Μήπως τώρα είναι η σωστή στιγμή να αποκτήσεις το δικό σου σπίτι;

Παντρεύτηκες και με τον σύζυγό σου συζητάτε για να αγοράσετε το σπίτι σας.. Μπαίνεις σε μια καινούρια φάση της ζωής σου και θέλεις οι κόποι της καριέρας σου να πιάσουν τόπο. Αν στις άμεσες σκέψεις σου είναι το να αποκτήσεις επιτέλους το δικό σου σπίτι, χωρίς αμφιβολία αυτή είναι η ιδανική εποχή. Τώρα που τα επιτόκια είναι χαμηλά και οι καταθέσεις στην τράπεζα δεν αποδίδουν όπως παλιότερα.

Για να αποκτήσεις τη δική σου σταθερή εστία, για να επενδύσεις έξυπνα τα χρήματά σου, για να έχεις κάτι που θα αφήσεις στα παιδιά σου βοηθώντας τα στην μετέπειτα ζωή τους, για να κάνεις ένα σπουδαίο δώρο στον εαυτό σου. Το timing των επιλογών μας είναι το παν και αυτή είναι η σωστή στιγμή που οι παράμετροι που σκεφτόσουνα τώρα σε ευνοούν…

Γιατί οι τιμές των κατοικιών τα τελευταία 3,5 χρόνια είναι ανοδικές
Η ελληνική αγορά κατοικίας παρουσιάζει σταθερά ανοδική δυναμική, παρά την υψηλή μεταβλητότητα στο οικονομικό περιβάλλον λόγω της πανδημίας COVID-19. Μετά από μακροχρόνια πτώση στις τιμές κατοικιών σε όλη τη χώρα, τα τελευταία τριάμισι χρόνια παρατηρείται άνοδος κατά 19% στις τιμές των ακινήτων. Οι προοπτικές διαγράφονται ανοδικές, καθώς οι τιμές των κατοικιών σημείωσαν αύξηση κατά 4% ήδη το πρώτο εξάμηνο του 2021. Σε αυτήν την αλλαγή του σκηνικού, συνέβαλε και η πρόσφατη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Επιπρόσθετα, η περαιτέρω άνοδος στις τιμές των ακινήτων εκτιμάται πιθανή, καθώς η ελληνική οικονομία ανακάμπτει.
Με λίγα λόγια, τώρα είναι η ιδανική στιγμή να επενδύσεις και να αποκτήσεις το δικό σου σπίτι σε χαμηλότερη τιμή, μιας και στο μέλλον -όπως όλα δείχνουν- οι τιμές θα ανέβουν.

Γιατί τα επιτόκια δανεισμού είναι χαμηλά
Όσον αφορά στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, αυτά διατηρούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, εξέλιξη που συνεπάγεται χαμηλό κόστος δανεισμού για τα νοικοκυριά. Η μείωση της κατανάλωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της αποταμίευσης των νοικοκυριών κατά €10 δισ., ενώ οι αποδόσεις των τραπεζικών καταθέσεων -όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά– είναι εξαιρετικά χαμηλές, σχεδόν μηδενικές. Λογική συνέπεια είναι, το επενδυτικό ενδιαφέρον να στραφεί στα ακίνητα και σε νέα αύξηση των τιμών τους.
Συνεπώς, το να κάνεις την αίτηση δανείου αυτήν την εποχή σε συμφέρει. Και η αγορά ενός σπιτιού, όπως όλοι γνωρίζουμε είναι από τις πιο σταθερές επενδύσεις. Τα χρήματά σου θα πιάσουν τόπο και θα σου προσφέρουν αυτό που πάντα ονειρευόσουν.

Γιατί οι τάσεις στην κατασκευαστική δραστηριότητα είναι ανοδικές
Η κατασκευαστική δραστηριότητα που κατά την περίοδο έξαρσης του κορωνοϊού σημείωσε πτώση, πλέον βρίσκεται σε ανοδική τροχιά και εκτιμάται ότι η ζήτηση για κατοικίες θα διατηρηθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των οικοδομικών αδειών για ανέγερση κατοικιών που εκδόθηκαν φέτος, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, ανήλθε σε 8.000, συν 46% ετησίως από το αντίστοιχο 4μηνο του 2020.


Γιατί έχεις επιπλέον φορολογικά κίνητρα
Το πάγωμα του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις έως και 31/12/2022, η κατάργηση του φόρου γονικών παροχών – δωρεών ως €800.000 από την 01/10/2021 και η αναστολή ΦΠΑ στις νέες οικοδομές για άδειες που θα εκδοθούν ως το τέλος του 2022, ενισχύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον στην αγορά κατοικίας και υπογραμμίζουν στις σκέψεις σου ότι τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να κάνεις το επόμενο βήμα. Τώρα είναι το χρονικό σημείο που σε συμφέρει να περάσεις από την θεωρία στην πράξη.

Η Εθνική Τράπεζα είναι η Τράπεζα που, εδώ και 180 χρόνια, έχει βοηθήσει τους περισσότερους Έλληνες να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι. Και σήμερα, με τις νέες Στεγαστικές Λύσεις που προσφέρει, η Εθνική Τράπεζα είναι έτοιμη να σε βοηθήσει για να πραγματοποιήσεις το όνειρό σου και να μπεις στο δικό σου σπίτι.

Επισκεφθείτε το επίσημο site της Εθνικής Τράπεζας εδώ και:
-Βρείτε το στεγαστικό δάνειο που σας ταιριάζει με σταθερό/μικτό ή κυμαινόμενο επιτόκιο και ανταμοιβή των συνεπών δανειοληπτών.

-Ενημερωθείτε για τη διαδικασία λήψης στεγαστικού δανείου σε 6 απλά βήματα: ενημέρωση, αίτηση, προέγκριση, οριστική έγκριση, υπογραφή σύμβασης και εκταμίευση. Υπολογίστε το στεγαστικό δάνειο που σας ταιριάζει, εύκολα και γρήγορα, σε 3 απλά βήματα

Με λύσεις προσαρμοσμένες στις δικές σου ανάγκες από την Εθνική Τράπεζα, που σας προσφέρουν:
Ποσοστό χρηματοδότησης έως και 80% της εμπορικής αξίας του ακινήτου
-Δυνατότητα επιλογής σταθερού επιτοκίου από 2,80% για 10, 15, 20, 25, 30 έτη
-Δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης (ολικής ή μερικής) χωρίς επιβαρύνσεις
-Διάρκεια δανείου έως και 40 έτη για χαμηλότερη δόση
-Ευελιξίες αποπληρωμής (αρχική περίοδος καταβολής μόνο τόκων για τα πρώτα 1 ή 2 έτη, παράλειψη καταβολής 1 δόσης ανά έτος, εάν το επιθυμείτε)
-Ευέλικτες διαδικασίες /δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης μέσω Internet Banking
-Επιπλέον χρηματοδότηση για τα πρώτα έξοδα εγκατάστασης με ευνοϊκούς όρους (Προσωπικό Δάνειο ΕΞΠΡΕΣ με μηδενικά έξοδα & έκπτωση στο επιτόκιο)

Επισκεφθείτε σήμερα ένα Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, ενημερωθείτε από τα εξειδικευμένα στελέχη για τα χαρακτηριστικά του δανείου που σας ταιριάζει και υποβάλετε την αίτησή σας…

Για να καλύψετε τις ανάγκες σας και το όνειρό σας να γίνει πραγματικότητα. Για να κάνετε το πρώτο βήμα προς την επίτευξη ενός μεγάλου σας στόχου. Για να αποκτήσετε αυτό που επιθυμείτε έχοντας έναν σύμμαχο στο πλευρό σας…
Γιατί είναι ωραίο να μπαίνεις στο δικό σου σπίτι!