες ιδέες για να φτιάξεις το δωμάτιό σου, όπως σου αρέσει με απλές κινήσεις…

Κρεβατοκάμαρα οριεντάλ
Μια κρεβατοκάμαρα εμπνευσμένη από την Ανατολή. Το κόκκινο εναλλάσεται με το λευκό και το μπεζ και δημιουργούν την τέλεια αρμονία. Στο συγκεκριμένο υπνοδωμάτιο, ο ένας τοίχος είναι βαμμένος με έντονο κόκκινο χρώμα, που δίνει βάθος. Οι υπόλοιποι τοίχοι είναι στο χρώμα caramel και ο χώρος συμπληρώνεται από τα ανοιχτόχρωμα ξύλινα έπιπλα. Η λιτή διακόσμηση με αντικείμενα σε κόκκινο χρώμα, προσθέτει ένα ακόμη πλεονέκτημα.
“Άνετη” κρεβατοκάμαρα

Μια σειρά από απλά υλικά, όπως το ξύλο, η πέτρα σε συνδυασμό με τα χρώματα του κάρβουνου, του στόκου και του μπλε μελανιού δίνουν ένα πιο σοφιστικέ στιλ στο δωμάτιο. Παρ’ όλα αυτά, επικρατεί η άνεση, χωρίς να λείπουν οι πινελιές πολυτέλειας… Ρετρό έπιπλα προσθέτουν στο χώρο χαρακτήρα.
Το λευκό δωμάτιο

Οι τοίχοι είναι βαμμένοι λευκοί κάνοντας το δωμάτιο να δείχνει μοντέρνο, αλλά και μεγαλύτερο. Το λευκό χρώμα, όμως, σε συνδυασμό με τα ανοιχτόχρωμα ξύλινα έπιπλα και το μπεζ χαλί προσθέτουν μια ιδιαίτερη ζεστασιά. Η λεπτή λευκή κουρτίνα και οι φωτογραφίες στον τοίχο δίνουν το προσωπικό στοιχείο του ιδιοκτήτη.
Μερικές χρωματιστές λεπτομέρειες αρκούν να μεταμορφώσουν έναν λευκό χώρο…
Μοντέρνο δωμάτιο

Μια μίξη στοιχείων από διαφορετικές περιόδου, δίνει ένα ιδιαίτερο και προσωπικό στιλ στο δωμάτιο. Κράτα τους τοίχους σε λευκό χρώμα και πρόσθεσε χρωματιστά παπλώματα και καλύμματα, για να υπάρξει μεγαλύτερη ζεστασιά. Μερικά παλιά έπιπλα συνυπάρχουν με τα σύγχρονα σε ένα πολύ μοντέρνο mix and match.

Δωμάτιο σε μωβ χρώμα


Αν θέλεις ένα ιδιαίτερο δωμάτιο με ξεχωριστό και εκρηκτικό στιλ, το “μωβ δωμάτιο” θα σε συναρπάσει. Με έντονους μωβ τοίχους, ροζ χαλί και σκεπάσματα στο χρώμα της σοκολάτας, συνθέτουν ένα μεγαλοπρεπές σκηνικό. Το tip της συγκεκριμένης κρεβατοκάμαρας είναι ο επιχρυσωμένος καθρέφτης που σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές.
Μη φοβάσαι τους έντονους χρωματικούς συνδυασμούς. Είναι άλλωστε πολύ στη μόδα!

Read More

And More