Οι οικονομικότεροι τρόποι για να ζεσταθείς το χειμώνα

Μπορεί ο χειμώνας να άργησε αλλά είναι προ των πυλών. Η αγορά ενέργειας δυστυχώς έχει ακρίβεια, για αυτό εμείς σου έχουμε λύση για οικονομία χωρίς να παγώσεις.

Με ολοένα περισσότερες πολυκατοικίες να αφήνουν την κεντρική θέρμανση αχρησιμοποίητη λόγω των τιμών του πετρελαίου το ζήτημα της θέρμανσης των χειμώνα ανάγεται σε μείζονος σημασίας. Με τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου να κοστίζουν αλλά και το κόστος του αερίου να εκτοξεύεται εξαιτίας τω διεθνών εξελίξεων οι περισσότεροι έχουμε στραφεί σε λύσεις θέρμανσης ηλεκτρικού ρεύματος, και φυσικά ενώ πολλές λύσεις μας ζεσταίνουν δεν είναι όλες οικονομικές. Επίσης υπάρχουν πολλές παρανοήσεις, για παράδειγμα το κλιματιστικό δεν θεωρούνται από πολλούς οικονομικές μονάδες θέρμανσης, κάτι που δεν ισχύει πάντα. Πέρα από αυτό συσκευές όπως ένας αφυγραντήρας μπορούν να ενισχύσουν τη σωστή θερμοκρασία. Πέρα από τις συσκευές ίσως για σένα αποδοτική λύση να είναι μια αντλία θερμότητας.

Ας δούμε μαζί τι μπορείς να κάνεις για να ζεσταθείς με το χαμηλότερο κόστος. Πριν μιλήσουμε για συσκευές ας αρχίσουμε από τα βασικά. Πρώτα από όλα να βεβαιωθείς ότι πόρτες και παράθυρα κλείνουν σωστά χωρίς να έχεις διαρροές. Τα κενά στα παραθυρόφυλλα δημιουργούν διπλό πρόβλημα, αφενός βάζουν κρύο αέρα μέσα και αφετέρου επιτρέπουν στην ζέστη να βγει. Με λίγη ενασχόληση και φτηνά υλικά μπορείς να κλείσεις τα όποια κενά. Το ίδιο θα ήταν καλό να κάνεις και για τις εσωτερικές πόρτες του σπιτιού σου, αφού μια καλή ιδέα είναι να ζεσταίνεις μόνο τους χώρους που βρίσκεσαι αποκόπτοντας τους υπόλοιπους. Επίσης σε έντονη κακοκαιρία φρόντισε να κλείσεις και τα παντζούρια πέρα από τα παράθυρα για να έχεις ένα ακόμα στρώμα προστασίας.

Τι μπορείς να προσθέσεις τώρα στο σπίτι σου για να έχεις πιο αποδοτική θέρμανση; Πρώτα από όλα ένα αφυγραντήρα. Η υγρασία κάνει και το κρύο και την ζέστη χειρότερα, ελέγχοντας την και μειώνοντας θα νοιώθεις την σωστή θερμοκρασία χώρου και δεν θα χρειάζεται να αυξήσεις την ένταση θέρμανσης.

Για μεγάλους χώρους πάνω από 100τμ σου προτείνουμε τον Inventor Stardust 20L Αφυγραντήρα 20,00 Lt/24h.


Ο αφυγραντήρας Stardust της Invertor απαλλάσσει το χώρο σου από την περίσσεια υγρασία, ενώ λειτουργεί και σαν καθαριστής αέρα προκειμένου να απολαμβάνεις ένα πλήρως υγιεινό περιβάλλον. Μπορείς να τον ελέγχεις από το κινητό σου για να έχεις τον απόλυτο έλεγχο. Χαμηλού θορύβου για να μην σε ενοχλεί και με ικανότητα αφύγρανσης έως 20Lt την ημέρα. Έχει δοχείο 4.8 λίτρων για να μην σε αγχώνει το άδειασμα του ενώ σε ενημερώνει για την αλλαγή φίλτρου και τις βλάβες του. Αν δεν σου αρκούν αυτά σημείωσε ότι έχει ειδική λειτουργία στεγνώματος ρούχων!

Για μεσαίους χώρους τώρα από 50 μέχρι και 100 τ.μ η πρόταση μας είναι ο Midea MDDF-16DEN7 Αφυγραντήρας 16,00 Lt/24h.

Ενσωματώνει ένα φίλτρο υψηλής πυκνότητας για αποτελεσματική συγκράτηση της αιωρούμενης σκόνης και της γύρης, αλλά και ένα φίλτρο ΒΙΟ με ειδικά ένζυμα που εξοντώνουν ιούς και βακτήρια. Έχει δοχείο 3 λίτρων και μπορεί να συλλέξει έως και 16Lt/24h. Φυσικά είναι μια smart συσκευή, την συνδέεις στο wifi σου και μπορείς να την ελέγχεις από παντού. Δώσε εντολές από το κινητό σου και θα έχεις πάντα το τέλειο κλίμα στο σπίτι σου.

Το κλιματιστικό είναι συνδεμένο με την ψύξη για το καλοκαίρι και για τους περισσότερους είναι μια ενεργοβόρα συσκευή. Αν φροντίσεις να είναι ενεργειακής κλάσης Α ή καλύτερη δεν είναι ενεργοβόρο και το κυριότερο, ακόμα και δεν πάρεις smart κλιματιστικό μπορείς να αξιοποιείς τον χρονοδιακόπτη καθώς και τον θερμοστάτη για να έχεις αποδοτική και οικονομική λειτουργία. Η πρώτη μας πρόταση είναι το Nuvelle A012B Κλιματιστικό 12000 BTU/h.

Πρόκειται για φορητό κλιματιστικό που δεν απαιτεί εγκατάσταση και μπορεί να μεταφέρεται από χώρο σε χώρο. Επιπλέον λειτουργεί και σαν αφυγραντήρας. Με 12.000BTU/h εξασφαλίζει δροσιά το καλοκαίρι και ζεστασιά το χειμώνα στους εώρους του σπιτιού σου. Ενεργειακής κλάσης Α και για θέρμανση και για ψύξη καλύπτει πλήρως χώρους μέχρι και 21τμ.

Αν τώρα θες κάτι επιτοίχιο και μοναδικό σε απόδοση σου προτείνουμε το Daikin Ururu Sarara Series FTXZ50N/RXZ50N.

Ενεργειακής κλάσης Α+++ και ονομαστική απόδοση 18.000Btu δεν είναι ένα απλό κλιματιστικό. Καλύπτει επαρκώς χώρους από 25 μέχρι 40 τ.μ. ενώ λειτουργεί και σαν αφυγραντήρας και σαν καθαριστής ατμόσφαιρας. Το σύστημα αφύγρανσης Sarara που ενσωματώνει το κλιματιστικό, μειώνει τη υγρασία στο εσωτερικό, χωρίς να επηρεάζει παράλληλα τη θερμοκρασία του δωματίου. Με τη χρήση ηλεκτρόνιων για την ενεργοποίηση χημικών αντιδράσεων με αιωρούμενα σωματίδια, το Flash Streamer εξουδετερώνει τα αλλεργιογόνα όπως είναι η γύρη και τα μυκητισιακά αλλεργιογόνα και απομακρύνει ενοχλητικές οσμές παρέχοντας διαρκώς καλύτερο, καθαρότερο αέρα. Διαθέτει φίλτρο αέρα τιτανίου με επικάλυψη απατίτη που εξουδετερώνει πλήρως τις δυσάρεστες οσμές, όπως για παράδειγμα τις μυρωδιές από καπνό ή από κατοικίδια. Τέλος ο ενσωματωμένος αισθητήρας ανίχνευσης κίνησης 3 περιοχών, εντοπίζει που ακριβώς βρίσκονται τα άτομα στο δωμάτιο, ώστε να μη στέλνει τον αέρα κατά πάνω τους. Σε περίπτωση που δεν εντοπιστεί κανείς στο δωμάτιο, η μονάδα επιστρέφει αυτόματα στη θέση ενεργειακά αποδοτικής λειτουργίας.

Τέλος αν το σπίτι είναι ιδιόκτητο και θες μια καλή εναλλακτική για το φυσικό αέριο η λύση είναι οι αντλίες θερμότητας. Αντλία θερμότητας είναι η ηλεκτρική συσκευή εκείνη η οποία αφαιρεί θερμότητα από ένα χώρο ή από το περιβάλλον και τη μεταφέρει σε κάποιον άλλο.

Ειδικότερα η αντλία θερμότητας είναι ένα ενεργειακά αποδοτικό σύστημα που απορροφά θερμότητα από τον αέρα του περιβάλλοντος για θέρμανση και ζεστό νερό. Μεταφέρει τη θερμότητα του αέρα του περιβάλλοντος στην οικία μέσω υδραυλικού συστήματος νερού. Απαιτεί εγκατάσταση και αξιοποιεί τα σώματα που μπορεί να υπάρχουν ήδη. Όμως έχει εξαιρετική απόδοση με ενεργειακές κλάσεις Α+++ και σε αποδεσμεύει από την καύση αερίου.

 

Read More

And More