Τα υφάσματα των εξωτερικών χώρων!

Ο καιρός μέρα με τη μέρα είναι όλο και πιο καλός, ο ήλιος λάμπει και σιγά σιγά όλο και πιο πολύ θέλουμε να απολαύσουμε τον πρωινό μας καφέ στο μπαλκονάκι μας αρκεί να… είναι περιποιημένο και να έχει το προσωπικό μας στιλ!
Η διακοσμήτρια Αγγελική Τσακίρη μας βοηθάει να βρούμε το στιλ που μας ταιριάζει και θέλουμε να δώσουμε στον εξωτερικό μας χώρο -μπαλκόνι, βεράντα, κήπο…
Τα υφάσματα δεν μπορούν να διακοσμήσουν μόνο τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού αλλά μπορούν επάξια να αναδείξουν και τον εξωτερικό χώρο αυτού. Έτσι μπορούμε να φέρουμε τις ανέσεις του σπιτιού έξω και να τολμήσουμε να δημιουργήσουμε ένα κομψό υπαίθριο χώρο.
Στην αγορά υπάρχει πληθώρα υφασμάτων ειδικά σχεδιασμένα για εξωτερικούς χώρους…
Τα υφάσματα εξωτερικού χώρου:
– Μπορούν να αντέξουν σε όλες τις καιρικές συνθήκες, όπως στην έντονη ηλιακή ακτινοβολία, στη βροχή, στις χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και στην ταλαιπωρία που υφίστανται από τα παιδιά και τα κατοικίδια.
– Δεν κρατάνε το νερό πάνω τους αλλά το αφήνουν να κυλήσει.
– Δεν ξεβάφουν από το χλώριο.
– Επιτρέπουν στον αέρα να περνάει από τις ίνες τους, κι έτσι δεν μουχλιάζουν.
-Πολλά από τα υφάσματα εξωτερικού χώρου είναι φτιαγμένα έτσι ώστε αν παρουσιαστεί κάποιο τράβηγμα, αυτό να μείνει στο συγκεκριμένο σημείο και έτσι να μην καταστραφεί όλο το ύφασμα.
-Όλα τα υφάσματα είναι πλενόμενα και πολλά από αυτά είναι και διπλής όψης, προσφέροντας μεγαλύτερη ακόμα ευκολία στη χρήση τους.

Επέλεξε το στιλ σου!

Το στιλ που θα δώσουμε στον εξωτερικό χώρο δεν είναι απαραίτητο να συμβαδίζει με το εσωτερικό του σπιτιού. Έτσι μπορούμε να “παίξουμε” με τα υφάσματα, δίνοντας μια διαφορετική νότα διακόσμησης στη βεράντα ή στο μπαλκόνι μας.
Romantic…

Αν είμαστε φίλοι του ρομαντικού ύφους ή ακόμα και του country style, μπορούμε να συνδυάσουμε έντονα χρώματα όπως το πράσινο, το πορτοκαλί, το κίτρινο με το γλυκό μπεζ ή την ζεστή μόκα. Ιδανικά είναι τα floral prints, τα καρώ αλλά και οι ρίγες.

Navy…

Μια πολύ ιδιαίτερη καλοκαιρινή νότα μπορεί να δώσει το ναυτικό στυλ. Το blue navy με το εκτυφλωτικό λευκό αλλά και το έντονο κίτρινο που είναι λιγότερο φορεμένο, οι έντονες φαρδιές ρίγες αλλά γιατί όχι και τα ναυτικά μοτίβα, όπως άγκυρες, πυξίδες, σχοινιά σε κάποια διακοσμητικά μαξιλάρια μπορούν να δώσουν μια παιχνιδιάρικη νότα.

Safari…

Το safari style φέρνει στο χώρο μια διαφορετική πινελιά. Όλες οι πράσινες αποχρώσεις όπως το λαδί, το χακί, το καφέ σε όλους τους τόνους του, όπως και το μπεζ. Όλα αυτά τα λεγόμενα military χρώματα συνδυασμένα με έντονα contrast όπως το κίτρινο ή ακόμα και το φούξια, σίγουρα θα κάνουν τη διαφορά.
Αν πάλι μας αρέσουν ήσυχες αντιθέσεις, μπορούμε να “παίξουμε” με πιο απαλά χρώματα και συνδυασμούς.
Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε να αφήνουμε την φαντασία μας ελεύθερη και να έχουμε τη διάθεση να πειραματιστούμε με τα χρώματα, τις υφές και τα σχέδια. Το αποτέλεσμα σίγουρα δε θα εντυπωσιάσει μόνο εσάς αλλά και τους γύρω σας!

Read More

And More