Πώς να “ζεστάνετε” το σπίτι σας

Αλλάζει ο καιρός. Κατευθυνόμαστε ολοταχώς προς τον Χειμώνα και όπως καταλαβαίνεις πρέπει να ακολουθήσει και το σπίτι μας. Είναι η ώρα λοιπόν με μικρές έξυπνες κινήσεις να το ζεστάνουμε. Να ανεβάσουμε τα καλοκαιρινά και να το ντύσουμε με τα χειμερινά του.

Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι του φοράμε πλεκτά. Ριχτάρια για τον καναπέ, για το κρεβάτι, μαξιλάρια με ενδιαφέρουσες πλέξεις δίνουν στην ατμόσφαιρα την απαραίτητη ζεστασιά. Στο σπίτι μπαίνουν τα πιο “βαριά” υφάσματα και οι πιο ελαφριές υφές αφήνονται για λίγο στην άκρη.

Τα χρώματα σκουραίνουν λίγο κι ακολουθούν το μοτίβο που ο καιρός ορίζει. Ξύλο, πιο γήνιες αποχρώσεις ντύνουν το σπίτι μας με ζεστή χειμερινή διάθεση. Μπορντό, πράσινο, πορτοκαλί, μπεζ… Ζεστές αποχρώσεις και ματιέρες που δημιουργούν οικειότητα.

Δίπλα στα πλεκτά, έρχονται φυσικά και τα γούνινα αξεσουάρ. Μαξιλάρια, ριχτάρια, χαλάκια, δίνουν στο σπίτι τη γούνινη θαλπωρή που τόσο μας αρέσει.

Αλλάξτε τις κουρτίνες, αντικαταστήστε με πιο χειμερινά υφάσματα. Προσθέστε να ανάλογα ριχτάρια και μαξιλάρια στον καναπέ. Μεγάλες μαξιλάρες στο πάτωμα. Γούνινες λεπτομέρειες στις καρέκλες, στο κρεβάτι, όπου σας εκφράζει. Στρώστε τα χαλιά σας ή τις φλοκάτες σας.

Και φυσικά ανάψτε τα κεριά σας. Θα ζεστάνουν αμέσως την ατμόσφαιρα. Θα σας ηρεμήσουν, θα δημιουργήσουν αγαπησιάρικο περιβάλλον, θα μυρίσει υπέροχα ο χώρος. 

Το ζητούμενο είναι το σπίτι να μοιάζει με μια ζεστή αγκαλιά.

Read More

And More