Μήπως έχεις “μεγαλώσει” πολύ για την ντουλάπα σου; 6 ιδέες για να την… εξελίξεις!

Μήπως έχεις “μεγαλώσει” πολύ για την ντουλάπα σου; 6 ιδέες για να την… εξελίξεις! | tlife.gr

Όταν έχεις ζήσει για αρκετά μεγάλο διάστημα σε ένα σπίτι, ενώ εσύ εξελίσσεσαι και αναπτύσσεσαι και το ίδιο συμβαίνει στην γκαρνταρόμπα σου, τότε το πιο πιθανό είναι πως κάποια στιγμή θα αντιληφθείς πως… δεν σε χωράει ο τόπος! Με λίγα λόγια, αργά ή γρήγορα, τα ρούχα, τα αξεσουάρ και τα παπούτσια σου, θέλοντας και μη, θα καταλάβουν πολύτιμο ζωτικό χώρο, με αποτέλεσμα οι αποθηκευτικές δυνατότητες του σπιτιού να αρχίσουν να μοιάζουν στενάχωροι. Και τότε τι κάνεις;

Παρακάτω, λοιπόν, σου έχω μαζέψει δυο-τρεις ιδέες (και κάτι παραπάνω), που θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις την χωρητικότητα της ντουλάπας σου, ώστε να καταφέρεις να αποθηκεύσεις τα υπάρχοντά σου με μεγαλύτερη ευκολία!

 

Ράγες, αποσπώμενες κρεμάστρες πόρτας και κρεμαστά καλάθια

Η πιο εύκολη και χρήσιμη ιδέα είναι να αξιοποιήσεις τις πόρτες της ντουλάπας σου. Άλλωστε είναι μεγάλες κενές επιφάνειες που συνήθως μένουν αχρησιμοποίητες. Γι’ αυτό μπορείς να αγοράσεις μερικές ράγες, κάποια μεταλλικά καλάθια, αλλά και ειδικές κρεμάστρες για τις πόρτες, που θα βρεις στο κοντινότερο κατάστημα με είδη σπιτιού και DIY! Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να βιδώσεις κάποια από αυτά τα βοηθητικά αντικείμενα στις πόρτες της ντουλάπας και έτσι θα διπλασιάσεις την χωρητικότητά της!

 

Γάντζοι

Άλλη μία εύκολη περίπτωση, η οποία μπορεί να χρησιμεύσει τόσο στις πόρτες της ντουλάπας σου, όσο και στους εσωτερικούς τοίχους της. Πολύ απλά, εφοδιάσου με μερικά γαντζάκια ή και κρεμάστρες τοίχου που να ταιριάζουν στο στυλ σου και τοποθέτησέ τα στα σημεία που σε εξυπηρετούν. Έτσι θα μπορείς να κρεμάς ακόμη περισσότερα ρούχα και αξεσουάρ!

 

Ράφια

Τα ράφια είναι η πιο κατάλληλη προσθήκη που μπορεί να γίνει σε κάθε σπίτι με περιορισμένη δυνατότητα αποθήκευσης. Ειδικά εκείνα με το “κρυφό” βίδωμα στον τοίχο, που δεν χρειάζονται έξτρα υποστήριξη, είναι η minimal απάντηση που έψαχνες! Τοποθέτησε όσα χωρούν στην ντουλάπα σου και χρησιμοποίησέ τα είτε για τα παπούτσια σου, είτε για τα διπλωμένα ρούχα σου ή και για μερικά χρηστικά καλάθια!

 

Βραχίονες στήριξης ραφιού

Ίσως η πιο *μη* αναμενόμενη πρόταση, αφού θα χρησιμοποιήσεις ένα καθαρά βοηθητικό αντικείμενο, χωρίς να συνοδεύει το στοιχείο για το οποίο προορίζεται! Και όμως, μερικοί βραχίονες που υπό κανονικές συνθήκες θα υποστήριζαν κάποιο ράφι, μπορούν να βιδωθούν μόνοι τους στον τοίχο και να σου παρέχουν αρκετό έξτρα χώρο για να τοποθετήσεις διπλάσιες κρεμάστρες από αυτές που ήδη έχεις!

 

Καλάθια

Είτε έχεις τοποθετήσει γάντζους, είτε ράφια ή ακόμη και τίποτα από τα δύο, πάντως μερικά μεταλλικά ή ψάθινα καλάθια είναι η κατάλληλη λύση για να αποθηκεύεις πράγματα που χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά ή ακόμη και τα λευκά είδη σου. Απλά τοποθέτησέ τα στα ράφια, κρέμασέ τα στους γάντζους και τις ράγες ή ακούμπησέ τα στο δάπεδο της ντουλάπας και αμέσως θα έχεις τον πιο τακτοποιημένο αποθηκευτικό χώρο!

 

Open wardrobe

Είναι μεγάλη τάση στη διακόσμηση τους τελευταίους μήνες και προτιμάται από όλα τα it-girls, αλλά και τα ενημερωμένα αγόρια! Και εντάξει, μπορεί να μην αφορά το εσωτερικό της ντουλάπας σου, αλλά σίγουρα θα αυξήσει τον αποθηκευτικό χώρο! Γιατί, λοιπόν, να μην δημιουργήσεις μια stylish γωνιά στο δωμάτιο με μια “ανοιχτή” κρεμάστρα ρούχων και μερικά ράφια, ώστε να τοποθετείς τα ρούχα και τα αξεσουάρ σου εκεί;

READ more