Τι να κάνεις με τα βιβλία σου

Βιβλία. Πολυαγαπημένα. Όλες έχουμε στο σπίτι μας. Άλλες περισσότερα, άλλες λιγότερα. Όσα και να έχεις, μπορεί να γίνουν ένα υπέροχο στοιχείο για τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Πολύχρωμα, ταξιδιάρικα διακοσμητικά από χαρτί, ιστορίες που γίνονται βασικό χαρακτηριστικό του χώρου σου. Στο σαλόνι, στο γραφείο, ακόμα και στην κρεβατοκάμαρα… 

Μπορείς σε έναν άδειο τοίχο του σπιτιού σου, να φτιάξεις μια σύνθεση, όπου θα μπούνε τα βιβλία σου. Πρακτικό και ταυτόχρονα ενδιαφέρον στοιχείο. Αν θέλεις να δώσεις περισσότερο στιλ, πρόσθεσε και κάποια άλλα αξεσουάρ.

Από ξύλο ή μέταλλο, φρόντισε η βιβλιοθήκη σου, το ύφος της, το χρώμα, το υλικό να ταιριάζει με το σύνολο της διακόσμησης, να “σετάρεται” με τα υπόλοιπα. Και μην ξεχνάς, εκτός από τα βιβλία, να αφήνεις “αέρα”, χώρο για ένα γραστράκι, για ένα καδράκι ίσως, φωτογραφίες κ.λ.π. 

Για τις πιο τολμηρές, που θέλουν κάτι πραγματικά ιδιαίτερο, φτιάξε τη βιβλιοθήκη σου στο κεφαλάρι του κρεβατιού σου. Very stylish, ειδικά αν η αγάπη σου για τα βιβλία είναι κάτι που σε χαρακτηρίζει. Έχουν άποψη και δίνουν ξεχωριστό χαρακτήρα στο χώρο. 

Μπορεί να μην είναι το κεφαλάρι του κρεβατιού σου βιβλιοθήκη, μπορεί όμως αυτό το σημείο να χρησιμοποιηθεί για να τοποθετήσεις τα βιβλία σου μαζί με άλλα στοιχεία. Είναι σύγχρονο και θα το δεις αρκετά τον τελευταίο καιρό. 

Αν θέλεις να ξεφύγεις από τα κλασικά και τα συνηθισμένα, φτιάξε στον τοίχο μια ανατρεπτική σύνθεση που θα δίνει ιδιαίτερη ταυτότητα στο χώρο. Να είναι δηλαδή το σημείο και το στοιχείο που θα πρωταγωνιστεί. Μια βιβλιοθήκη με στιλ και διακοσμητική άποψη.  

Μπορεί να είναι το στοιχείο που θα σε βοηθήσει να προσθέσεις χρώμα στο χώρο. Μπορεί να είναι τετράγωνα “κουτιά” που θα φιλοξενήσουν τα αγαπημένα σου βιβλία και ταυτόχρονα θα παίζουν το ρόλο ενός ανατρεπτικού κάδρου ας πούμε. 

Ας μην ξεχνάμε τα table books που πάντα δίνουν στιλ στο χώρο. Και φυσικά μια σύνθεση, ίσως και με τζάμι, που θα αποθηκεύεις τα βιβλία σου… σε “βιτρίνα”. 

Το όνειρο κάθε βιβλιοφάγου! Μια βιβλιοθήκη μέχρι το ταβάνι. Τα βιβλία μονοπωλούν το διακοσμητικό (και όχι μόνο!) ενδιαφέρον δημιουργώντας έναν ολόκληρο κόσμο από χαρτί και ξύλο.  

Φυσικά, ας μην ξεχνάμε και τα απλά ράφια, που μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα και παντού δημιουργώντας συνθέσεις και να αποτελέσουν ένα στοιχείο του χώρου. Και πρακτικό και stylish. 

Τα βιβλία σου μπορούν να είναι όρθια ή ξαπλωτά. Όπως και να έχει, είναι ένα στοιχείο που υπάρχει σε κάθε σπίτι θέλω να πιστεύω και καιρός να τα αναδείξεις, να γίνουν μέρος της διακοσμητικής καθημερινότητας και να προσφέρουν στο χώρο τη σοφιστικέ αισθητική τους. 

 

 

Read More

And More