Laundry room: Πώς να δημιουργήσεις το πιο σύγχρονο και στιλάτο… πλυσταριό

Σε κάθε σπίτι υπάρχουν αρκετοί χώροι που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε “παρεξηγημένους”. Έως τώρα, την… πρωτοκαθεδρία είχε το μπάνιο, δεύτερη ερχόταν η κουζίνα και τρίτο το φουαγιέ. Για έναν ανεξήγητο λόγο, οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε να προσπεράσουμε τα εν λόγω δωμάτια, θεωρώντας -μάλλον- πως δεν είναι χώροι που αξίζουν την προσοχή ή την ενέργεια για να διακοσμηθούν καταλλήλως. Ευτυχώς, αυτού του τύπου η θεώρηση ανήκει πλέον στο παρελθόν και ολοένα και πιο πολύ χρόνο, κόπο και σκέψη αφιερώνουμε σε αυτά τα τρία μέρη του interior design μας. Πλέον, σελίδες επί σελίδων γεμίζουν με tips και trends για να ανανεώσεις το μπάνιο σου, να κάνεις την κουζίνα σου να “λάμψει” και να ενδυναμώσεις τη βιτρίνα του σπιτιού, που δεν είναι άλλη από του φουαγιέ σου! Τώρα, λοιπόν, άλλη μία κατηγορία έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τους χώρους που πρέπει να επιμεληθείς και είναι το γνωστό σε όλους μας… πλυσταριό! Ω ναι, αυτό το λιλιπούτειο δωμάτιο που “φιλοξενεί” το πλυντήριο, ενίοτε το στεγνωτήριο, τις απλώστρες, τις σιδερώστρες, τις λεκάνες, τα καλάθια των άπλυτων ρούχων, τα απορρυπαντικά και τα μαλακτικά έχει πλέον την τιμητική του!

Η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα, ένας χώρος όπως το πλυσταριό ή laundry room, θεωρούταν πολύ… χρηστικός για να διακοσμηθεί. Έλα, όμως, που στην πραγματικότητα ο χρόνος που περνάς εκεί είναι δυσανάλογα πολύς σε σχέση με αυτή την οπτική! Όπως και στην περίπτωση του μπάνιου και της κουζίνας, έχεις στο μυαλό σου πως επειδή ό,τι συμβαίνει εκεί είναι προσωπικό και μακριά από το βλέμμα ενός επισκέπτη, δεν αξίζει να έχει και την ανάλογη αισθητική κατεύθυνση. Λάθος! Ένας χώρος στον οποίο περνάς μεγάλο μέρος του χρόνου σου, οφείλει να είναι αισθητικά αντάξιος του στυλ και της προσωπικότητάς σου! Με λίγα, λόγια, οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού μπορεί και θέλει να είναι προσεγμένο και στιλάτο και το πλυσταριό δεν εξαιρείται από την κατηγορία!

Για αυτό το λόγο, παρακάτω μπορείς να πάρεις μερικές ιδέες για να ανανεώσεις και να διαμορφώσεις το laundry room σου με τους πιο stylish τρόπους!

Αν το στυλ σου “κινείται” σε περισσότερο industrial ρυθμούς, τότε αυτού του τύπου ο χώρος θα γίνει ο αγαπημένος σου! Σκουρόχρωμες αποχρώσεις στα ντουλάπια, φυσικό ξύλο στις χρηστικές επιφάνειες, τσιμεντοπλακάκι και βιομηχανικού τύπου φωτιστικά θα ολοκληρώσουν τη διακόσμηση!

Στους κανόνες που… υπαγορεύει το French girl’s style, αυτό το πλυσταριό χρησιμοποιεί το λευκό subway tile σε όλη την επιφάνεια του τοίχου και το συμπληρώνει με royal blue ντουλάπια, ακατέργαστο ξύλο στις επιφάνειες και τα ράφια, brass μεταλλικά στοιχεία και φυσικά patterned κιλίμι σε “ζωηρές” αποχρώσεις!

Πλυντήριο, μαλακτικά και απορρυπαντικά… όλα φέρνουν στο μυαλό την λαμπερή καθαριότητα του λευκού και αυτό είναι κάτι που μπορείς να αποτυπώσεις και στη διακόσμηση! Ένα all-white interior μπορεί να πλαισιωθεί από vintage τσιμεντοπλακάκι για το πιο “καθαρό” αποτέλεσμα!

Εκεί που το contemporary design συναντά την εκλεπτυσμένη θηλυκότητα και τις τελευταίες τάσεις της διακόσμησης, το oversized floral στην ταπετσαρία και το φυσικό ξύλο στις επιφάνειες είναι οι go-to επιλογές!

Millenial επιρροές και pop χαρακτήρας συναντώνται σε αυτό το χαρούμενο και “φρέσκο” laundry room!

Μινιμαλισμός και παστέλ αποχρώσεις συνδυάζονται σε αυτό το πλυσταριό, που δίνει έμφαση στη φωτεινότητα και τα φυσικά υλικά!

Ανοιχτόχρωμα ξύλο που συνδυάζεται με patterned ρετρό πλακάκι βλέπουμε και σε αυτή την περίπτωση, με την light απόχρωση του γκρι να “κλέβει” την παράσταση.

Read More

And More