Low budget διακόσμηση: Πώς να κάνεις το σαλόνι σου να μοιάζει “πανάκριβο” με τους πιο οικονομικούς τρόπους

Μπορεί να σου συμβαίνει, μπορεί και όχι, αλλά ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στη διακόσμηση είναι οι “φθηνές” επιλογές. Και εξηγούμαι: όταν το budget μας είναι χαμηλό (και είναι απολύτως λογικό να είναι έτσι) δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να διακοσμήσουμε με σωστή αισθητική! Δυστυχώς, όλοι έχουμε πέσει στην παγίδα να διαλέξουμε αυτό το “όχι τόσο ωραίο coffee table” γιατί έχει καλή τιμή και τελικά να εγκλωβιζόμαστε σε αυτή την επιλογή για χρόνια, ακόμη κι αν είναι τελείως αντίθετη στο στυλ και το γούστο μας. Και όμως, υπάρχει τεράστια γκάμα επίπλων και διακοσμητικών σε προσιτές τιμές εκεί έξω από την οποία μπορούμε να διαλέξουμε για να κάνουμε το σπίτι μας να μοιάζει με… πεντάστερο ξενοδοχείο και χωρίς να σπαταλήσουμε δεκάρα!

Η λύση είναι απλή και το μόνο που απαιτεί είναι μια καλή έρευνα αγοράς και λίγοι (πολύ λίγοι πραγματικά!) κανόνες που μπορούμε να ακολουθήσουμε, ώστε η διάταξη και η αλληλουχία των επίπλων και των υπόλοιπων props του χώρου να αντικατοπτρίζουν τις πολυτελείς επιλογές μας! Φτάνει να βρούμε το στυλ το οποίο θέλουμε να ενσωματώσουμε στο χώρο μας ή να διαλέξουμε τις γενικότερες αισθητικές γραμμές πάνω στις οποίες θα κινηθούμε και όλα τα υπόλοιπα είναι απλά θέμα λογικής!

Γι’ αυτό, ρίξε μια ματιά παρακάτω στους βασικούς κανόνες που μπορείς να ακολουθήσεις για να μεταμορφώσεις το σαλόνι σου σε πολυτελή χώρο με το minimum των εξόδων!

Διάλεξε μια ανοιχτόχρωμη απόχρωση για τους τοίχους

Οι φωτεινές αποχρώσεις δίνουν και φωτεινό αποτέλεσμα! Όποια χρωματική ομάδα και αν αγαπάς και θέλεις να βάλεις στο χώρο σου, φρόντισε να διαλέξεις τους πιο ανοιχτόχρωμους τόνους της, ώστε να δείξει ο χώρος πιο λαμπερός και μεγάλος. Ταυτόχρονα, όμως, θα φαίνεται και πιο καθαρό και τακτοποιημένο το σαλόνι σου!

Διάλεξε μαλακό καναπέ με ψηλά πόδια

Οι καναπέδες που απέχουν από το πάτωμα δίνουν ακόμη πιο elegant διάθεση στο σχεδιασμό τους και φαίνονται πιο ελαφριοί και αέρινοι. Επίσης, το κάθισμα και η πλάτη τους παίζουν σημαντικό ρόλο, καθώς τα απαλά υφάσματα και τα fluffy γεμίσματα κάνουν πιο κομψό το έπιπλο. Αν από την άλλη, δεν έχεις σκοπό να αγοράσεις νέο καναπέ, γέμισέ τον με μαξιλάρια για το ίδιο αποτέλεσμα ή σκέψου να κάνεις ένα hack στα πόδια του, ώστε να ψηλώσει.

Δώσε έμφαση σε ένα statement item

Χωρίς να χρειαστεί να χαλάσεις μια… περιουσία, μπορείς να κρατήσεις το budget χαμηλό και ελεγχόμενο, ώστε να επενδύσεις σε ένα καλό έπιπλα. Για παράδειγμα το coffee table μπορεί να είναι ένα πιο ιδιαίτερο item, που θα “απογειώσει” την αισθητική του χώρου και θα τραβήξει τα βλέμματα μακριά από τις πιο απλές επιλογές που το πλαισιώνουν.

Διάλεξε φυσικά υλικά

Είναι η μεγαλύτερη τάση στο interior design και όχι άδικα, μιας και τα φυσικά υλικά δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για το δίπτυχο cozy & comfy, ενώ ταυτόχρονα έχουν το απαραίτητο touch of elegance που είναι και το ζητούμενό μας. Ένα χαλί ή ένα pouf από rattan, ξύλινα διακοσμητικά και ψάθινα καλάθια είναι μερικές μόνο από τις αμέτρητες επιλογές!

Κρέμασε ένα μεγάλο καθρέφτη

Όπως είναι γνωστό, οι καθρέφτες και μεγαλώνουν και φωτίζουν ένα χώρο. Οπότε σκέψου πόσο μεγαλύτερο θα είναι το… εφέ αν και ο καθρέφτης είναι oversized! Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ακριβοπληρώσεις έναν τεράστιο καθρέφτη, όταν μπορείς με ελάχιστα χρήματα να δημιουργήσεις μια σύνθεση με μικρότερους και σαφώς οικονομικότερους!

Διάλεξε αντικείμενα με χρυσή επιφάνεια

Ακόμη και η παραμικρή χρυσή πινελιά μπορεί να δώσει άμεσα έμφαση στην πολυτέλεια και την κομψότητα ενός χώρου. Αν από την άλλη δεν ξετρελαίνεσαι στην ιδέα του χρυσού, χρησιμοποίησε κάτι ελαφρώς πιο… προσγειωμένο, όπως είναι ο ορείχαλκος! Το ζητούμενο είναι να υπάρχει λάμψη και όχι να υπερφορτωθεί η διακόσμηση, οπότε μια μικρή shiny μεταλλική λεπτομέρεια είναι ό,τι πρέπει.

Read More

And More