Και boho και chic: Πώς να φέρεις στον χώρο σου την οργανική πλευρά της πολυτέλειας

Το βλέπεις σε σχεδόν όλα τα pins του Pinterest και το συναντάς στα περισσότερα design posts του Instagram. Όταν ανοίγεις τις σελίδες ενός περιοδικού, είναι το πρώτο στυλ που εντοπίζεις στις high end φωτογραφίσεις σπιτιών ή και μόδας. Καθώς ψάχνεις τους προσωπικούς χώρους των αγαπημένων σου influencers, είναι βέβαιο πως παρατηρείς την ίδια effortless εικόνα στα άψογα διακοσμημένα σπίτια τους. Είναι, με λίγα λόγια, το μεγαλύτερο trend της εποχής κι ας μην το συναντάς σημειωμένο στις τάσεις της διακόσμησης των μεγαλύτερων sites για το interior design. Θα το αποκαλέσουμε σήμερα boho chic, γιατί είναι και τα δύο: και boho και chic και το λατρεύουν όλα τα ενημερωμένα κορίτσια!

Και αν δεν έχεις καταλάβει ακόμα για τι πράγμα μιλάω, τότε αξίζει να κάνεις μια βόλτα στις παρακάτω φωτογραφίες για να νιώσεις το μεγαλείο της πολυτελούς απλότητας και να μάθεις πώς θα την φέρεις στην διακόσμησή σου!

Συνδύασε διαφορετικά μεταξύ τους έπιπλα

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του bohemian στυλ είναι τα ετερόκλητα στοιχεία που συνδυάζονται σε ένα αναπάντεχο σύνολο. Δηλαδή, όταν μπορείς ελεύθερα σε ένα σαλόνι να συνδυάσεις μια vintage δερμάτινη πολυθρόνα με μια butterfly καρέκλα, ένα french style coffee table και μια μεταξένια μπουχάρα. Ενδεχομένως σε ένα industrial καθιστικό να μην ταίριαζαν μεταξύ τους ποτέ, αλλά σε ένα boho σαλόνι τα πάντα μπορούν να συμβούν!

Συνδύασε οργανικές υφές και έντονα prints

Στο bohemian chic τα πάντα έχουν να κάνουν με τους σωστά τοποθετημένους συνδυασμούς. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις την ευχέρεια να συνδυάζεις τα φυσικά υλικά που τόσο αγαπάς, όπως το ξύλο, το λινό, η ψάθα, το δέρμα και το μπαμπού με φίνες υφάνσεις που φέρουν στην επιφάνειά τους έντονα χρώματα και patterns. Με λίγα λόγια, να συνταιριάζεις την αρμονία των φυσικών πρώτων υλών με περισσότερο bold στοιχεία!

Πρόσθεσε καλές δόσεις μεσοπολεμικού και Danish design

Εφόσον συνδυάζεις το bohemian με το chic, καλό είναι να εστιάσεις και στην κομψή πλευρά της ζωής. Αυτό θα το καταφέρεις με την αναπάντεχη προσθήκη ενός ή περισσότερων επίπλων που υπακούν στον minimal λειτουργισμό του σκανδιναβικού σχεδιασμού των 50s! Πλάι, λοιπόν, σε εκείνο το εντυπωσιακό macrame που κρέμασες στο σαλόνι σου, μπορείς να τοποθετήσεις μια Danish design ραφιέρα ή κονσόλα!

Μην ξεχνάς ποτέ τα φυτά εσωτερικού χώρου

Το boho look είναι σχεδόν ταυτισμένο με τα φυτά εσωτερικού χώρου. Άλλωστε, προέρχεται από χώρες με έντονη βλάστηση τροπικού χαρακτήρα. Επομένως, για ένα ολοκληρωμένο boho chic στυλ στο σπίτι σου, θα χρειαστεί να επενδύσεις σε μερικά εντυπωσιακά φυσικά φυτά, ενδεχομένως και σε κάποια δέντρα ή oversized “πρασινάδες”!

Read More

And More