Last chance décor: Πώς να διαμορφώσεις κάθε δωμάτιο του σπιτιού για τα Χριστούγεννα

Είμαστε στην τελική ευθεία και μόλις μια εβδομάδα μας χωρίζει από τα Χριστούγεννα! Αυτό θα έπρεπε να σημαίνει πως τα σπίτια μας είναι ήδη στολισμένα, αλλά όπως είδαμε και στο χθεσινό post (διάβασε εδώ!), δεν είχαμε όλοι τον απαραίτητο χρόνο για να διακοσμήσουμε τον προσωπικό χώρο μας! Γι’ αυτό και σήμερα θα δούμε μερικά tips, γύρω από τις κυριότερες προσθήκες που μπορούμε να κάνουμε έστω και την τελευταία στιγμή στο interior design μας, ώστε να αποκτήσει το christmas spirit που τόσο έχουμε ανάγκη! Μην ξεχνάς, πως δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο και πως θα με αυτές τις μικρές -αλλά θαυματουργές- πινελιές, θα μπορούσες να αποφύγεις ακόμη και τον στολισμό του δέντρου!

Ρίξε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω και πάρε εγκαίρως ιδέες για κάθε χώρο του σπιτιού σου, πριν το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων!

#Φουαγιέ

Είναι η πρώτη επαφή των καλεσμένων σου με την χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σου, επομένως χρειάζεται να έχει την κατάλληλη εορταστική διακόσμηση! Πώς θα πετύχεις το ιδανικό αποτέλεσμα; Με μικρές λεπτομέρειες, όπως ένα εντυπωσιακό χαλάκι εισόδου με φιλόξενο χαρακτήρα, που θα τους καλωσορίσει, ένα φαναράκι που θα φέρει ζεστασιά στον χώρο και ίσως ένα φυσικό στεφάνι από φύλλωμα της επιλογής σου!

#Σαλόνι

Και περνάμε στον κυρίως χώρο του σπιτιού, που θα υποδεχθείς συγγενείς και φίλους, αλλά θα αφιερώσεις και αρκετό χρόνο από την άδειά σου αυτές τις ημέρες! Πρέπει, λοιπόν, να είναι γιορτινό και cozy, ώστε να σας “αγκαλιάζει”! Τι θα χρειαστείς; Αν δεν έχεις το κουράγιο να στολίσεις δέντρο, τότε μπορείς να προμηθευτείς ένα πολύ μικρό φυσικό ή ένα αντίστοιχου μεγέθους καλής ποιότητας τεχνητό, που θα συνοδεύσεις με ένα stylish καλάθι! Ίσως να προσέθετες και μερικά κουκουνάρια σε ένα μπολ. Κρέμασε ένα στεφάνι σε σημείο που βλέπεις συχνά και τέλος, εφοδιάσουμε με μερικά γούνινα στοιχεία, όπως χαλάκια, ριχτάρια και μαξιλάρια!

#Τραπεζαρία

Η τραπεζαρία είναι το centerpiece των γιορτών, μιας και θα φιλοξενήσει τα πιο σημαντικά γεύματα. Γι’ αυτό και μπορεί να είναι συνεχώς στολισμένο το τραπέζι, ώστε να αποπνέει αέρα Χριστουγέννων. Ένα elegant runner πάνω στο τραπέζι μαζί με έναν minimal δίσκο θα ήταν υπέροχες προσθήκες. Πλάι τους, μια γιορτινή πιατέλα για τα μελομακάρονα, αλλά και μερικά βάζα με φρέσκο δενδρολίβανο ή ευκάλυπτο θα έδιναν τέλεια ατμόσφαιρα. Τέλος, μια φυσική γιρλάντα περασμένη πάνω στο τραπέζι θα ολοκλήρωνε το look!

#Δωμάτιο

Μπορεί να μην υποδεχθεί καλεσμένους, αλλά θα περάσεις αρκετές ώρες εκεί, επομένως αξίζει να του δώσεις μια περισσότερο χριστουγεννιάτικη νότα! Στρώσε στο κρεβάτι σου μια πλούσια και fluffy πλεκτή κουβέρτα, αλλά και μερικά cozy διακοσμητικά μαξιλάρια, ιδανικά για cocooning! Το στεφάνι μπορεί να προστεθεί και σε αυτό τον χώρο, ενώ οι διακοσμητικές φιγούρες, όπως τάρανδοι και νάνοι θα συμπληρώσουν την εικόνα!

#Μπάνιο

Εντάξει, δεν χρειάζεται να βάλεις δέντρο και στο μπάνιο, αλλά οι μικρές χριστουγεννιάτικες πινελιές θα εκτιμηθούν από τους καλεσμένους σου! Ένα πιο γιορτινό χαλάκι ή πετσέτες, μια σειρά από λαμπιόνια, ένα κερί με gingerbread ή cinnamon άρωμα ή και ένα φυσικό αλεξανδρινό θα κάνουν την διαφορά!

Read More

And More