The Gold Trend! Χρυσές πινελιές στο σπίτι σου

Το χρυσό χρώμα συμβολίζει πολυτέλεια… Αν είσαι λάτρης του χρυσού τότε διάβασε προσεχτικά τις συμβουλές της interior designer Alexandra Robertson που σε βοηθάει να το “βάλεις” με μικρές πινελιές μέσα στο σπίτι σου.

Το χρυσό είναι διαχρονικό, πλούσιο, περιπετειώδες, ανεκτίμητο…. και συνώνυμο της χλιδής. Έτσι λοιπόν μετά από ένα διάστημα όπου επισκιάστηκε από το ασήμι, η λάμψη του επιστρέφει και διεκδικεί χώρο στο σύγχρονο design!

Σε πολλούς μπορεί να μην αρέσει το χρυσό, σε άλλους πάλι που δεν φοβούνται να το χρησιμοποιήσουν, είναι η ιδανική επιλογή για να δώσετε μία πινελιά (εξαρτάται πόσο έντονα θα υπάρχει στο χώρο) ζεστασιάς και λάμψης στο χώρο σας…. Γιατί ας μην ξεχνάμε πως το χρυσό συμβολίζει πλούτο και δύναμη. Πολλοί είναι άλλωστε οι celebrities που έχουν χρησιμοποιήσει το χρυσό στη διακόσμηση των σπιτιών τους.

Τι πρέπει να έχεις στο μυαλό σου αν θέλεις να εντάξεις το χρυσό στο σπίτι σου;
Αν σχεδιάζετε να προσθέστε το χρυσό στη διακόσμηση εξετάστε προσεκτικά το χώρο και επιλέξτε συμπληρωματικά χρώματα τα οποία θα δημιουργήσουν ένα δυναμικό σκηνικό με έντονο χαρακτήρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα έχουμε χώρους φορτωμένους με πολλά αντικείμενα που μπορεί σε κάποιους να φαίνεται κιτς και ξεπερασμένο.

Μην ξεχνάτε πως μπορούμε να κάνουμε συμβιβασμούς και να χρησιμοποιήσουμε μικρές πινελιές χρυσού (με μικρό αντικείμενα – αξεσουάρ) που θα έχουν ένα λαμπερό αντίκτυπο στο χώρο και το αποτέλεσμα δεν θα είναι καθόλου επιτηδευμένο ή κιτς.Το χρυσό συνδυάζεται κα προσαρμόζετε σε όλα τα στιλ της διακόσμησης και αυτό είναι που το κάνει δημοφιλές και διαχρονικό.

Διακοσμητικά αντικείμενα από χρυσό δίνουν μία υπέροχη νότα σε χώρους με φυσικά υλικά και απαλές αποχρώσεις καθώς φωτίζει και διαχέει μία απαλή λάμψη μέσα στο φυσικό φώς του χώρου.

Έπιπλα σε χρυσές αποχρώσεις είναι αναμφισβήτητα χλιδή και προσθέτουν μία μεγαλοπρεπή ποιότητα σε μία ρομαντικά σχεδιασμένη κρεβατοκάμαρα. Υφάσματα, αξεσουάρ, πορτατίφ ακόμα και ένας μοντέρνος πίνακας με μία μεγαλοπρεπή χρυσή κορνίζα έχουν την δύναμη να μεταμορφώσουν και να δώσουν λάμψη στο χώρο, με μικρό κόστος και χωρίς κόπο…

Χρυσές αντίκες ταιριάζουν τέλεια μέσα σε ένα χώρο όπου οι αποχρώσεις των τοιχίων δίνουν την αίσθηση ενός παλιού χώρου (σάπιο μήλο, λαδί, μουντό γαλάζιο) δημιουργώντας ένα χώρο αυθεντικό και μυστήριο. Ακόμα και σ’ ένα χώρο όπου κυριαρχεί το λευκό και το minimal, μία χρυσή αντίκα προσθέτει αίγλη και δίνει δραματικό ύφος στο χώρο.

Αγαπημένοι συνδυασμοί χρωμάτων είναι το σοκολατί, το βαθύ χρώμα του αμέθυστου και φυσικά του γκρι με παλαιικές αποχρώσεις του χρυσού και φυσικά οι ταπετσαρίες που αναλόγως το σχέδιο δίνουν μία πολυτέλεια και μία μεγαλοπρέπεια στο σκηνικό μας που σίγουρα θα εντυπωσιάσει και θα αντέξει για πολύ καιρό…

Το χρυσό σαν κυρίαρχο χρώμα σε ένα χώρο δηλώνει αποφασιστικότητα, τόλμη και δημιουργεί ένα δυναμικό σκηνικό. Ο συνδυασμός του με μαύρο και γκρι θα δώσει τον αέρα της κομψότητας που απαιτείται.

Και τέλος ας μην ξεχνάμε τα αξεσουάρ μας που μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στη διακόσμηση, μικρές πινελιές από κρύσταλλα που αντανακλούν το χρυσό, ένας καθρέφτης με χρυσή κορνίζα πάνω σε μαύρο τοίχο, μεταλλικές αποχρώσεις σε υφάσματα – μαξιλάρια, πίνακες, δημιουργούν ένα σκηνικό chic, γοητευτικό που προσθέτουν ένα αίσθημα σοφιστικέ για το χώρο και φυσικά τον ιδιοκτήτη.

Με όποιον τρόπο και αν αποφασίσετε να εντάξετε το χρυσό στη διακόσμηση του χώρου σας, θυμηθείτε πως το αποτέλεσμα θα είναι πλούσιο, ζεστό και πάνω από όλα διαχρονικό.

Είστε έτοιμοι να φέρετε το χρυσό και στο δικό σας σπίτι;

Read More

And More