Πώς να φτιάξεις stylish στολίδια από χριστουγεννιάτικα κουπάτ για μπισκότα!

Το λένε “last chance”, επειδή έχουμε φτάσει στην τελική ευθεία για τις γιορτές και τώρα μπορούμε να προσθέσουμε μικρές πινελιές στην χριστουγεννιάτικη διακόσμησή μας. Από την άλλη, βέβαια, κάποιοι μπορεί να προτιμούν τους στολισμούς… της τελευταίας στιγμής και να μην καταπιέζονται από τον χρόνο! Σε κάθε περίπτωση, πάντα υπάρχει λίγος χρόνος ακόμη για να φτιάξουμε ένα stylish και elegant διακοσμητικό για το σπίτι. Άλλωστε, έρχονται και τα ρεβεγιόν, όπου θα χρειαστείς κάποιον στολισμό και για το γιορτινό τραπέζι! Σου έχω, λοιπόν, την καλύτερη ιδέα για μικρά και ευφάνταστα αξεσουάρ που μπορείς να συμπεριλάβεις ακόμη και στο art de la table!

Ας δούμε πρώτα τα υλικά που χρειάζεσαι:

◊ μεταλλικά κουπάτ (εδώ χρησιμοποιούνται σε σχήμα σπιτιού, αλλά οποιοδήποτε έχεις εύκαιρο μπορεί να γίνει στολίδι)

◊ σπάγκος

◊ ξύλινες χάντρες

◊ πιστόλι και κόλλα σιλικόνης

◊ κουδουνάκια

◊ μικρά διακοσμητικά έλατα

◊ τρυπάνι

Και τι πρέπει να κάνεις:

♦ Με έναν χάρακα μέτρησε ίδιες αποστάσεις από την κορυφή κάθε κουπάτ, ώστε να κάνεις τις τρύπες για τον σπάγκο.

♦ Έπειτα, χρησιμοποίησε μία πολύ λεπτή κεφαλή για το τρυπάνι σου και κάνε μικρές τρύπες δεξιά και αριστερά στην κορυφή του κάθε κουπάτ.

♦ Πέρασε τον σπάγκο από τις τρύπες που έκανες και δέσε έναν κόμπο στην άκρη για να φτιάξεις το κρεμαστάρι του στολιδιού.

♦ Έπειτα, πέρασε στον σπάγκο που κρέμεται στην εσωτερική μεριά κάποιων κουπάτ, μερικές ξύλινες χάντρες.

♦ Σε κάποια άλλα κουπάτ, πέρασε στον εσωτερικό σπάγκο ένα κουδουνάκι.

♦ Και στα υπόλοιπα κουπάτ βάλε λίγη κόλλα σιλικόνης στην κάτω εσωτερική πλευρά τους και κόλλησε τα διακοσμητικά δεντράκια ή άλλες μικροσκοπικές φιγούρες που έχεις επιλέξει.

*Εντάξει, σε αυτό το DIY χρησιμοποιήσαμε μέχρι και τρυπάνι, αλλά είμαι σίγουρη πως το τελικό αποτέλεσμα αυτών των “last chance” στολιδιών θα σε αποζημιώσει!

Read More

And More