Θέλεις να βοηθήσεις τα φυτά σου; Βράσε δυο αυγά, να στα πω!

Είναι και επίσημα η περίοδος αναπαραγωγής των φυτών μας! Αυτό σημαίνει πως όσο ζεσταίνει ο καιρός και κατευθυνόμαστε στην “βαθιά” άνοιξη και το καλοκαίρι, τόσο πιο αυξημένες θα είναι οι ανάγκες των πράσινων φίλων μας (των φυτών εσωτερικού χώρου εννοώ και όχι τους εξωγήινους). Σου έχω, λοιπόν, μια νέα πληροφορία που πιθανότητα δεν γνώριζες: τα φυτά σου χρειάζονται ασβέστιο! Στην πραγματικότητα, λατρεύουν το ασβέστιο, μιας και η παρουσία του στο χώμα εξισορροπεί το pH και δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον από το οποίο το φυτό θα αντλήσει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία! Και πώς θα τους προσφέρεις το ασβέστιο που χρειάζονται; Βράζοντας μερικά αυγά!

Ναι, ναι, καλά διάβασες και μιας και πλησιάζει το Πάσχα και τα βραστά (κόκκινα) αυγά θα έχουν την τιμητική τους, ήρθε η ώρα να προσφέρεις στα φυτά σου αυτό που χρειάζονται! Βλέπεις, το κέλυφος του αυγού περιέχει μεγάλη ποσότητα ασβεστίου, το οποίο εκλύεται στο νερό μέσα στο οποίο βράζει το αυγό. Επομένως, μόλις το βραστό νερό επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου, μπορείς πολύ απλά να το χρησιμοποιήσεις για το πότισμα!

Και ενώ τα περισσότερα χώματα του εμπορίου είναι ούτως ή άλλως εμπλουτισμένα με ασβέστιο για να καλύψουν τις ανάγκες των φυτών, ωστόσο το νερό των βραστών αυγών δεν θα τα βλάψει, παρ’ ό,τι μπορεί να μην τους προσφέρεις και κάτι παραπάνω. Τουλάχιστον θα έχεις έναν τέλειο τρόπο να ανακυκλώνεις το ελαφρώς χρησιμοποιημένο νερό και να εξοικονομήσεις το νερό του ποτίσματος!

Read More

And More