Πασχαλινά αυγά: Μια πανεύκολη DIY κατασκευή για το τραπέζι σου!

Έρχεται η Μεγάλη Εβδομάδα και φυσικά τα πασχαλινά αυγά είναι στην πρώτη γραμμή της διακόσμησής σου! Πασχαλινό τραπέζι χωρίς πασχαλινά αυγά δεν γίνεται γιατί είναι ο πιο απλός τρόπος να το διακοσμήσεις και να δώσεις τη γιορτινή νότα που αρμόζει στην περίσταση!

Σύμφωνα με τα πατροπαράδοτα έθιμα, βάφουμε αυγά τη Μεγάλη Πέμπτη. Επίσης το έθιμο θέλει τα αυγά μας να είναι κόκκινα. Τα τελευταία χρόνια βέβαια βλέπουμε αυγά σε όλα τα χρώματα και σχέδια κυρίως προς τέρψην των παιδιών αλλά και για να διακοσμήσουμε πιο όμορφα το τραπέζι μας!

Τα Do-it-yourself αυγά που σου προτείνουμε παρακάτω μπορείς να τα ετοιμάσεις πριν την Μεγάλη Πέμπτη ώστε εκείνη τη μέρα να ασχοληθείς με τα πραγματικά κόκκινα αυγά. Επίσης αυτά τα αυγά είναι ξύλινα. Εάν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις και βρασμένα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Εάν χρησιμοποιήσεις αληθινά αυγά ΔΕΝ πρέπει να φαγωθούν διότι η μπογιά και η κόλλα που θα χρησιμοποιήσεις είναι τοξικά. Προτίμησε τα ξύλινα γιατί έτσι θα τα διατηρήσεις και για τα επόμενα χρόνια.

Ξύλινα αυγά πωλούνται συχνά στα καταστήματα με είδη ραπτικής γιατί χρησιμοποιούνται για να μαντάρονται οι κάλτσες.
Δες τι πρέπει να κάνεις!

ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΟΥ

  • Ξύλινα αυγά (όσα θέλεις)
  • Μπογιά σε σπρέι (ό,τι χρώμα θέλεις)
  • Κόλλα
  • Πινέλο αφρού
  • Δαντέλα (ανάλογα με το πόσα αυγά θα διακοσμήσεις)
  • Ψαλίδι
  • Θήκη για αυγά
  • Φινίρισμα πολυουρεθάνης σατινέ ή κάποιο γυαλιστικό

ΒΗΜΑ 1ο

Βάψε τα αυγά σου. Ένας απλός τρόπος είναι να τα βάλεις στην αυγοθήκη και να τα ψεκάσεις ένα-δυο χέρια ή να τα ψεκάσεις και να τα περάσεις με το πινέλο. Μόλις στεγνώσουν γύρισέ τα από την άλλη και κάνε το ίδιο. Γύρισέ τα από όλες τις πλευρές και βάψε τα τόσες φορές όσες χρειάζεται για να πιάσει η μπογιά. Άφησέ τα να στεγνώσουν καλά πριν πας στο επόμενο βήμα.

ΒΗΜΑ 2ο

Μέτρησε πόση δαντέλα χρειάζεται κάθε αυγό σου και κόψε τα κομμάτια με το ψαλίδι. Εκεί που συναντιούνται οι δύο άκρες της δαντέλας βάλε κόλλα για να κολλήσει. Βάζε κάθε αυγό στην αυγοθήκη για να στεγνώσει. Μόλις η κόλλα σταθεροποιηθεί, πέρασε τα αυγά σου πάνω από τη δαντέλα με το φινίρισμα της πολυουρεθάνης και άφησέ τα να στεγνώσουν. Έτσι θα γυαλίζουν περισσότερο.

Τοποθέτησε τα αυγά σου στο τραπέζι, την αυγουλιέρα ή όπου αλλού τα θέλεις με την ένωση της δαντέλας προς τα κάτω ώστε να μη φαίνεται.

Read More

And More