Ταπετσαρία: Αντισυμβατικοί τρόποι να τη χρησιμοποιήσεις στο σπίτι σου

Οι ταπετσαρίες είναι μαγικές. Προσθέτουν στιλ και διακοσμητικό ενδιαφέρον αμέσως. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν επιστρέψει δυναμικά και ξαναμπήκαν στα σπίτια μας. Είναι υπέροχες. Δυναμικά ή πιο μίνιμαλ pattern “ντύνουν” τον χώρο και του δίνουν ξεχωριστή προσωπικότητα.

Σήμερα, θα ξεφύγουμε από τα αυτονόητα και θα δούμε αντισυμβατικούς, εναλλακτικούς, διαφορετικούς -όπως θέλεις πεσ’ το- τρόπους που μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ταπετσαρία στη διακόσμηση του σπιτιού σου.

Πρόσθεσέ τη στις πόρτες του σπιτιού


Αν αισθάνεσαι πως ένας τοίχος έχει πολύ μεγάλη έκταση για να καλυφθεί με ένα έντονο print, τότε μπορείς να “περιοριστείς” σε μεμονωμένες επιφάνειες του σπιτιού, όπως είναι οι πόρτες. Μπορεί να είναι η εξώπορτα, η πόρτα του δωματίου ή του μπάνιου, η πόρτα της γκαρνταρόμπας σου ή και ολόκληρη η ντουλάπα για τα ρούχα σου! Ή και όχι ολόκληρη, αλλά τμηματικά και κατά τόπους! Η επιλογή είναι δική σου, αλλά το αποτέλεσμα πάντα απολαυστικό να το βλέπεις!

 

Βάλε μικρές πινελιές της στα σκαλοπάτια σου


Αν το σπίτι σου έχει σκάλα, έστω και μικρή, εσωτερική, τότε πρώτον είσαι τυχερή και δεύτερον έχεις τον τέλειο “καμβά” για την υπέροχη καινούρια ταπετσαρία σου! Βλέπεις, κάθε σκαλοπάτι έχει δύο πλευρές: μία πρόσοψη και μία κάτοψη. Την κάτοψη την βλέπεις όταν κινείσαι πάνω στη σκάλα, αλλά την πρόσοψη την βλέπεις από παντού! Διακόσμησέ τη, λοιπόν, με την αγαπημένη σου ταπετσαρία για ένα αξεπέραστο και πρωτότυπο look στο σπίτι!

 

Κάδραρέ την


Μην διστάσεις να βάλεις την ταπετσαρία σου σε κορνίζα! Όταν αισθάνεσαι πως δεν θέλεις να δεσμευτείς σε μεγάλες επιφάνειες καλυμμένες με ταπετσαρία, τότε μπορείς να επιλέξεις ένα stylish κάδρο και μια ακόμη πιο stylish ταπετσαρία και να φτιάξεις μια απίθανη σύνθεση!

 

Εφάρμοσέ την στο πιο απρόσμενο μέρος


Πόσο συχνά σου τυχαίνει να κάθεσαι στον καναπέ σου και να κοιτάς το ταβάνι; Όχι τόσο, ώστε να θεωρείται ανησυχητικό, ελπίζω. Με λίγα λόγια, οι οροφές του σπιτιού δεν είναι το βασικό σημείο που κοιτάζουμε στην καθημερινότητά μας, αλλά είναι σίγουρα εκείνο που πάντα βλέπουμε με την περιφερειακή όρασή μας. Γιατί, λοιπόν, να μην τους δώσουμε “προσωπικότητα” και έξτρα πόντους στιλ, επενδύοντάς τες με ταπετσαρία; Δεν θα αποδειχθούν όσο κουραστικός μπορεί να είναι ο τοίχος, αλλά ταυτόχρονα αυξάνονται οι διακοσμητικές μετοχές τους! Τολμηρό, αλλά ενδιαφέρον.

 

Απόλαυσέ τη σε μικρές δόσεις


Μπορεί να είναι η “πλάτη” μιας βιβλιοθήκης (έτοιμης ή χτιστής), το πορτάκι ενός σεκρετέρ, το συρτάρι ενός side table ή τα πλαϊνά μιας κονσόλας. Πάντως, είναι σίγουρα σε μικρές δόσεις και πέρα από το γεγονός πως δεν θα σε κουράσει, ταυτόχρονα θα δώσει διαφορετικό χαρακτήρα στο χώρο, θα δημιουργήσει σημεία εστίασης και θα σου φτιάξει τη διάθεση! Χωρίς το άγχος της δέσμευσης.

Read More

And More