Μετακόμιση τώρα: Τρία “κρυφά” σημεία του σπιτιού που ξεχνάς να καθαρίσεις στο νέο σπίτι

Μετακόμιση τώρα: Τρία “κρυφά” σημεία του σπιτιού που ξεχνάς να καθαρίσεις στο νέο σπίτι | tlife.gr

Το καλοκαίρι είναι παραδοσιακά μια περίοδος ανανέωσης, ανακατατάξεων και αλλαγών. Γι’ αυτό και πολλοί αποφασίζουμε να προγραμματίσουμε μια μετακόμιση αυτή την περίοδο, έχοντας στο μυαλό μας πως θα έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε διεξοδική αναζήτηση του κατάλληλου σπιτιού, αλλά και να οργανώσουμε τη μεταφορά στο νέο χώρο! Καλά ως εδώ, αλλά τι γίνεται όταν μπαίνουμε πλέον στο καινούριο σπίτι; Σαφώς πρέπει να γίνει ένας πολύ βαθύς καθαρισμός, ώστε να προετοιμαστεί ο χώρος να υποδεχθεί… τα υπάρχοντά μας! Μήπως, όμως, υπάρχουν κάποια σημεία που συχνά παραβλέπουμε και ξεχνάμε να τους κάνουμε το α-πα-ραί-τη-το deep cleaning; Και όμως, ναι, τα κρυφά σημεία που αρκετοί εκεί έξω δεν θυμούνται να καθαρίσουν είναι και τα πιο σημαντικά!

Παρακάτω, λοιπόν, μπορείς να δεις τα τρία πράγματα που οφείλεις να καθαρίσεις πριν μετακομίσεις σε ένα νέο σπίτι και που πιθανότατα δεν είχες σκεφτεί!

Ο απορροφητήρας

Ένα από τα πιο “βαριά” μηχανήματα του σπιτιού, που σχεδόν πάντα πάνε “πακέτο” με την κουζίνα. Αυτό, όμως, σημαίνει πως και ο προηγούμενος ένοικος χρησιμοποιούσε τον απορροφητήρα σε σταθερή βάση στην καθημερινότητά του, ακριβώς όπως θα κάνεις και εσύ! Γι’ αυτό και είναι αδιαπραγμάτευτος ο εξονυχιστικός καθαρισμός του, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά, της σήτας και του φίλτρου του, που πρέπει να αλλάξει. Αν, ωστόσο, φοβάσαι πως μπορείς να κάνεις κάτι λάθος, ανέλαβε τον εξωτερικό καθαρισμό του και φώναξε έναν ηλεκτρολόγο για να αναλάβει το εσωτερικό τμήμα!

Το κλιματιστικό

Άλλη μία περίπτωση ηλεκτρικής συσκευής που συνήθως είναι ενσωματωμένη στο σπίτι και ήδη χρησιμοποιείται αρκετά χρόνια πριν τη δική σου έλευση! Γι’ αυτό και δεν νοείται η χρήση του air condition αν προηγουμένως δεν έχει καθαριστεί! Πέρα από τις σήτες που μπορείς να πλύνεις μόνη σου (δεν φαντάζεσαι τι μαζεύουν πάνω τους!) και μάλιστα σε ετήσια βάση, θα πρέπει να ρίξεις ένα προσεκτικό ξεσκόνισμα σε ολόκληρη την εσωτερική μονάδα! Επίσης, καλό είναι να ελέγξει το κλιματιστικό και ένας ψυκτικός, σε περίπτωση που χρειάζεται συντήρηση!

Το τζάκι

Αν ανήκεις στους τυχερούς, που το νέο σπίτι τους διαθέτει και τζάκι, τότε θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πως όσο στυλ κι αν δίνει στο χώρο σου, και όση ζεστασιά θα προσφέρει κατά τη διάρκεια του χειμώνα, άλλο τόσο… κόπο χρειάζεται για τη σωστή συντήρησή του! Πιο συγκεκριμένα, η καμινάδα είναι εκείνη που θέλει την πιο πολλή δουλειά, μιας και μπορεί να αποτελέσει ακόμη και αιτία πυρκαγιάς, αν δεν είναι επαρκώς καθαρισμένη! Γι’ αυτό και θα πρέπει να απευθυνθείς σε έναν ειδικό, ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!

READ more