Luxurious Bathroom: Πέντε tips για το πιο οικονομικά πολυτελές μπάνιο που έχεις δει ποτέ

Μπάνιο. Θα πίστευε κανείς ότι χρειάζεται εκτεταμένο ρεκτιφιέ, επενδύσεις μεγάλων ποσών και εντατικές προσπάθειες για να γίνει ένας χώρος στιλάτος, πολυτελής και εντυπωσιακός. Ειδικά στην περίπτωση που το σπίτι στο οποίο ζεις δεν είναι ιδιόκτητα, αλλά το νοικιάζεις, τότε τα πράγματα μπορεί να φαντάζουν πολύ πιο περίπλοκα, αφού δεν μπορείς να επέμβεις δυναμικά και ριζικά στα στοιχεία που δεν σε ικανοποιούν. Έλα, όμως, που τα πάντα είναι σχετικά και ενώ προφανώς δεν μπορείς να ξηλώσεις όλα τα (παλιομοδίτικα) πλακάκια και να στρώσεις τα δάπεδα με μάρμαρο, να βάζεις τους τοίχους στην αγαπημένη σου απόχρωση και να φέρεις πορσελάνες από την Ιταλία για να φτιάξεις το μπάνιο των ονείρων σου, ωστόσο μπορείς να κάνεις τις κατάλληλες προσθαφαιρέσεις για να το φέρεις στα μέτρα σου!

Παρακάτω, λοιπόν, μπορείς να δεις μερικούς εύκολους τρόπους που θα φέρουν στο σπίτι σου την lux αίσθηση που χρειάζεσαι!

Tip #1: Πρόσθεσε ένα κάθισμα

Σε σχεδόν όλα τα πολυτελή μπάνια που βλέπεις στις σελίδες των περιοδικών, ένα κοινό χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως υπάρχει ένα κάθισμα, είτε αυτό είναι ένα ολόκληρο καθιστικό με πολυθρόνες και coffee table, είτε είναι μια μπαμπού καρέκλα, μια πλέξιγκλας πολυθρόνα ή ένα υφασμάτινο υποπόδιο. Πρώτο βήμα, λοιπόν, εφόσον έχεις τον απαραίτητο χώρο, είναι να προσθέσεις ένα μικρό κάθισμα, όπως ένα ξύλινο σκαμπό.

Tip #2: Χρησιμοποίησε χρηστικά props

Είναι ωραία να φαίνονται τα καλλυντικά και τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείς στο μπάνιο σου, γιατί δίνουν χαρακτήρα στον χώρο. Ωστόσο, αν είναι αραδιασμένα σε όλες τις επιφάνειες και με άναρχο τρόπο, τότε μπορεί να δημιουργούν περισσότερη “φασαρία” ή να υστερούν σε στυλ. Προτίμησε, λοιπόν, stylish δίσκους, εντυπωσιακά βαζάκια και αποθηκευτικά αντικείμενα που θα αναδείξουν τα προϊόντα σου.

Tip #3: Προτίμησε ένα κιλίμι για το δάπεδο

Ναι, τα χαλάκια μπάνιου μπορεί να είναι fluffy, cozy και απορροφητικά, αλλά δύσκολα βρίσκεις κάτι με προσωπικότητα. Γι’ αυτό και στα πολυτελή μπάνια, τα χαλάκια έχουν δώσει την θέση τους στα εντυπωσιακά κιλίμια! Διότι ένα κιλίμι προσφέρει το comfortness και την απαλότητα που χρειάζεσαι όταν βγαίνεις από την μπανιέρα, αλλά ταυτόχρονα “απογειώνουν” την εικόνα του μπάνιου σου!

Tip #4: Κρέμασε έναν κομψό καθρέφτη

Πόσο κρίμα είναι να ανεχόμαστε εκείνους τους “οικοδομικούς” καθρέφτες με τα ντουλαπάκια, που απλά έβαλε ο εργολάβος σε όλα τα διαμερίσματα όλης της πολυκατοικίας, όταν μπορούμε να κάνουμε “θαύματα” με έναν απλό καθρέφτη! Γι’ αυτό, ξεκρέμασε τον απαράδεκτο καθρέφτη από τον τοίχο του νιπτήρα και αντικατάστησέ τον με έναν στρογγυλό με μεταλλικό κάδρο ή με ό,τι άλλο αντιπροσωπεύει την αισθητική σου!

Tip #5: Ανανέωσε τον φωτισμό σου

Μια αδιάφορη λευκή λάμπα φθορίου ή μια απλίκα τοίχου που θυμίζει έξοδο κινδύνου, με συγχωρείς, αλλά δεν μπορούν να θεωρηθούν φωτιστικά. Βρες, λοιπόν, ένα cool φωτιστικό που να ταιριάζει στο γούστο σου, αλλά και στον υπόλοιπο χώρο και ξέχνα εκείνο το απαράδεκτο φως που είχε το μπάνιο σου όταν μετακόμισες. Επίσης, εφοδιάσου με ένα πορτατίφ ή και κρεμαστό φωτιστικό, ώστε να αυξήσεις την φωτεινότητα του χώρου, αλλά και να δημιουργήσεις πολυτελή ατμόσφαιρα.

Read More

And More