In the mood for love: Πώς να κάνεις το σπίτι σου ένα ρομαντικό “καταφύγιο” σε τέσσερα βήματα

Σου έχω δύο (πολύ σημαντικούς) λόγους για τους οποίους το να γιορτάσεις την “Ημέρα των Ερωτευμένων” στο σπίτι σου είναι η καλύτερη ιδέα! Πρώτον: διότι έχουμε κύμα κακοκαιρίας εκεί έξω και η ζεστασιά του προσωπικού χώρου είναι ανεκτίμητη τέτοιες μέρες! Δεύτερον: γιατί ποιος αντέχει να υποστεί όλη αυτή την πολυκοσμία και την κακή εξυπηρέτηση στα hip εστιατόρια; Ακόμη, όμως, κι αν ανήκεις στην απέναντι… όχθη και δεν έχεις κανέναν σκοπό να γιορτάσεις με οποιονδήποτε τρόπο αυτή την επέτειο (πολύ φίλη μου), το σημερινό post είναι ένας καλό οδηγός για όλες τις φορές που θέλεις να δημιουργήσεις την κατάλληλα cozy και ταυτόχρονα ρομαντική διάθεση στο σπίτι για εσένα και τον σύντροφό σου!

Πώς μπορείς, λοιπόν, να αποφύγεις την κακογουστιά που φέρνει το “κόκκινο της φωτιάς”, οι βελούδινες καρδιές, τα αρκουδάκια, τα φτερά και τα πούπουλα; Πολύ απλά, ξεχνώντας ότι υπάρχουν τέτοια (ασύλληπτα!) props και αρχίζοντας να ανταποκρίνεσαι στην πραγματική ηλικία σου (δεν είσαι πια 15!).

Παρακάτω, λοιπόν, σου έχω συγκεντρώσει τέσσερα διακοσμητικά tips που θα φτιάξουν την ρομαντική και cozy διάθεση του σπιτιού, όποτε κι αν την έχεις ανάγκη!

Tip #1: Απευθύνσου σε όλες τις αισθήσεις

Ο ρομαντισμός και ο ερωτισμός στηρίζονται σε και επηρεάζονται από όλες τις αισθήσεις μας, γι’ αυτό και το feel του σπιτιού χρειάζεται να διεγείρει όλο το αισθητηριακό φάσμα μας. Επομένως, η τακτοποιημένη και clean εικόνα του, το χαλαρωτικό άρωμά του, ο “ζεστός” φωτισμός του και οι απαλές, φίνες υφές του είναι στοιχεία που θα σας βάλουν αμέσως στο κατάλληλο mood! Τα αγαπημένα σου αρωματικά κεριά, ένα ριχτάρι από faux γούνα στον καναπέ και μερικά περιφερειακά φωτιστικά είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι!

Tip #2: Απομάκρυνε τους περισπασμούς

Παιδιά, δεν μπορεί να υφίσταται ρομαντικό ραντεβού στο σπίτι με το Netflix στο background! Επομένως, σβήνουμε τηλεοράσεις, laptops και λοιπές ηλεκτρονικές συσκευές. Το μόνο που επιτρέπεται είναι μια ήρεμη playlist με χαλαρωτική μουσική και σε καμία περίπτωση σε ένταση parteyyy! Είπαμε, ο σκοπός είναι να πετύχεις περισσότερο… σαγηνευτική διάθεση. Επίσης, μιας και βρισκόμαστε στην κατηγορία των περισπασμών, ο χώρος πρέπει να είναι τακτοποιημένος και να μην είναι πεταμένα εδώ κι εκεί απλήρωτοι λογαριασμοί, παπούτσια, βερνίκια νυχιών και τσιμπιδάκια φρυδιών!

Tip #3: Στόλισε τον χώρο με λουλούδια

Θυμάσαι εκείνες τις ντουζίνες κατακόκκινα τριαντάφυλλα που ανταλλάσσουν χέρια στην γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου; Για ξέχασέ τα λίγο, να δω κάτι! Λοιπόν, τα λουλούδια είναι ένα στιλάτο, ζωηρό και γεμάτο φρεσκάδα στοιχείο στους εσωτερικούς χώρους. Φέρνουν όμορφα αρώματα, εντυπωσιακά χρώματα και δροσερή εικόνα σε κάθε σπίτι, επομένως δεν χρειάζεται να τα αποφύγεις, αλλά να τα εντάξεις στο προσωπικό στυλ σου. Γι’ αυτό και ένα μπουκέτο από τα αγαπημένα σου λουλούδια (εγώ λατρεύω την ζέρμπερα, για παράδειγμα) είναι ιδανικά για να φτιάξουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα στον χώρο.

Tip #4: Χαμήλωσε τα φώτα

Σκέψου να είσαι σε sexy mood, απολαμβάνοντας το ποτό σου με τον φίλο σου σε κάποιο μπαρ, και ξαφνικά να ανάβουν τα φώτα. Ξενέρωμα δεν είναι; Γιατί, λοιπόν, να είναι λιγότερο ενοχλητικό το κεντρικό φως του σαλονιού, τα LED φωτάκια στα ράφια και τα 35 επιτραπέζια και επιδαπέδια φωτιστικά γύρω-γύρω -και όλα αυτά αναμμένα ταυτόχρονα; Ξεκίνα, επομένως, να σβήνεις ένα-ένα τα φώτα και να δημιουργείς την σωστή ατμόσφαιρα με μερικά περιφερειακά φωτιστικά και αρωματικά κεριά!

Read More

And More