Μαξιλάρια παντού: Οδηγός για να αναδείξεις το design του σπιτιού και των επίπλων!

Μάλλον θα θυμάσαι τα πλεκτά -έως και κεντητά- μαξιλαράκια στο βελούδινο καναπέ της γιαγιάς σου. Μπορεί και τα μονόχρωμα -από το ίδιο ύφασμα με τον καναπέ- μαξιλάρια στο καθιστικό της μαμάς. Ίσως κι εσύ να έχεις ρίξει ένα- δυο μαξιλάρια στο σαλόνι σου, χωρίς να δώσεις ιδιαίτερη σημασία στα σχέδια και τα υφάσματα, απλά για να γίνει ο χώρος πιο cozy. Δυστυχώς, έχεις κάνει ένα θεμελιώδες λάθος! Διότι, τα διακοσμητικά μαξιλάρια δεν είναι αστεία υπόθεση! Αντιθέτως, μάλιστα, αφού σε αυτά στηρίζεται ολόκληρη η διακοσμητική “αύρα” του σπιτιού!

Σκέψου πόσο πολλούς συνδυασμούς μπορείς να κάνεις με τη βοήθεια ενός μικρού μαξιλαριού. Πόσο ενδιαφέρον μπορεί να αποκτήσει ένας μονόχρωμος χώρος αν “πετάξεις” ένα ιδιαίτερο μαξιλάρι στον καναπέ ή την πολυθρόνα. Το χρώμα που μπορεί να ζωντανέψει το εκάστοτε δωμάτιο και τη διαφορά που κάνει ένα γούνινο/πλεκτό/βελούδινο ύφασμα. Ακόμα κι αν έχεις βαρεθεί την εικόνα του σπιτιού σου, αγοράζοντας μονάχα καινούρια μαξιλάρια θα δεις τεράστια αλλαγή και ανανέωση!

Τα… υποτιμημένα cushions πλέον χωρούν παντού. Στο σαλόνι, το υπνοδωμάτιο, την κουζίνα, την τραπεζαρία, σε μια ζεστή γωνιά του σπιτιού, στο τζάκι, το μπαλκόνι, ακόμα και στο μπάνιο! Ανάλογα με το χώρο, την αισθητική και τις ανάγκες σου, τα μαξιλαράκια βρίσκουν τη θέση τους τόσο στο σπίτι, όσο και στην καρδιά σου!

Εάν μέχρι τώρα δεν είχες δώσει ποτέ σημασία στο βασικό λειτουργικό ρόλο που παίζουν τα μαξιλάρια στο interior σου ή απλά ψάχνεις νέες εμπνεύσεις, μπορείς παρακάτω να πάρεις μερικές ιδέες.


Διάλεξε ποιο θα είναι το βασικό χρώμα που κυριαρχεί στο σαλόνι σου και ταίριαξέ το με τα μαξιλάρια. Εδώ βλέπεις ότι το κίτρινο χρώμα του χαλιού, που πιάνει τη μεγαλύτερη επιφάνεια του δωματίου, είναι το κεντρικό χρώμα που ξεχωρίζει. Εύλογα, λοιπόν, έχει συνδυαστεί με τα μαξιλάρια του καναπέ, που ακολουθούν την ίδια λογική χωρίς να έχουν απαραίτητα το ίδιο pattern.


“Μπλέξε” διαφορετικά μαξιλάρια! Χρησιμοποίησε διάφορα pattern, υφάσματα και χρώματα και φτιάξε μια mix and match σύνθεση. Έτσι θα καταφέρεις να τραβήξεις τα βλέμματα πάνω στην πολυχρωμία, χωρίς να χρειάζεται να τονίσεις άλλα σημεία του χώρου. Εδώ βλέπεις ένα ήσυχο σαλόνι, που τα μαξιλάρια χαρίζουν πόντους, αφού συνδυάζονται υπέροχα μεταξύ τους, ακόμα κι αν είναι εντελώς διαφορετικά.

Δώσε βάση και παίξε με τον όγκο και τα σχήματα. Ένα μαξιλάρι μπορεί να “δέσει” τα διαφορετικά στοιχεία που υπάρχουν σε ένα χώρο. Για παράδειγμα εδώ, η απόχρωση και το ύφος των μαξιλαριών λειτουργούν σαν συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο μπαμπού, την ψάθα, το παλαιωμένο μέταλλο, τα λαχούρια και τον ταμπά καναπέ. Ακόμα και αντικείμενα που μοιάζουν ασυνδύαστα μπορούν να… κολλήσουν με τη βοήθεια του σωστού μαξιλαριού.


Δημιούργησε συμμετρικές συνθέσεις. Δίνοντας ισορροπία στην κατάταξη των μαξιλαριών μπορεί να αποκτήσει βάθος η διακόσμηση και να δημιουργηθεί η κατάλληλη ατμόσφαιρα. Στο υπνοδωμάτιο μπορείς να εκμεταλλευτείς πολύ εύκολα αυτό τον κανόνα για να γίνει ο χώρος πιο “ζεστός” και οικείος, αλλά και να γεμίσει με χρώμα.


Αν από την άλλη, θεωρείς το δωμάτιο… ιερό και χρειάζεσαι ηρεμία και απλότητα για να ξεκουραστείς, τότε η καλύτερη επιλογή είναι η μονοχρωμία ή οι ήπιοι τόνοι. Διάλεξε γήινες και ήσυχες αποχρώσεις στα μαξιλάρια, που και πάλι μπορούν να ακολουθούν τον κανόνα της συμμετρίας για να προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση άνεσης και comfortness.

Read More

And More