Τα… ξεχασμένα μέρη του σπιτιού που παραλείπεις να καθαρίσεις!

Καθώς πλησιάζει ολοταχώς η άνοιξη για το σπίτι σου αυτό σημαίνει ή γενική καθαριότητα ή κάποιου είδους ανανέωση. Σίγουρα πάντως σημαίνει αλλαγές! Τα βαριά χειμερινά υφάσματα όπως τραπεζομάντηλα, κουβέρτες σιγά σιγά θα πάρουν τη θέση τους στο πατάρι και μαζί με αυτά αποκαλύπτονται σημεία και μέρη του σπιτιού που… παρέλειπες να καθαρίσεις γιατί λίγο το κρύο και λίγο το ότι τα πάντα είναι συνήθως σκεπασμένα με χαλιά και καλύματα τα άφηνες για… αργότερα!

Υπάρχουν, λοιπόν, περίπου 9 σημεία στο σπίτι σου που με μαθηματική ακρίβεια “ξεχνάς” να καθαρίσεις. Όμως-όχι λόγω της άνοιξης μόνο- καλό είναι στην επόμενη γενική σου καθαριότητα να μην τα παραλείψεις κυρίως για λόγους υγιεινής. Εδώ είμαστε να στα θυμίσουμε!

1. Ο εξαερισμός στο μπάνιο
Εάν είσαι από τους μη προνομιουχους που δεν έχουν παράθυρο στο μπάνιο τους και όλη τη δουλειά την κάνει ο εξαερισμός τότε η τάπα του εξαερισμού σου είναι σίγουρα ένα σημείο που ούτε καν φαντάζεσαι ότι πρέπει να καθαρίσεις. Και όμως, μούχλα ή υγρασία ή συσωρευμένη σκόνη πρέπει να απομακρύνονται για να δουλεύει καλύτερα!

2. Ο απορροφητήρας

Η κουζίνα είναι το δωμάτιου του σπιτιού που πρέπει να λάμπει από καθαριότητα διότι διαχειρίζεσαι τρόφιμα. Μήπως όμως ξεχνάς ότι και ο απορροφητήρας της κουζίνας σου πρέπει να καθαρίζεται τακτικά;

3. Το πλυντήριο


Μην ξεχνάς μια φορά το μήνα να το βάζεις να πλένει μόνο με απορρυπαντικό σε υψηλή θερμοκρασία για να καθαρίζεται! Επίσης να σκουπίζεις το εσωτερικό από τα λάστιχά του μετά από κάθε πλύση για να μη μουχλιάσουν. Και αν θέλεις αναλυτικότερες οδηγίες για το πώς να το καθαρίσεις κάνε κλικ εδώ

4. Οι μικροσυσκευές της κουζίνας


Τοστιέρα και καφετιέρα είναι συνήθως αφημένες στην τύχη τους! Μέγα λάθος! Καταστρέφεις και την ποιότητα του καφέ ή του τοστ σου, δυσκολεύεις τη ζωή σου γιατί οι λεκέδες δεν βγαίνουν εύκολα μετά και φυσικά δεν είναι καθόλου υγιεινό!

5. Το πληκτρολόγιό σου


Υπάρχουν έρευνες πια που αποκαλύπτουν ότι το πληκτρολόγιο του υπολογιστή μας παίζει να είναι πιο βρώμικο και φορτωμένο με μικρόβια ακόμη και από την τουαλέτα (1!). Γι’ αυτό μην αμελείς την καθαριότητά του!

6. Ο σκουπιδοτενεκές

Οκ, τα σκουπίδια τα βγάζεις κάθε μέρα. Τον σκουπιδοντενεκέ σου όμως πότε ήταν η τελευταία φορά που τον καθάρισες;

7. Στόρια και παραθυρόφυλλα

Εάν έχεις εσωτερικά στόρια ο κακός καιρός δεν είναι δικαιολογία για να μην τα καθαρίζεις γιατί πιάνουν σκόνη και απειλούν την υγεία σου. Όσο για τα παραθυρόφυλλα μια φορά στις 15 καλό είναι να τα καθαρίζεις κυρίως γιατί έτσι τα διατηρείς σε καλή κατάσταση.

8. Τα φωτιστικά

Πέρα από τον προφανή λόγο της υγιεινής, μην ξεχνάς να ξεσκονίζεις τα φωτιστικά σου γιατί έτσι θα φέγγουν καλύτερα!

9. Τα μαξιλάρια


Είναι εγκληματικό να πλένεις τακτικά σεντόνια και μαξιλαροθήκες αλλά όχι τα μαξιλάρια σου! Όλα τα ακάρεα συγκεντρώνονται εκεί και κάθε βράδυ κάνετε παρέα! Φρόντισε λοιπόν για το καλό της υγείας σου μια φορά στις 15 να τα πλένεις και αυτά στο πλυντήριο και να τα στεγνώνεις καλά!

Read More

And More