Paint it Yourself: Τα tips που χρειάζεσαι για να βάψεις τους τοίχους σου εύκολα και γρήγορα

Paint it Yourself: Τα tips που χρειάζεσαι για να βάψεις τους τοίχους σου εύκολα και γρήγορα | tlife.gr

Ας πούμε ότι ήρθε η άνοιξη, μιας και μόλις εγκαινιάσαμε την σεζόν, καλωσορίζοντας τον Μάρτιο. Ας πούμε, επίσης, ότι με την άνοιξη έρχεται και η μεταβατική περίοδος της ανανέωσης, η οποία αφορά τα πάντα, από την διάθεσή μας μέχρι τα παπούτσια μας. Ας πούμε, τέλος, πως αυτή η ανανέωση είναι βασική προϋπόθεση και στον προσωπικό χώρο μας, ώστε με το πέρασμα των μηνών να καταλήξουμε στο ανάλαφρο και tropical καλοκαίρι! Και επειδή, λοιπόν, στο décor update συνηθίζουμε τα τελευταία χρόνια να επιδιδόμαστε σε αχαλίνωτο… DIY, σήμερα θα σου μιλήσω για την “ναυαρχίδα” Do It Yourself, που δεν είναι άλλη από το βάψιμο των τοίχων μας! Ε ναι, δεν υπάρχει μεγαλύτερος ανανεωτικός παράγοντας από την αλλαγή χρώματος στους τοίχους και η άνοιξη μαζί με το καλοκαίρι είναι οι κατεξοχήν μήνες για μια τέτοια δουλειά!

Γι’ αυτό και παρακάτω μπορείς να δεις μερικά πολύ βοηθητικά tips, που θα σε βοηθήσουν να βάψεις μόνη σου το σπίτι και να κάνεις την διαδικασία λιγάκι πιο εύκολη!

Πώς να ετοιμάσεις τα ρολά σου
Τα ιδανικά ρολά για το βάψιμο των τοίχων είναι τα “τρίχινα” και όχι εκείνα από αφρολέξ, μιας και έχουν καλύτερη απόδοση χρώματος, ως προς την ποιότητα και την διάχυση. Έλα, όμως, που ένα από τα “αγκάθια” των τρίχινων ρολών είναι το γεγονός πως… μαδούν, με αποτέλεσμα να γεμίζει ο τοίχος με φρέσκια μπογιά και τριχάκια! Για να αποφύγεις, λοιπόν, αυτή την εξέλιξη, πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε, πέρασε το ρολό βαψίματος με ένα αυτοκόλλητο ρολό για τα ρούχα! Έτσι, θα απομακρύνεις όλα τα υπολείμματα τρίχας και θα κάνεις την δουλειά σου πιο εύκολα και επιτυχημένα!

Πώς να ανακυκλώσεις τα ρολά σου
Αν στο παρελθόν έχεις κάνει την ίδια διαδικασία και έχεις στην αποθήκη σου μερικά παλιά ρολά, τότε δεν υπάρχει λόγος να αγοράζεις καινούρια! Ακόμη κι αν δεν είχες φροντίσει να τα καθαρίσεις διεξοδικά τότε με αποτέλεσμα να έχουν επάνω τους ξεραμένα υπολείμματα μπογιάς, μπορείς να διορθώσεις την κατάσταση! Με ένα ψαλιδάκι, τρίμαρε τις άκρες των τριχών που είναι ξεραμένες και το ρολό σου θα αναζωογονηθεί στο άψε σβήσε!

Πώς θα επιμηκύνεις το ρολό σου
Όταν βάφουμε τοίχους, προφανώς χρειαζόμαστε και το κοντάρι επέκτασης, που τοποθετείται στο ρολό, ώστε να φτάνουμε στα ψηλότερα σημεία προς το ταβάνι. Έλα, όμως, που δεν χρειάζεται να ξοδέψεις τόσα χρήματα, αφού έχεις την λύση ήδη στο σπίτι σου! Απλά και εύκολα, ξεβίδωσε το κοντάρι της ξερής σκούπας ή της σφουγγαρίστρας σου, πέρασέ το στην υποδοχή του ρολού και είσαι έτοιμη!

Πώς να αποθηκεύσεις το ρολό σου
Ας πούμε ότι κατάφερες να περάσεις τον τοίχο σου το πρώτο “χέρι” χρώματος και πρέπει να περιμένεις να στεγνώσει πριν ξεκινήσεις να περνάς το δεύτερο στρώμα. Τι θα κάνεις μέχρι τότε με το ρολό σου; Ναι, ok, θα μπορούσες να το πλύνεις και να περιμένεις να στεγνώσει κι αυτό ή καλύτερα μπορείς να τυλίξεις το υγρό από την μπογιά νερό με μερικά στρώματα μεμβράνης τροφίμων και έπειτα να το αφήσεις ακόμα και όλο το βράδυ στο ψυγείο! Όταν έρθει η ώρα να το χρησιμοποιήσεις, θα δεις ότι θα είναι ακόμη υγρό και good to go!

Πώς θα καθαρίσεις το ρολό σου
Βήμα πρώτο σε αυτή την διαδικασία είναι να χρησιμοποιήσεις μια ευθεία σπάτουλα και να την περάσεις από όλη την επιφάνεια του ρολού, ώστε να “σουρώσεις” το πολύτιμο χρώμα που παραμένει επάνω του και να το ρίξεις ξανά στο κουτί του για μελλοντική χρήση. Έπειτα, γέμισε μια λεκάνη με τρία λίτρα ζεστό νερό και μισό φλιτζάνι μαλακτικό ρούχων. Άφησε το ρολό να μουλιάσουν στο μείγμα για μισή ώρα και έπειτα ξέπλυνέ το καλά με τρεχούμενο νερό!

READ more