Πώς να κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει όμορφα…

Όταν μπαίνεις σε ένα σπίτι, το πρώτο πράγμα που σε κερδίζει είναι η μυρωδιά του και η καθαριότητά του. Αυτό είναι που επηρεάζει άμεσα και την ψυχολογία και τη διάθεσή σου.
Δεν έχει σημασία το πόσο μεγάλο ή μικρό είναι ένα σπίτι ή σε ποια περιοχή βρίσκεται. Μεγαλύτερη σημασία έχει να σου βγάζει μια θετική αύρα και να νιώθεις όμορφα. Κι αυτό μπορείς πολύ εύκολα να το καταφέρεις με τις ωραίες μυρωδιές που “στολίζουν” την ατμόσφαιρα.
Μερικά smart tips -αν τα εφαρμόσεις στην καθημερινότητά σου- σίγουρα θα σε βοηθήσουν να έχεις πάντα καθαρό και μυρωδάτο το σπίτι σου!
Καθαρός αέρας!
Αρχικά θα πρέπει να ανανεώνεις καθημερινά την ατμόσφαιρα. Επιβάλλεται να ανοίγεις τα παράθυρα, να κάνει ρεύμα και να μπαίνει καθαρός αέρας για να ανανεώνεται το οξυγόνο και να απομακρύνονται οι δυσάρεστες μυρωδιές. Άρα το πρώτο βήμα από όλα είναι ο φρέσκος αέρας…
Όχι σκουπίδια!
Το δεύτερο βήμα είναι τα σκουπίδια. Όσο αφήνεις τα σκουπίδια μέσα στο σπίτι, τόσο πιο άσχημες μυρωδιές θα βγάζουν. Καλό είναι όταν πετάς το φαγητό σου να βγάζεις και τα σκουπίδια έξω (ειδικά τώρα το καλοκαίρι που κάνει ζέστη). Εάν δεν έχεις τη δυνατότητα ή βαριέσαι να βγάζεις τα σκουπίδια καθημερινά έξω, μπορείς να αγοράσεις αρωματικές σακούλες από το σούπερ μάρκετ.
Πέτα τα τσιγάρα!
Τα αποτσίγαρα και ειδικά όταν μένουν το βράδυ στο τασάκι κάνουν την ατμόσφαιρα να μυρίζει πολύ πολύ άσχημα! Καλό είναι το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο να πλένεις το τασάκι ώστε να μην ξυπνάς το πρωί σε ένα σπίτι που μυρίζει τσιγάρο. Στα τασάκια σου επίσης μπορείς να βάλεις μαγειρική σόδα η οποία τραβάει τις δυσάρεστες μυρωδιές του τσιγάρου.

Αρωματικά χώρου;
Αν χρησιμοποιείς αρωματικά χώρου καλό είναι να έχουν όλα την ίδια μυρωδιά και να μην αναμειγνύονται πολλές μυρωδιές μαζί γιατί δημιουργούν το αντίθετο αποτέλεσμα. Μια πολύ καλή αλλά και οικονομική ιδέα είναι να χρησιμοποιείς φυσικές μυρωδιές όπως φλούδες πορτοκαλιού, λεμονιού ή λεβάντας.
Ένα έξυπνο τρικ αν έχεις χαλιά είναι να ρίχνεις λίγο από την αγαπημένη σου κολόνια επάνω για να μυρίζει τέλεια ο χώρος σου! Ή και στις κουρτίνες σου ακόμα.
Άλλαξε σεντόνια!
Στην κρεβατοκάμαρα θα πρέπει να αλλάζεις τακτικά τα σεντόνια γιατί όσο μένουν εκεί και γεμίζουν μικρόβια, αρχίζουν να μυρίζουν άσχημα. Αυτό ισχύει και για τις πετσέτες που χρησιμοποιείς μετά το μπάνιο και μένουν υγρές. Ακόμη όταν βάζεις πλυντήριο μην αφήνεις πολύ ώρα τα ρούχα μέσα όταν έχει τελειώσει γιατί μετά μυρίζουν άσχημα και όχι το μαλακτικό που έβαλες.
Προσοχή στην τουαλέτα!
Σίγουρα η τουαλέτα είναι ένας χώρος που προκαλεί τη μεγαλύτερη δυσοσμία και θα πρέπει να τον φροντίζεις και να τον καθαρίζεις κάθε μέρα. Επίσης τα χαλάκια του μπάνιου δεν πρέπει ποτέ να τα στρώνεις βρεγμένα ή έστω νωπά.
Κλείσε καλά τα τρόφιμα!
Τέλος θα πρέπει να φροντίζεις να κλείνεις καλά όλα τα τρόφιμα που έχεις στο σπίτι ώστε να τα προστατεύεις το χώρο σου από τις μυρωδιές. Το σπίτι σου θέλεις να μυρίζει όμορφα, ναι;

Read More

And More