Τα coffee tables είναι θησαυροί για το σαλόνι – 6 ιδέες για να τα απογειώσεις διακοσμητικά

Η διακόσμηση του σπιτιού μας, από την πιο ασήμαντη γωνία μέχρι το πιο κεντρικό spot, λέει πολλά για την προσωπικότητά μας αλλά και το στυλ και την αισθητική μας. Τα διάφορα αντικείμενα που επιλέγουμε να προσθέσουμε σε κάθε χώρο, λειτουργούν όπως ακριβώς και τα αξεσουάρ σε ένα outfit – επικοινωνούν το ποιοι είμαστε και τι αγαπάμε. Επομένως η ίδια η επιλογή του coffee table δεν μπορεί να γίνει βεβιασμένα. Δώσε χρόνο, κάνε έρευνα, δες αμέτρητα σχέδια προτού προβείς σε αγορές.

Το ίδιο όμως ισχύει και για το styling του. Θέλει προσοχή. Είναι ένα item-σταρ για το σαλόνι σου, είτε είσαι μαξιμαλιστής, είτε είσαι μινιμαλιστής. Λένε πως ο καναπές είναι το highlight του σαλονιού, αλλά και το coffee table παίζει σπουδαίο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Πρέπει να δείχνει stylish, αλλά την ίδια στιγμή να είναι και λειτουργικό. Πρέπει να είναι ήσυχο, αλλά να μην είναι και εξαιρετικά άδειο. Πρέπει η διακόσμησή του να ταιριάζει με τα υπόλοιπα στοιχεία του δωματίου. Καιρός να το αναδείξεις, ακολουθώντας τις παρακάτω διακοσμητικές συμβουλές.

Πόνταρε σε φυσικά υλικά

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Interiors inspiration (@scandinavianhomes_inspo)

Τα έπιπλα που μοιάζουν να είναι φτιαγμένα από ακατέργαστο ξύλο είναι τάση. Πόνταρε σε ένα τέτοιο τραπεζάκι για το σαλόνι σου και διακόσμησέ το με items επίσης φτιαγμένες από υλικά της φύσης: ένα ψάθινο καλάθι, ένα βάζω με 2-3 ανθισμένα κλαριά αμυγδαλιάς κ.α.

Περιορίσου στα απολύτως βασικά

Υπάρχουν και τα coffee tables εκείνα που είναι “στολίδια”. Μοιάζουν με έργα τέχνης. Δεν χρειάζεται να τα φορτώσεις με πολλά. Άφησε τα να μιλήσουν από μόνα τους…

Flower power

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Johanna | Lifestyle & Interior (@scandinavian.interior)

Τα λουλούδια και τα ολάνθιστα φυτά και γλαστράκια είναι μια υπέροχη πινελιά, που δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου φτιάχνει την διάθεση κάθε πρωί που θα μπαίνεις στο σαλόνι. Την ίδια στιγμή, αποτελούν το ιδανικό pop of color αν το σαλόνι σου είναι μονοχρωματικό, κινείται δηλαδή γύρω από μια απόχρωση. Το λευκό, παραδείγματος χάρη.

Μικρό αλλά πανίσχυρο

Μπορεί να μην είναι ό,τι πιο πρακτικό, αλλά να προσφέρει πολλά στην διακόσμηση του σαλονιού σου, χάρη στο στυλ και την αισθητική του. Αν έχεις ένα τέτοιο coffee table στο σπίτι σου, μην προσθέσεις τίποτα πάνω σε αυτό. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος. Ίσα να μπορείς να ακουμπάς την κούπα του καφέ σου τα πρωινά…

Γιατί να έχεις ένα, όταν μπορείς να έχεις δύο; 

Ένα από τα μεγαλύτερα trends της χρονιάς – ή καλύτερα των τελευταίων ετών – είναι τα διπλά, μπορεί και τριπλά, coffee tables. Μπορείς να ποντάρεις σε κάποιο σετ αν θέλεις και να παίξεις με τα μεγέθη – συνήθως το ένα είναι μεγαλύτερο από το άλλο. Μπορείς να παίξεις και με ύψη, ένα ίσως λίγο πιο ψηλό από το άλλο. Έχεις ωστόσο την επιλογή να επενδύσεις και σε δύο τελείως διαφορετικά κομμάτια, τα οποία θεωρείς πως μόλις έρθουν κοντά θα δημιουργήσουν ένα αχτύπητο δίδυμο, που θα απογειώσει το σαλόνι σου.

Φωτογραφίες: Istock

Read More

And More