Πώς να φτιάξεις το πιο stylish DIY στεφάνι για τα Χριστούγεννα (σαν αυτά που βλέπεις στο Pinterest)!

Πώς να φτιάξεις το πιο stylish DIY στεφάνι για τα Χριστούγεννα (σαν αυτά που βλέπεις στο Pinterest)! | tlife.gr

Τα φωτάκια στους δρόμους άναψαν και οι νύχτες μας έχουν αποκτήσει ήδη το απαραίτητο για την εποχή χριστουγεννιάτικο feeling! Αυτό σημαίνει πως και τα σπίτια μας έχουν αρχίσει να παίρνουν την τελική μορφή τους για την πιο χαρούμενη και αγαπησιάρικη γιορτή του χρόνου. Αν δεν έχεις στολίσει ακόμα το δέντρο σου, τότε μπορείς να πάρεις διάφορες ιδέες εδώ, για τα πιο millennial trends της φετινής σεζόν, ενώ εδώ μπορείς να διαβάσεις τα πάντα για το christmassy décor που θα κάνεις στον χώρο σου σύμφωνα με τις εορταστικές τάσεις του Pinterest! Σήμερα, όμως, θα σου δείξω πώς θα φτιάξεις το πιο εύκολο, εντυπωσιακό, stylish και απολύτως DIY διακοσμητικό για το σπίτι σου! Και επειδή, Χριστούγεννα χωρίς στεφάνι δεν γίνονται, αυτό ακριβώς θα φτιάξουμε παρέα!

Διαβάζοντας, λοιπόν, τα πιο δημοφιλή pins για τις γιορτές, θα πρόσεξες ότι ένα από τα μεγαλύτερα trends είναι τα minimal ασύμμετρα στεφάνια! Με μια μικρή αναζήτηση, λοιπόν, βρήκα στο blog Words Are For Writers πώς ακριβώς μπορούμε να φτιάξουμε και μόνες μας αυτό το στιλάτο διακοσμητικό στεφάνι!

Για πάμε να δούμε τα υλικά που θα χρειαστούν:

1 μεταλλικός κρίκος σε ό,τι μέγεθος εξυπηρετεί τον χώρο (θα τον βρεις σε καταστήματα με είδη για hobby)

3 νήματα για πλέξιμο σε διαφορετικές αποχρώσεις

κλωνάρια από πεύκο ή ευκάλυπτο (μπορείς να χρησιμοποιήσεις τεχνητά, αλλά και φυσικά)

σύρμα με πράσινο κάλυμμα

Και τι πρέπει να κάνεις:

♦ Κόψε τα νήματα σε ίσα κομμάτια, ανάλογα με το μήκος που θέλεις να έχει το macrame τμήμα του στεφανιού σου. Έχε, όμως, στο νου σου πως κάθε κομμάτι θα διπλωθεί στην μέση, επομένως φρόντισε να κόψεις αρκετά μακριά τμήματα.

♦ Έπειτα, άρχισε να δένεις τα νήματα στο στεφάνι με μια απλή θηλιά, τηρώντας μια σειρά στα χρώματα.

♦ Αφού τελειώσεις με τα νήματα, τοποθέτησε τα κλωνάρια πάνω στο στεφάνι και δέσε το καθένα με ένα κομματάκι σύρμα σε διάφορα σημεία τους, ώστε να σταθεροποιηθούν.

Voilà! Το πιο εύκολο, γρήγορο (απαιτεί μόλις 10′) και stylish στεφάνι για το σπίτι είναι έτοιμο!

READ more