Νεροχύτης: Ποιοι τρόποι υπάρχουν για να τον ξεβουλώσεις!

Νεροχύτης: Ποιοι τρόποι υπάρχουν για να τον ξεβουλώσεις! | tlife.gr

Πριν φτάσεις να χρειάζεσαι υδραυλικό καλό είναι να συντηρείς το νεροχύτη και το νιπτήρα σου καθαρούς από υπολείμματα για να μη χρειαστεί να ξοδευτείς! Τουλάχιστον μία φορά το μήνα ξέπλενε το νεροχύτη σου με καυτό νερό και ξύδι ή εφάρμοζε ένα φακελάκι χημικό προϊόν για το ξεβούλωμα του νεροχύτη ή χλωρίνη ή ένα μείγμα σόδας με ξύδι ώστε να απομακρύνονται οι βρωμιές αλλά και οι δυσάρεστες οσμές.


Πώς ξεβουλώνω το νεροχύτη;

Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος υπάρχουν κάποιοι τρόποι που μπορείς να δοκιμάσεις.

1. Με χημικό τρόπο, δηλαδή με τα κλασικά προϊόντα τύπου τουμποφλό που υπάρχουν στο εμπόριο με ζεστό ή κρύο νερό. Φρόντισε μονάχα να διαβάσεις πολύ προσεκτικά τις οδηγίες γιατί τα χημικά αυτά είναι ιδιαίτερα καυστικά και επιβλαβή και για τις αποχετεύσεις αλλά και για το δέρμα σου και την υγεία σου!

2. Με φυσικό τρόπο: Διάλυσε1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε καυτό νερό και γέμισε με αυτό το τον νεροχύτη. Άφησέ το να δράσει για τουλάχιστον 1 ώρα. Στη συνέχεια, χύσε μέσα στο σιφόνι 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι ή χυμό λεμονιού και ξέπλυνε καλά με πολύ ζεστό νερό.

3. Με βεντούζα απόφραξης: Εφάρμοσε τη βεντούζα πάνω από το στόμιο του νεροχύτη ή του νιπτήρα και με παλινδρομικές κινήσεις άσκησε πίεση στο σιφόνι. Είναι ένας τρόπος με αρκετά καλά αποτελέσματα καθώς η πίεση σπρώχνει ό,τι έχει κολλήσει προς τα κάτω. Μετά πρέπει να καθαρίσεις πολύ καλά νεροχύτη και σιφόνι με καυτό νερό και ξύδι.

4. Εάν το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο και… πιάνουν τα χέρια σου, μπορείς να ξεβιδώσεις το κάτω μέρος του σιφονιού και να το καθαρίσεις απομακρύνοντας τις βρωμιές που το μπλοκάρουν.

5. Εάν το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο ίσως χρειάζεσαι τη βοήθεια υδραυλικού που θα ελέγξει το σιφόνι και θα εντοπίσει τη βλάβη.

READ more