Κάνε πιο συχνά αυτές τις τέσσερις μικροδουλειές και το σπίτι θα είναι πάντα λαμπερό και σε τάξη!

Κάθε φορά που φτάνει εκείνο ΤΟ Σάββατο, που έχεις αποφασίσει πως θα το αφιερώσεις στη γενική καθαριότητα, αισθάνεσαι πως ο κόσμος όπως τον ήξερες τελειώνει; Ok, την ξέρω καλά αυτή την αίσθηση και, πίστεψέ με, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, όμως, είναι αναγκαίο να βάλεις την προνοητικότητά σου σε λειτουργία και να αρχίσεις να κάνεις ενέργειες, οι οποίες μακροπρόθεσμα θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη! Αυτό σημαίνει, ότι από εδώ και πέρα πρέπει να σταματήσεις να αναβάλεις την τακτοποίηση και τις μικροδουλειές του σπιτιού και να τις βάλεις σταθερά στο πρόγραμμά σου, αν θέλεις τα Σαββατοκύριακά σου να είναι πιο ανάλαφρα και το σπίτι σου πάντα στην… τρίχα!

Και αν αναρωτιέσαι ποιες είναι οι κυριότερες δουλειές που πρέπει να κάνεις τακτικά στο σπίτι, για να παραμένει πάντα λαμπερό και σε τάξη, ρίξε μια ματιά παρακάτω για να μάθεις!

Στρώνουμε το κρεβάτι μας

Τίποτα δεν είναι χειρότερο από ένα ατακτοποίητο δωμάτιο, με ανακατεμένα σκεπάσματα και ξεστρωμένα, ζαρωμένα σεντόνια. Αφιέρωσε, λοιπόν, δυο λεπτά από το χρόνο σου κάθε πρωί για να επαναφέρεις το κρεβάτι σου και θα δεις πόση διαφορά θα έχεις στην ψυχολογία σου.

Πλένουμε τα πιάτα

Γράψε λάθος στην προηγούμενη πρόταση, γιατί τελικά το χειρότερο είναι ένας νεροχύτης γεμάτος με άπλυτα πιάτα που μυρίζουν μετά από μέρες παραμονής τους εκεί! Αν θέλεις, λοιπόν, να μην πελαγώνεις στο τέλος της εβδομάδας από τις… στοίβες δυσοσμίας και βρωμιάς, φρόντισε να πλένεις τα πιάτα και τα κατσαρολικά κάθε μέρα!

Καθαρίζουμε τους πάγκους της κουζίνας

Κάθε κίνηση που κάνουμε στην κουζίνα, από την προετοιμασία ενός γεύματος μέχρι το γέμισμα ενός ποτηριού με νερό, καταλήγει να αφήνει το δικό της μικρό στίγμα στους πάγκους μας. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο, μία φορά την ημέρα, να περνάς με ένα υγρό πανάκι ή οποιοδήποτε καθαριστικό χρησιμοποιείς τις επιφάνειες, ώστε να αποφύγεις τους μόνιμους λεκέδες και την κακή εικόνα της κουζίνας σου!

Βάζουμε σκούπα πιο συχνά

Εντάξει, κανένας δεν λατρεύει την ηλεκτρική σκούπα και σίγουρα “τρώει” αρκετό χρόνο από την καθημερινότητά μας, ΑΛΛΑ σου έχω μια λύση: σκούπισε αυτά που βλέπει… η πεθερά! Φρόντισε να βάλεις τη σκούπα στους χώρους που χρησιμοποιείς πιο πολύ και όσο πιο γρήγορα μπορείς. Ακόμη και αυτό το μικρό φρεσκάρισμα θα διατηρήσει στο σπίτι τακτοποιημένο και υπό έλεγχο για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

Read More

And More