Retouch: Πέντε λάθη στην διακόσμηση που κάνουν το σπίτι λιγότερο stylish και πώς διορθώνονται

Retouch: Πέντε λάθη στην διακόσμηση που κάνουν το σπίτι λιγότερο stylish και πώς διορθώνονται | tlife.gr

Όσο προσεκτικά επιλέγεις τα προϊόντα skincare που χρησιμοποιείς στο πρόσωπό σου ή τα ανώτερης ποιότητας υφάσματα που διαλέγεις για την γκαρνταρόμπα σου, το ίδιο σχολαστική θα πρέπει να είσαι και με την “υγεία” του προσωπικού χώρου σου! Τι σημαίνει αυτό; Πως πέρα από τα “υλικά” από τα οποία αποτελείται το interior design σου, χρειάζεται να δίνεις προσοχή και στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται η διακόσμησή σου. Με λίγα λόγια, δεν αρκεί να έχεις τα πιο stylish έπιπλα και διακοσμητικά, τις πιο in style υφάνσεις και τα πιο up to date χρώματα στους τοίχους σου, όταν δεν μπορείς να τα πλασάρεις και με τον σωστό τρόπο, δηλαδή να τα διατηρείς σε καλή κατάσταση! Και επειδή, ένας σωστά διακοσμημένος χώρος έχει ανάγκη και από καλή συντήρηση, σήμερα θα δούμε ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όλοι και αφαιρούμε… πόντους από το στυλ του σπιτιού μας!

Ρίξε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω και άρχισε να διορθώνεις τις ατέλειές σου -αν κάνεις κι εσύ κάποια από αυτά τα λάθη!

Fail #1: Δεν στρώνουμε το κρεβάτι μας

Είναι υπόθεση ελάχιστων λεπτών, δεν μας κοστίζει τίποτα και σίγουρα φτιάχνει την διάθεσή μας. Και όμως, οι περισσότεροι επιλέγουν να κάνουν skip σε αυτό το βήμα. Έλα, όμως, που όταν αντικρίζεις ένα “ανακατεμένο” κρεβάτι, που δεν έχει στρωθεί σωστά, σου δημιουργεί κακή εντύπωση και δεν έχει την μαγική ικανότητα να σε ξεκουράσει, όπως ένα καλοστρωμένο, ίσιο και “κολλαριστό” κρεβάτι!

Fail #2: Δεν έχουμε σωστό φωτισμό

Η αλήθεια είναι πως η επιλογή του σωστού φωτός είναι πλέον λιγάκι πιο δύσκολη, μιας και ξαφνικά έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε μια τεράστια γκάμα λαμπτήρων. Ωστόσο, επιλέγοντας τραχύ, λευκό φως ή κίτρινο, θαμπό φωτισμό κινδυνεύεις να καταστρέψεις εντελώς την εικόνα του σπιτιού σου. Ζήτησε, λοιπόν, την βοήθεια ενός υπαλλήλου, όταν αγοράζεις τις λάμπες σου, ώστε να σε κατευθύνει σε ένα λαμπτήρα με ζεστό, αλλά όχι σκοτεινό, ούτε πολύ έντονο φως.

Fail #3: Έχουμε πολλά καλώδια

Για εμένα είναι μεγάλος… Γολγοθάς, αφού δεν αντέχω στην θέα των πολλών, μπλεγμένων και άναρχα τοποθετημένων καλωδίων. Δεν χρειάζεται, όμως, να είσαι ψυχαναγκαστικός τύπος για να σε ενοχλεί η θέα των πολλαπλών καλωδίων. Αντιθέτως, αυτή η εικόνα μπορεί να χαλάσει το συνολικό interior design, αφού δημιουργεί την αίσθηση ακαταστασίας. Φρόντισε, λοιπόν, να τα τακτοποιείς είτε με ειδικά spiral ή άλλα εξαρτήματα που συγκεντρώνουν τα καλώδια σε ένα σημείο και μειώνουν τον “θόρυβο”.

Fail #4: Δεν διαλέγουμε σωστά κάδρα

Είναι τελικά πολύ εύκολο να “καταστρέψεις” την τέχνη, τοποθετώντας την σε λάθος κορνίζα. Χωρίς υπερβολές, όταν επιλέγεις το εντελώς ακατάλληλο κάδρο για το poster σου, κινδυνεύεις να μειώσεις δραματικά τα stylish αποτελέσματα που θα μπορούσε να έχει στο σπίτι σου. Γι’ αυτό προτίμησε ένα τζάμι που δεν δημιουργεί αντανακλάσεις, αλλά και κάδρα με ματ φινίρισμα, ώστε όλη η προσοχή να στρέφεται στο artwork!

Fail #5: Δεν τακτοποιούμε τακτικά

Όταν ζούμε σε έναν χώρο, τείνουμε να τον γεμίζουμε με πράγματα τα οποία ενδέχεται να έχουν κάποια χρηστική αξία, μπορεί όμως να είναι και παντελώς άχρηστα ή τουλάχιστον ατάκτως ερριμμένα. Ωστόσο, όταν αρχίζουν να συσσωρεύονται κατά τόπους, τείνουν να “διαλύουν” την καλή εικόνα του σπιτιού μας! Επομένως, η τακτοποίηση πρέπει να μπει στο τακτικό πρόγραμμά μας, ώστε να αποφεύγεται η ακαταστασία σε επιφάνειες όπως το coffee table, η τραπεζαρία και το γραφείο.

READ more