Τα 5 hot trends στη διακόσμηση για τη νέα σεζόν!

Ποιες είναι οι νέες τάσεις για το φθινόπωρο-χειμώνα 2012 / 2013 στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων; Ο διακοσμητής Κωνσταντίνος Ράπτης μας παρουσιάζει τα hot trends που θα αλλάξουν το look στο σπίτι σου!

Το καλοκαίρι πέρασε, το καλοκαίρι πάει… Έρχεται το φθινόπωρο και μαζί του φέρνει τις τάσεις στη διακόσμηση για τη νέα χειμερινή σεζόν. Οι αλλαγές είναι διακριτικές και οι τάσεις δείχνουν οτι φέτος δεν θα δούμε κάτι τρομερά πρωτοποριακό. Παρόλα αυτά υπάρχουν 5 trends που θα δώσουν μια λίγο διαφορετική ματιά στο τρόπο που διακοσμούμε τα σπίτια μας! Οι τάσεις δείχνουν να έχουν ενδιαφέρον και σίγουρα θα έχουμε να πούμε περισσότερα όσο θα προχωράμε μέσα στο φθινόπωρο.

Τάση 1η : Νοσταλγία

Επιστροφή στα παλιά είναι μάλλον το κυρίαρχο μότο της σεζόν που έρχεται. Η vintage αισθητική που κυριάρχησε την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2012, συνεχίζει να γεμίζει νοσταλγία για άλλες πιο ρομαντικές εποχές. Τα πολυτελή κλασικά στυλ Rococo, Art Nouveau και Art Deco, συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν, αλλά η διάθεση για ανακύκλωση μεταμορφώνει παλιά έπιπλα σε Country Chic αριστουργήματα.


Τάση 2η : Βιομηχανικό design

Στον αντίποδα της παραπάνω τάσης βρίσκεται η μοντέρνα λύση της βιομηχανικής αισθητικής. Επηρεασμένη εξ’ ολοκλήρου από το περίφημο Bauhaus, η τάση αυτή μας προστάζει να φτιάξουμε σπίτια λιτά, λειτουργικά αλλά και απόλυτα σκηνογραφικά. Στην ένωση της με την αντικρουόμενη τάση του vintage, δίνει αποτελέσματα που θυμίζουν τη βιομηχανική επανάσταση των αρχών του 20ου αιώνα και στη συνομιλία της με την καινοτόμο Mid Century εποχή, δίνει αποτελέσματα ρετρό που εντυπωσιάζουν.

Τάση 3η : Οικολογία

Η επιστροφή στα φυσικά υλικά είναι γεγονός. Οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από ακατέργαστα κομμάτια φυσικών υλικών είναι πραγματικά πλέον πολύτιμο. Η φύση θεωρείται ο πιο έμπειρος ευφάνταστος γλύπτης και τα αντικείμενα που καταφέρνουν να διατηρήσουν τις φυσικές φόρμες και υφές γίνονται ανάρπαστα. Ακόμα και μια επιφάνεια ακατέργαστου ξύλου θεωρείται πλέον must. Αν είναι και ανακυκλωμένο ακόμα καλύτερα..

Τάση 4η : Animal prints

Πώς είναι δυνατόν να μιλάμε για οικολογία και να είναι τάση τα animal prints; Γίνεται! Πλέον η τεχνολογία μπορεί να μας χαρίσει την ομορφιά της γούνας των άγριων ζώων χωρίς να χρειάζεται να τα σκοτώσουμε. Έτσι μπορούμε άφοβα να απολαύσουμε ένα χαλί ζέβρας, ή μια καρέκλα ντυμένη από γούνα λεοπάρδαλης, χωρίς να έχουμε την παραμικρή ενοχή!

Τάση 5η : Χρυσό

Είχε αρχίσει να επιστρέφει δειλά δειλά αλλά φέτος θα κυριαρχήσει. Ο χρυσός αποτελεί πλέον την πιο μοντέρνα επιλογή από όλα τα μεταλλικά χρώματα και αντικαθιστά το μέχρι τώρα κυρίαρχο ασημί σχεδόν στα πάντα. Συνδυάζεται ιδανικά με όλες τις αποχρώσεις του καφέ και δημιουργεί έντονες αντιθέσεις με το πορτοκαλί, που παραμένει το χρώμα της χρονιάς μέχρι να δώσει τα σκήπτρα στο επόμενο.

Read More

And More