Πώς να “θωρακίσεις” το σπίτι σου απέναντι στους ανεπιθύμητους ανοιξιάτικους… επισκέπτες

Πώς να “θωρακίσεις” το σπίτι σου απέναντι στους ανεπιθύμητους ανοιξιάτικους… επισκέπτες | tlife.gr

Πόσο ανάγκη είχαμε όλοι να φτιάξει ο καιρός και να υποδεχτούμε ένα ηλιόλουστο καλοκαίρι; Ποιος δεν θα ανυπομονούσε, άλλωστε, αν προηγουμένως είχε περάσει έναν… ανελέητο χειμώνα; Τώρα, λοιπόν, μπορούμε να ανοίξουμε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες και να αφήσουμε το δροσερό αεράκι να γεμίσει το stylish και super ανανεωμένο σαλόνι μας, να φρεσκάρει τα λινά σεντόνια και τα moroccan ριχτάρια του κρεβατιού και να αναζωογονήσει κάθε χώρο του σπιτιού! Έλα, όμως, που το δροσερό αεράκι δεν είναι το μόνο που αποφασίζει να μπει στο σπίτι! Μαζί του έρχεται και η γύρη, αλλά ακόμη χειρότερα… αμέτρητα ζουζούνια, όπως σκνίπες, κουνούπια, μυγάκια και αράχνες! Πώς θα καταφέρεις, λοιπόν, να ευχαριστηθείς την άνοιξη και το ερχόμενο καλοκαίρι, χωρίς να χρειάζεται να υποστείς ανεπιθύμητα τσιμπήματα και “κακούς” επισκέπτες; Η λύση είναι μία: ψέκασε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες με ξύδι!

Όπως ήδη έχουμε πει και εδώ, το ξύδι -πέρα από ένα μικρό γαστριμαργικό “θαύμα” που προσθέτει πόντους γεύσης σε κάθε πιθανή συνταγή- είναι και ένα συστατικό που θα σου… λύσει τα χέρια σε χίλιες δυο οικιακές χρήσεις! Γι’ αυτό και αξίζει πάντοτε να έχεις ένα (ή και πέντε!) μπουκάλια ξυδιού εύκαιρα για παν ενδεχόμενο! Άλλωστε, στοιχίζει ελάχιστα σε σχέση με τις αμέτρητες περιστάσεις στις οποίες θα σου φανεί χρήσιμο -ή και απαραίτητο!

Πώς θα καταφέρεις, λοιπόν, να κρατήσεις μακριά τα ζιζάνια που κάνουν “πάρτι” αυτή την περίοδο; Ανακάτεψε σε ένα μπολ ίσα μέση ξύδι και νερό. Έπειτα, μετάφερε το μείγμα σε ένα μπουκάλι για σπρέι και ψέκασε τα κασώματα από τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτές σου! Έτσι θα ησυχάσεις μια και καλή από όλα τα ζουζούνια, ενώ ταυτόχρονα δεν θα εισπνεύσεις όλα εκείνα τα χημικά που περιέχονται στα εντομοκτόνα σπρέι του εμπορίου, αφού το διάλυμα ξυδιού και νερού είναι ο πλέον φυσικός τρόπος αντιμετώπισης των εντόμων! Και αν προβληματίζεσαι για την έντονη μυρωδιά του, να σε καθησυχάσω ευθύς αμέσως, λέγοντάς σου πως μετά την εξάτμισή του το ξύδι θα σταματήσει να σου μυρίζει!

READ more