Ποιες είναι οι τάσεις στις κουρτίνες της κρεβατοκάμαρας για το 2012;

Η κρεβατοκάμαρα είναι ένας από τους πιο προσωπικούς μας χώρους για αυτό και χρειάζεται να τον περιποιηθούμε ιδιαίτερα. Οι κουρτίνες είναι κάτι που επηρρεάζουν πολύ την εικόνα και την ατμόσφαιρά της. Και μάλιστα αρκούν για να ανανεώσουν ολόκληρο το χώρο μερικές φορές.
Η διακοσμήτρια εσωτερικού χώρου Αγγελική Τσακίρη μας ενημερώνει για τις τάσεις στις κουρτίνες το 2012 αλλά και για τα χρώματα που προσφέρουν ηρεμία σε ένα τόσο ιδιαίτερο δωμάτιο.
Η κρεβατοκάμαρα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο της κατοικίας, αλλά ως ένας χώρος μοναδικός, όπου μπορούμε να χαλαρώσουμε μακριά από το καθημερινό άγχος.
Ως ο πιο προσωπικός χώρος του σπιτιού, μπορεί να έχει την δική της ιδιαίτερη ταυτότητα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η κρεβατοκάμαρα μιας μίνιμαλ κατοικίας μπορεί να έχει κλασικό στιλ και το αντίστροφο.
Οι τάσεις στα χρώματα για το 2012…
Οι τάσεις των χρωμάτων στα υφάσματα για το 2012 έρχονται μέσα από την χρωματική παλέτα της φύσης. Έτσι τα χρώματα από τα λουλούδια και τα φυτά, το υγρό στοιχείο, τη γη, με όλες τις μεταξύ τους αποχρώσεις, θα είναι τα χρώματα που θα εμπνεύσουν.
Όλες οι αποχρώσεις του μπλε, από το έντονο γκρι – μπλε των ωκεανών ως το ιδιαίτερο πράσινο μπλε, θα κυριαρχήσει μόνο του ή και συνδυασμένο με το εκτυφλωτικό λευκό και το γλυκό κίτρινο.
Το πράσινο συνεχίζει να παραμένει από τις πιο δημοφιλής επιλογές μιας και φέρνει την φύση στον χώρο μας, μας ηρεμεί και μας χαλαρώνει.
Δεν σου αρέσουν τα έντονα χρώματα;
Αν δεν είμαστε φίλοι των έντονων χρωμάτων, μπορούμε να επιλέξουμε ζεστά γήινα χρώματα και να δώσουμε ένα ενδιαφέρον “παιχνίδισμα” στον κατά τα άλλα ουδέτερο χώρο τονίζοντας μικρές λεπτομέρειες με έντονο χρώμα. Π.χ μια ιδιαίτερη δέστρα πάνω σε μια παστέλ κουρτίνα.
Το άσπρο – μαύρο αποτελεί επίσης μια ασφαλή επιλογή και μπορεί να συνδυαστεί με τα περισσότερα χρώματα.
Τα φυσικά υφάσματα είτε αυτά αφορούν κουρτίνα, ρόμαν, πάνελ ή ρόλερ, είναι λογικό να θυμίζουν έντονα φύση. Έτσι υφάσματα από λινό βαμβάκι, γάζα, γιούτα είναι ιδανικά για τον χώρο της κρεβατοκάμαρας δίνοντάς του μια ιδιαίτερη ζεστασιά.
Τα ethnic μοτίβα στις κουρτίνες προσφέρουν εξωτικό στιλ στον χώρο, κάτι που μπορούμε να το πετύχουμε και με ασυνήθιστους χρωματικούς συνδυασμούς. Για παράδειγμα το βιολετί συνδυασμένο με μπλε ή κόκκινο μπορεί να δώσει ένα ξεχωριστό ύφος στην κρεβατοκάμαρα.
Το νεορομαντικό στυλ στις κουρτίνες υπάρχει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κρεβατοκάμαρα πρέπει να είναι ντυμένη στα ροζ. Μπορούμε να έχουμε τόνους της λεβάντας η οποία δίνει ρομαντική ατμόσφαιρα στον χώρο και χαλαρώνει.
Ο νεορομαντισμός με δόσεις έντονων χρωμάτων σε μονοχρωμίες ή ρίγες με floral συνδυασμούς, είναι ό, τι πιο νέο.
Ενδιαφέρουσα επιλογή το mix and match… Εμπνέει, δίνοντας όμως ένα πιο εκλεπτυσμένο ύφος στον χώρο. Έτσι πέρλες ή μεταλλικές πούλιες που μπορεί να θυμίζουν πανοπλία, συνδυάζονται τέλεια με λινό και σατέν.
Τα ρόμαν, τα ρόλερ και τα πάνελ δίνουν μια διαφορετική όψη στην κρεβατοκάμαρα είτε το στιλ της κινείται σε κλασικούς ή μοντέρνους ρυθμούς.

Read More

And More